Polyverse Filterverse

Mac & PC, lydkort, Logic Pro, Cubase, Pro Tools, Ableton Live og andet software.
Nyt svar
Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Polyverse Filterverse

Indlæg af Christoffer I. N. »

Fordi Supermodal var ikke nok? Men ok, den var relativt onetrick pony. Det bliver et dybt filter plugin forhåbentligt ikke..
Jeg har ikke set nogen af videoerne.
Link som måske ikke virker når den engang er lanceret, men så opdaterer jeg muligvis posten:
https://polyversemusic.com/products/fil ... ming-soon/

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Jeg har set videoerne nu.
Ligner 3 samtidige filtre. "A universe of filters" viser 9 forskellige filtermodes, hvoraf 2 vises valgt undervejs i videoen, ved swiss army knife og robo comb, selvom de her titler plejer at være presets, og ikke navn på modes.

Hvis de har "DC" sidechain input som med de andre nyere plugins, så kunne det være fedt at kunne modulate et valgfrit parameter med det her sidechain input. Det er ligefør jeg regner med at det bliver muligt..

Derudover kunne det være fedt at kunne lave en lyd med ét filter, som så bruges til at modulate et andet filter, og vi bestemmer så selv hvilket filters output vi vil høre. Der er tilsyneladende flere routings mulige..
Var jeg ikke flu/lignende ramt atm, så fik de nok en mail.. Det kan være jeg nosser mig sammen til det i næste uge.

Uanset hvad ser det ganske spændende ud.

edit efter et nærmere kig:
- Der er Osc modulator indbygget, ligner at den kan trigges via midi. Det ville stadig være langt federe med enten sidechain inputtet eller evt. routing fra et filter til et andet.
- Teaser 2 viser det jeg snakker om øverst i denne post, at titlerne nærmere er titler, men har de samme ikoner, brick wall og swiss army knife eksempelvis.
- 9 sekunder inde i teaser 2 vises ikonet til en 3. filtermode, preset titel "Space". Og i samme boldgade, 3. video viser "Ripples" preset med en 4. filtermode. Og så kan man ind imellem i videoerne se at mulighederne ændrer sig, der browses rundt i filtermodes, hvor de generelle kontroller vises.

edit 2 et døgns tid senere:
- jeg kunne nok blive klogere på følgende ved at glo i Supermodals manual (eller glo på demoen jeg stadig har installeret), da jeg antager at meget af det jeg husker som nyt modulation i supermodal nok "bare" er overført til Filterverse.
OK kom nu til sagen. Ja tak. Der er åbenbart også indbygget pitch detection. Kan ses vist nok 13 sekunder inde i første video.
Nu hvor jeg ikke har så mange erfaringer med Supermodal, så skal jeg ikke kunne sige hvad man får ud af den her pitch detektion. Får man outputtet den frekvens den registrerer, eller er det en mere statisk værdi som klassisk key tracking/volt pr octave lignende.. Tilføjelse: ~51 sek inde i 3. video, hvor videoen fader ud, der kan man se et udvidet panel til pitch detection, hvor det ligner at der kan detectes på sidechain også. Til venstre for det, ganske meget til venstre i billedet kan man se "Sidechain CV R" som en input mulighed. Men som jeg har hintet af tidligere i posts'ne, når de lavede det de lavede med Comet rumklangen for nu en del år siden, så ville det bare være naturligt at få de muligheder med videre, især nu de selv laver en glimrende DC til høj audiorate kilde i Gatekeeper.
- Omtalte "Ripples" preset der viser det 4. filtermode vist frem. Det kunne ligne en form for phaser, mulighed for at vælge 2-6 antal peaks, men også vælge LP eller HP (måske er det er muligt at få et mix derimellem? fisk). det visuelle omkring den her filtermode kunne godt ligne en phaser med de her rul, men hvor kommer HP og LP ind i den slags? Man kunne håbe på at de kommer med noget reel nyskabelse.. :)

