Meget støj på aktive højtalere

Generel lydteknik og hardware, bl.a. mikrofoner, monitors, hardware synths og effekter.
Nyt svar
Medlemsavatar
Androkles81
Medlem
Indlæg: 6
Sted: København

Meget støj på aktive højtalere

Indlæg af Androkles81 »

Hjælp - jeg har et fint hjemme studiesetup med nogle små aktive højtalere. Jeg har lige udvidet med nogle større Behringer 210D aktive højtalere, så studiet også kan bruge som øvelokale.

Hvis jeg sætter mikrofon direkte i højtalerene er der ingen støj - men når jeg kører igennem min gamle digitale mixer (Yamaha 01v96) er der virkelig meget støj susen konstant (også når jeg muter alt på mixeren). Har forsøgt med jord, ikke-jord, balancerede kabler osv.

Kan aktive højtalere ikke tilsluttes en mixer uden der kommer støj?

Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 37422
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

Jo, sagtens. Så noget er galt i dit setup.

Du kan simpelthen sætte en mikrofon direkte i højttalerne? :-D

Indtil videre ligner det jo Yamahaen der laver støjen, men du kan fortsætte med at teste ved at sætte flere kilder til.

Begynd med at checke hvad højttalerne står til mht. både input niveau/type og gain. Hvis højttalerne kan sættes til fx +4 dBu og input gain i 0/laveste, så begynd der.

Støjer højttalerne i sig selv der, uden noget tilsluttet med denne setting? Så er det næppe højttaleren den er gal med på nogen måde.

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1530
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Jeg slog lige dine højttalere op, og ja, de har en mikrofonforforstærker indbygget. Smart.

Jeg vil gætte på problemet handler om "gainstaging"? Hvis du har haft en mikrofon i skal du sikkert skrue ret højt op for at få lyd ud? Og når du så sætter mixeren til, skruer du så meget ned på mixeren for at det ikke bliver vildt højt? Hvis det er tilfældet, så prøv at skrue ned for højttaleren og op for mixeren i stedet. Mixeren har et vist niveau af støj, som er rimeligt konstant uanset hvor meget du skruer op og ned for den. Det har alt grej. Men hvis du så skruer meget ned for mixeren og kompensere ved at forstærke på højttaleren, ja, så forstærker du både mixerens signal og egenstøj.
Nobody noes.

Nyt svar