Ideér søges til automatisk talkback system

Bygning og akustik, lyddæmpning og -isolering, bass traps, monitorplacering, møbler.
Nyt svar
Medlemsavatar
moqtev
Medlem
Indlæg: 170

Ideér søges til automatisk talkback system

Indlæg af moqtev »

Hej

Da jeg i sin tid arbejde som tekniker i det hedengangne Feedback Studie i Viby J i 90’erne havde de et talkback system der automatisk tændte og slukkede afhængigt af om båndmaskinerne kørte eller ikke kørte.
Jeg er i øjeblikket ved at bygge studie i min kælder og drømmer om at bygge/købe et lignende system. Mit studie er oldschool med mix på pult - dog bruger jeg Protools og Logic i stedet for bånd som jeg desværre ikke har budget til.
Min idé er en switch der er styret af fx midi time code fra DAW så mikrofonen er slukket så længe DAW kører (og sender midi time code) og så åbner automatisk når daw står stille.

Jeg har ledt på nettet efter løsninger der kunne tilpasses denne idé men kan ikke lige finde noget. Er der mon nogen der har idéer til hvordan man kunne lave sådan et system eller en anden løsning med samme resultat?

Jeg er mellemferm til elektronik og har bygget SSL cloner etc. men at konstruere sådan et setup fra bunden er over min forstand.

Mvh

Morten
Senest rettet af moqtev man 17. aug 2020 11:14, rettet i alt 1 gang.

Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 37672
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

Hvis du ikke gider piller alt for meget selv, så kunne Muteomatic måske være en idé:

Det er et plug-in som automatisk muter en talkback kanal, afhængig af afspilningstilstanden i DAW'en.

https://www.soundradix.com/products/muteomatic/

Jeg mener også du kan lave det selv i Logics Environment med lidt fiksfakseri.

Medlemsavatar
moqtev
Medlem
Indlæg: 170

Indlæg af moqtev »

Tak for svar Holger - jeg er dog så gammel stædig at alt monitorering etc skal foregå via pulten da jeg gerne vil have computeren så langt væk som muligt :-)

Efter at have skrevet mit indlæg kom jeg i tanke om at det kunne være systemer til et automatisk "recording" skilt kunne tilpasses mit ønske og fandt denne:

https://www.thomann.de/dk/punchlight_re ... ox_usb.htm

Den kan gøre det jeg vil men måtte dog godt være liiiidt billigiere :-) Så imens jeg sparer sammen til den kigger jeg på andre diy løsninger som måske kunne tilpasses :

fx denne:
https://www.instructables.com/id/Midi-C ... gic-Pro-X/

Mvh
Morten

Nyt svar