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Nu det er så længe siden jeg sidst redigerede i ovenstående, så tillader jeg mig lige at poste nyt, istedet for at redigere yderligere..
Og så forstår jeg ikke hvorfor det kun er mig der er godt oppe at køre. Det ser ret spændende ud. :)

Nå men jeg fik lyst til at glo videoerne igen med friskere ører, og måske lige se om jeg kunne spotte yderligere.
Det er ikke meget ekstra jeg har spottet, men så alligevel nogle ting relateret til andet jeg har skrevet om tidligere i tråden.
Det er tydligt at hvert filter har "Filter Out" volume, helt til højre. I den sektion er der også panorering, og yderst vigtigt en polaritets invertering. Det kunne være fedt at lave noget crazy filtrering i 2 parallelle filtre, flippe det ene ind i det 3. filter, så der sker nogle spændende udfasninger. Det her med parallel routing kan ses i 3. video omkring 45 sekunder, altså filter 1 og 2 er parallelle, og begge ind i filter 3. Et tænkt eksempel ang. udfasninger kunne være 2 combs, den ene tunet en oktav over den anden. Derudover er den jo proppet med modulation, så det er let at komme på 10 forskellige ting der kan prøves af, den samme envelope follower der modulater én retning i ét filter modulater så omvendt i et andet filter, osv.....
Derudover filter dry/wet mix i bunden sammen med main out, og så helt til højre i bunden er clipper symbol lignende det fra Gatekeeper, det er jo nok bare for at gøre det muligt at clippe ved 0dB og over, hvis man ikke gider holde styr på den slags (eller at clipperen tilføjer noget godt til lyden)..

Medlemsavatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Indlæg: 8960
Sted: DK/SE

Indlæg af DUBTEMPLE »

Christoffer I. N. skrev: tors 28. dec 2023 05:10 Og så forstår jeg ikke hvorfor det kun er mig der er godt oppe at køre. Det ser ret spændende ud. :)
Tak for dækningen af emnet, var gået under radaren her, facts og meddelsomhed er en tynd kop te, man skal gætte sig for meget frem

Tror mange står af på det, og siger: "jeg venter til der er noget mere kød på", istedet for at spille med i deres teaser-spil, eller tigge om svar

Og så er der den generelle mangel på respons herinde, samt en del andre fora efterhånden,.. well,..

Men det kunne helt klart godt ligne noget der kunne få mig "op at køre" som du udtrykker det


Der vil dog gå længe før jeg evt køber det, til nedsat pris, selv hvis det er super,... har for meget andet liggende der ikke har været nok tid til
/Dub

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Nu det indtil videre bare er public beta, så linker jeg bare til følgende her:
https://polyversemusic.com/products/filterverse/
Manual:
https://polyversemusic.com/downloads/ma ... Manual.pdf

Liste af filtermodeller, som modsiger det jeg skrev omkring filternavne kontra presets længere oppe:

BilledeDe plejer at ha' de her beta perioder, og normalt plejer tingene at virke så godt som 100%, ihvertfald her. Jeg mener stadig det er en 0.etellerandet version jeg har installeret af I Wish og Manipulator..

Der er vist kommet flere videoer, det har jeg ikke umiddelbart brug for at se inden jeg selv prøver den af.
79$ istedet for 149$, om det gælder når den er fuldt lanceret ved jeg ikke... Hvis ikke der kommer svar efter dette her i tråden, kan det være jeg opdaterer denne post, når jeg får gloet mails eller evt. videoer..

edit 1:
sidder og læser manual igennem. Under filter model gennemgangen er det dejligt at se, at de bare ikke er nået til at lancere de her ekstra filter modeller, som der er vist ikoner af, som jeg beskrev i nogle af de tidligere posts.
Så der kommer flere modeller. Spændende. :)
Fedt at se mulighed for op til 96dB/oktav filtre ved udvalgte modeller, ikke at jeg ofte har lyst til den slags, men dejligt med mulighederne.

Medlemsavatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Indlæg: 8960
Sted: DK/SE

Indlæg af DUBTEMPLE »

Christoffer I. N. skrev: ons 20. mar 2024 00:04 sidder og læser manual igennem. Under filter model gennemgangen er det dejligt at se, at de bare ikke er nået til at lancere de her ekstra filter modeller, som der er vist ikoner af, som jeg beskrev i nogle af de tidligere posts.
Så der kommer flere modeller. Spændende. :)
Fedt at se mulighed for op til 96dB/oktav filtre ved udvalgte modeller, ikke at jeg ofte har lyst til den slags, men dejligt med mulighederne.
Jeg sad også og pløjede manualen lidt og glædede mig over de skarpe filtre

Er næsten sikker på at denne her er på min liste :thumbup:


Rigtig fine og fristende nye reviews er lagt ud inden for de seneste timer:

/Dub

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

DUBTEMPLE skrev: ons 20. mar 2024 01:09 ...

...
Spottede lige Erez ved 2:48, "flick the can" preset, han er også nævnt under presets i manualen, det havde jeg ikke lige fanget tidligere. Godt at se Polyverse stadig har med dem at gøre.
(ja, altså dem her......: https://en.wikipedia.org/wiki/Infected_Mushroom)

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Jeg var lidt bekymret for om jeg nu ville kunne loade plugin'et, nu de skriver Windows 10 og op...
Ingen grund til bekymring dog. Har brugt ~1½ time med vst3 udgaven, og jeg ér sådan set solgt. Skal lige ha' demoet om sidechain CV egenligt tillader audiorate modulation, jeg regner med at prøve med en sinus e.l. Jeg lavede en enkelt sidechain CV test, den gjorde mig ikke rigtigt klogere. Man kan høre den som en del af "Patch 2" i min lydfil.

Havde egenligt tænkt mig at tagge tidspunkter i tidslinjen på soundcloud, men det bliver for bøvlet, det gider jeg ikke nørkle med i 10 minutter i skrivende stund.....
Jeg kan give lidt beskrivelser herinde istedet. Man er velkommen til at spørge, men det er yderst tvivlsomt hvor mange detaljer om mine patches jeg kan huske, nu der ikke kan gemmes i demoen.
Jeg kan dog sagtens opfordre til at man dypper tæerne selv. :)

Første patch (0:00-2:10) er Robo Comb ind i Tempolay.
Først dry, derefter wet, dernæst en anden variation af samme lyd dry, derefter samme patch wet på den anden variation.

Anden patch (2:23-4:03) er Swiss Army Knife parallelt med Ripples, begge derefter ind i Space.
3 forskellige eksempler, først dry, så wet uden Space og uden "CV sidechain (som eventuelt er audiorate)", så wet uden Space men med omtalte CV sidechain, så inklusiv Space.

Tredje patch (4:12-5:45) er Tempolay ind i Robo Comb ind i Space.
Først 4 bars dry, derefter wet, med 5 random lfo's, der modulater en hel masse, men blandt andet global dry/wet mix.

Kan downloades:


Billeder af Patch 1:

pic - 2024-03-22 - Filterverse test 1 - p1.jpg
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 1 - p1.jpg (437.21 KiB) Vist 527 gange
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 1 - p2.jpg
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 1 - p2.jpg (425.54 KiB) Vist 527 gange

Billeder af Patch 2:

pic - 2024-03-22 - Filterverse test 2 - p1.jpg
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 2 - p1.jpg (426.19 KiB) Vist 527 gange
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 2 - p2.jpg
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 2 - p2.jpg (430 KiB) Vist 527 gange
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 2 - p3.jpg
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 2 - p3.jpg (433.03 KiB) Vist 527 gange

