20 Fabfilter tips & tricks

Mac & PC, lydkort, Logic Pro, Cubase, Pro Tools, Ableton Live og andet software.
Nyt svar
Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

20 Fabfilter tips & tricks

Indlæg af Christoffer I. N. »

Har ikke gloet videoen endnu.
Udfra tidsstemplerne tvivler jeg på at jeg lærer det store, men jeg håber da på at blive glædeligt overrasket.Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Er igang med at glo den. Skulle knap 12 minutter ind, før jeg kom til et super, og noget åbenlyst tip, som jeg aldrig selv har tænkt på. Istedet for 2 steps i XLFO, eksempelvis sinus, så lav 4, samme sinus bare 2 gange, så er max LFO hastighed nu 1000 hz istedet for de 500 hz. Burde kunne triples, fir-dobles m.m., det skal klart prøves ved lejlighed.
Husk igen oversampling til den her slags, som jeg altid skriver....

Edit: Jeg kunne ha' været de sidste par sætninger foruden, hvis jeg havde set 20 sekunder mere af videoen.... :)

Edit 2: Ovenstående var jo til tip 10, tip 11 er også ganske fint. - edit 2½: noget lignende skal eventuelt prøves af i Timeless, til tilfældigt valg af forudbestemte delay tider. Måske sætte LFO tider sync'ed og endnu langsommere rate, og så resette dem med midi.

Edit 3: Tip 13, ja, random værdier er da fedt og alt muligt. Måske de skulle overveje en "quantize to chord" lignende funktion, så man vælger hvilke notes der kan bruges....

Edit 4: Så jo, jeg blev da glædeligt overrasket. Alene tip 10, omkring højere rate i LFO'erne er ganske meget værd i min bog.

Medlemsavatar
stralner
Medlem
Indlæg: 1555
Sted: Nordjylland

Indlæg af stralner »

Jeg kan godt lide den måde at lave vide på, lige på og ikke noget overflødigt snak og ævl!
Cubase 13 pro

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Så fik jeg prøvet tip 10/højere LFO frekvens. Virker super godt. Den LFO er altså dejligt ligetil at bruge, og kan hurtigt blive nærmest så kompleks som man har lyst til.
Bryggede lige på lidt yderligere idéer. En langsom LFO til at styre global Glide på audiorate LFO'en, så man går fra sinus/trekant/hvilken form man nu har valgt, over til firkant. Bliver firkanten for kraftig, kan man bruge den langsomme LFO til at modulate mængden af audiorate modulation.
Derudover, en idé som jeg ikke erindrer at ha' kommet på før, modulate niveauerne på individuelle LFO steps.

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35830
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Og så fik jeg også prøvet tip 11, hvor man hopper tilfældigt rundt i en sekvens (XLFO), styret af en anden XLFO.
Jeg ville egenligt gerne bruge Timeless 3 som delay kilde, og så lave det i et feedback loop i Blue Cat Connector, men timingen er off med Timeless. Det har jeg ikke umiddelbart oplevet med andre delay plugins i et Connector loop.

Nå men nok om det. Der er jo rigeligt med ting og sager indbygget, til at man kan lave et fint delay i Timeless (men en UAD eller Mercuriall distortion pedal, eller SoundToys Radiator lyder altså tossegodt i et delay loop, og kræver meget lidt).
Så jeg fik lavet noget der blev ganske godt. Endnu engang løb jeg tør for LFO'er i Timeless, ville være lækkert lige at ha' et par mere, 6 er ikke helt nok.. :)

Den anden dag legede jeg med midi retrig af LFO'er, det var i Volcano, til tilfældig værdi på LP og HP filtre, valgt ved at sende midi til Volcano. Den slags kan man jo så bruge til vilkårlige parametre, i Saturn/Timeless/Volcano. Super fed feature. Hvis man vil undgå at den Random LFO man har lavet selv trigger en ny værdi, så sæt den til langsomste rate, 0.02 hz, så går der 50 sekunder før den vælger en ny værdi. Og Husk, 25 sekunder hvis man har 2 segmenter i LFO'en - se tip 10 for genopfriskning... :)

Nyt svar