Billeder af Patch 3:

pic - 2024-03-22 - Filterverse test 3 - p1.jpg
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 3 - p1.jpg (473.98 KiB) Vist 527 gange
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 3 - p2.jpg
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 3 - p2.jpg (481.99 KiB) Vist 527 gange
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 3 - p3.jpg
pic - 2024-03-22 - Filterverse test 3 - p3.jpg (482.13 KiB) Vist 527 gange

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Christoffer I. N. skrev: fre 22. mar 2024 05:14 ...... Skal lige ha' demoet om sidechain CV egenligt tillader audiorate modulation, jeg regner med at prøve med en sinus e.l. ......
Det fik jeg så prøvet af et par omgange. Det virker helt som det skal.
Jeg forstår fint hvis nogen tænker "jamen kan han ikke allerede det.........." eller "det lyder alligevel altid af skrammel.......", og til det vil jeg svare jo, delvist, og ja somme tider.

Det er super fedt at modulators her er dual mono.
Der er ikke sidechain indgang i eksempelvis Reaktor, men der kan man så loade alverdens fede oscillatorer eller andre lydkilder. .... Man har bare ikke adgang til den her gode mængde relativt innovative filtre, vil jeg tillade mig at kalde dem.

Med et vilkårligt andet input i sidechainen kan man modulate med en tuned sine, der ændres til en kompleks wavetable, der lige detuner det helt rigtige sted, eller hvad man skulle have lyst til. Med en spand chorus på sådan en stereo kilde kan man så i Filterverse panne 2 filtre til hver sin side, og bruge Sidechain CV L og R for at få stereo tilføjet i audiorate modulationen. Det virkede ganske godt.

Ser frem til at lege med en omgang hjemmelavet synth percussion med multi-peak og comb filtrene.

Har ikke fået prøvet et feedback loop (Blue Cat Late Replies eller Connector) med Tempolay modulet, det er jo oplagt at høre om den også skifter vellydende der.
Det jeg selv fik lavet af lignende delay tid modulation for nyligt lød ikke prangende, men fint hvis det er til granular eller andet glitchy snask.

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Stadig i public beta, dvs. med samme rabat.
Nu med 3 ekstra filtre, umiddelbart er det Flange, Vacuumb og Strings, alle under Comb/Flanger kategorien. Link til manual er delt i en tidligere post, det virker stadig.

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Brugt en times tid med de 3 nye filtre. Virkelig fede tilføjelser.
Vacuumb er endnu et lækkert comb (agtigt?!) filter til samlingen.
Flange er mere som man ville forvente, men stadig super.
Strings virkelig fed physical modeling klang, der reagerer forskelligt afhængigt af kilden. Sådan en hvor jeg har fornemmelsen af, at jeg kun har skrabet i overfladen, med de par lyde jeg har prøvet. Bliver endnu et redskab til hjemmelavet percussion. Måske også et ekstra lag til pads e.l.

Derudover har jeg fået prøvet noget jeg bruger ofte, når jeg bruger deres Manipulator plugin, at bruge Meta Knob modulator til at skrue et parameter længere end yderstillingerne. Det virker helt perfekt, bortset fra at flangeren vist stoppede med at lave lyd, da jeg kom for langt. Det kan jeg ikke se noget unormalt i, når man beder en flanger om at lave mange sekunder lange delays. Heh.

Og så havde jeg lyst til at modulate LFO (her kaldet Sequencer) hastighed med en anden modulator, det kan man desværre ikke. Det eneste cross modulation man kan er Mod Depth, og det er også en god en at ha'.

Alt i alt føles det virkelig fedt at få endnu mere, oveni det man har betalt for, og spændende hvad de finder på af flere filter/ikke-filter modeller.

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

En rettelse er på sin plads. Men jeg kender heller ikke den her generation af modulation i deres effekter specielt godt (eller, jeg kender faktisk ingen af deres modulation systemer specielt godt...).
Christoffer I. N. skrev: tors 16. maj 2024 18:27 ...
Og så havde jeg lyst til at modulate LFO (her kaldet Sequencer) hastighed med en anden modulator, det kan man desværre ikke. Det eneste cross modulation man kan er Mod Depth, og det er også en god en at ha'.
...
Side 84 i manualen (i skrivende stund, manual v0.7.12, ændres nok når der er tilføjet flere filtertyper). Om Sequencer mod source.
Retrig:
This decides whether the sequencer runs continuously or if it resets to the beginning of the waveform/pattern every time a MIDI note is received. If Retrigger is off, the Sequencer will be synchronized to the song position. If Retrig is active, the LFO will sync to the beginning of each incoming MIDI note.
Rate Modulation:
When retrigger is engaged, you will see the familiar pop-up sliders button appear beneath the Rate control. This means the Sequencer/LFO Rate can now be modulated by any of the active sources, including the Sequencer itself. Click on the icon to open the pop-up sliders for the Rate.Jeg leger med processering af lydeffekter i dag, med de nye filtre. Bare et simpelt white noise sweep lavet i U-He Hive. Indtil videre en patch med Vacuumb ind i Flange, det virker super og tilføjer en masse karakter.

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Også med denne gider jeg ikke at ha' det her "kommende" stående længere. De lancerede for flere måneder siden, og der er stadig introtilbud.
Som man muligvis har forstået udfra mine seneste posts her i tråden, så er den ganske fed. Rigtig mange fede, forskellige, og nogle ualmindelige filtre (og ikke-filtre), til en god pris.

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Stadig introtilbud, nu beta v.0.8.0. Desværre er manualen ikke opdateret, så må jeg jo bare prøve de nye ting i blinde, det kan også være ganske sjovt. :)
edit: v.0.8.0 manual er med i install zip'en.

Her er hvad de skriver i mailen:
Next Phase: Phaser Delights - min note: ny algo type, ikke en del af comb eller multipeak - i følge manualen er kategorien All pass filtre/Phasere
Step into a new realm of phaser effects with Next Phase, our modern phaser that introduces dynamic modulation possibilities. With controls like Peaks, Stretch, and Depth, you can sculpt the phase relationships and intensity to craft unique sound textures, from subtle nuances to profound transformations. Next Phase’s internal Saturation adds just the right amount of warmth and character, making it a versatile tool for any sound designer's arsenal.

Decimate: Crunchy Textures Await -
min note: samme algo type som Space, dvs. "Non-Filters"
Decimate transforms your sound by reducing the sample rate, introducing a variety of textures reminiscent of vintage digital hardware. From gritty, crunchy effects to sophisticated modulations, Decimate offers a plethora of options including advanced interpolation algorithms, multiple sampling techniques, and an integrated bit-crusher. This filter is your go-to for creating distinct, character-rich elements in your music.

Enhanced Settings Panel
We’ve revamped the settings panel in Filterverse 0.8.0 to give you greater control and flexibility over your creative workflow. Now, you can save your preferred settings as the default for every new project, or customize them for each project you work on. This new functionality ensures that you can jump straight into your creative process with your favorite configurations ready to go. Whether you’re working across multiple projects or need tailored setups for different tasks, our overhauled settings panel makes it seamless and straightforward to manage your preferences.

What else is new in Filterverse 0.8.0?
More presets!
Legato toggle now on main panel directly beneath output level meter
Modulation button now highlights correctly when hovering over a slot
Oscillator display now only controls shape
Filter modulation copy now fixed
Bugs pertaining to Ableton Live and Bitwig Studio fixed
Code cleanup and modernization
Reduced resource consumption and increased responsiveness
Miscellaneous bug fixes and stability improvements


Lige brugt 10 minutter på at læse om de to nye algos i manualen. Lyder begge ret sjove og spændende.

Nyt svar