kurser og lektioner online

Musikbranche og ophavsrettigheder, musikteori, artister, sange og videoer, butikker.
Nyt svar
Medlemsavatar
bjorne42
Forum Donator
Indlæg: 249
Sted: Aabenraa

kurser og lektioner online

Indlæg af bjorne42 »

Kære lydmaskinister,

jeg står overfor at skulle på en længere barsel, og dermed er tanken om at dedikere sig noget tid til at dygtiggøre sig med musikken blusset op igen. Jeg har søgt lidt i diverse fora her på lydmaskinen, men synes ikke jeg kan finde en decideret tråd på det, selvom jeg husker en gang at have læst et indlæg om det.

Jeg er på udkig efter online kurser, lektioner, indhold med mere, både indenfor producering/miks, men også guitar spil, trommespil, teori og hørelæse m.m.

Jeg tænker både sådan hele pakker man køber, med flere kurser i et, med en masse content, videoer med videre, men det kunne også være academy signups som eksempelvis produce like a pro.

Ved en hurtig søgning har jeg eksempelvis fundet justinguitar.com, og freedrumlessons.com, men det kunne være fedt at starte en tråd, hvor folk delte gode erfaringer fra eksempelvis kurser eller online lektioner til deres hovedinstrument, eller hvis man har købt et på et tidspunkt.

Alt har interesse, både betale og gratis :)

Hvis en lignende tråd allerede eksisterer her på siden, hører jeg ligeledes gerne om det, jeg er hverken den bedste til at søge, eller den mest tålmodige :)

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35557
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Der er ihvertfald Groove3 og Puremix. Hvis du har spendérbukserne på er der Mix With The Masters.

Men generelt har jeg ikke nok kendskab til de her sider til at kunne sige, om de dækker det du søger.

Medlemsavatar
Niklas
Medlem
Indlæg: 146
Sted: Holte

Indlæg af Niklas »

Jeg er ret vild med Mike Johnston, dygtig trommeslager og (i mine øjne) fremragende underviser/pædagog

https://www.mikeslessons.com

Der findes også en del små gratis lektioner på youtube

Medlemsavatar
Mr. Soundman
Forum Donator
Indlæg: 2985
Sted: Fyn

Indlæg af Mr. Soundman »

Der er f.eks. Audio Masterclass:
http://www.audiomasterclass.com
Jeg har selv taget dette, og føler jeg har lært en del nyttige ting.

Medlemsavatar
Smittefar
Forum Donator
Indlæg: 5191
Sted: Søborg

Indlæg af Smittefar »

Jeg er guitarist der og vil rigtig gerne udvikle mig som musiker. Der er masser af kanaler, hvor man kan lære at sweepe og speed picke, men der er ikke så mange, der fokuserer på musikaliteten.

Jeg er helt pjattet med David Wallimann - Han har også nogle megafede betalingskurser (som man dog kun kan få adgang til i begrænsede perioder, men mon ikke de snart åbner op igen). Men han har også masser af fedt gratis materiale. Dagens video er et godt eksempel.


Ross Campbell er også rigtig fed - jeg har ikke prøvet hans betalingskurser, men hans gratislektioner er guld. Der er også mere fokus på tonevalg end guitarteknik, men det er måske nok lidt mere jordnært end David Walliman



Er det din første barsel? Tillykke i øvrigt :) Jeg må indrømme, det ikke blev til meget guitarøvning i mine to barsler :) - Men jeg har også en kammerat, hvis barn sov 2x3 timer hver dag, og hvis det er sådan et barn, man har, kan man jo få øvet en del.
Find mig på: Youtube | Facebook | Hjemmeside - eller i mit band Jump

Medlemsavatar
bjorne42
Forum Donator
Indlæg: 249
Sted: Aabenraa

Indlæg af bjorne42 »

Hej alle sammen, mange tak for de fine bud, der er en masse jeg skal have tjekket op på.

For lige at præcisere når vi taler om instrument kurser, for trommer gælder det både begynder, let øvet og senere øvet kurser, for guitar kunne det især være genrespecifikt: lær de har grundregler når du spiller jazz, de her når du spiller bossanova etc. Men der er ingen af ovenstående forslag der ikke skal tjekkes ud i hvert fald :)

Jeg har også allerede en konto hos Lynda.com, men det er mest til programmering, DAW training etc., ikke så meget instrumentlæringskurser.

@Christoffer: Tjekker Groove3 og Puremix ud. Det der mix with the masters har jeg en lidt loren fornemmelse ved, har du prøvet det? Det virker lidt som en høj pris for en masse anekdoter, der selvfølgelig kan være meget brugbare.

@Niklas: Ser fedt ud, lige ved trommer er jeg fuldstændig grøn, så her har alt interesse. Når du snakker youtube, mener du så fra samme instructor, eller bare at der generelt er mange videoer der er brugbare der?

@Mr. Soundman: Fedt, det ser virkeligt dybdegående ud. Til gengæld også rimeligt pricy, er det måske sådan et der er på tilbud af og til? Black friday eksempelvis?

@Smittefar: fedt, jeg tror faktisk det var dig der beskrev lignende kurser i en tråd jeg fandt en gang :) Dem der skal jeg helt sikkert i gang med, jeg er en af dem der er blevet sidden i skalaer og aldrig rigtigt kommer videre, så nu skal det have et skud tænker jeg. Og ift. barsel, så lang historie kort, det er barsel nummer to, men denne gang holder vi barsel på samme tid, og jeg har ti måneder, så der burde være lidt tid til at få kigget på et kursus eller to :) Til gengæld, hvis der bliver kolik, skal jeg nok revidere planerne bare en smule :)

Medlemsavatar
SustainerPlayer
Medlem
Indlæg: 12411
Sted: På kanten

Indlæg af SustainerPlayer »

Fender har for nyligt startet deres egne online kurser: https://www.fender.com/play


Har dog ikke checket dem ud selv. Men der er gratis prøveperiode.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 35557
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

bjorne42 skrev:@Christoffer: Tjekker Groove3 og Puremix ud. Det der mix with the masters har jeg en lidt loren fornemmelse ved, har du prøvet det? Det virker lidt som en høj pris for en masse anekdoter, der selvfølgelig kan være meget brugbare.
Har ikke prøvet nogen af dem. Hvad angår Mix With The Masters kan du vist efterhånden finde en del klip på deres youtube side, og måske få et indtryk af det der.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

Coursera er supergode på online kurser, her er en specialisering (4 kurser i alt) jeg fandt fra Berklee College of Music:
https://www.coursera.org/specialization ... production

Medlemsavatar
Graceville
Medlem
Indlæg: 2762
Sted: 2300

Indlæg af Graceville »

Jeg kan kun sige, hvad jeg selv bruger

Inde på Vic Firth (trommestikker) hjemmesiden er der 40 øvelser i rudimentering. Man kan dog bygge en hel kariere på blot 4 af dem.
Det er også et kæmpe boost så hurtigt som muligt at finde et band der vil leve med at du er begynder fordi din læringskurve er stejl, hvis det er muligt for dig, eller bare få en bassist forbi af og til. Independenceøvelser er osse meget givende for den grundlæggende motorik, da det giver noget frihed.

Mike Johnson vil jeg lige kigge på, men ellers har jeg min trommehuskeliste her:
Drumeo er osse godt og de har gæster i studiet, har dog ikke det store overblik over hvem, men den her er god, man skal ikke kimse ad drumfills (klichéer)


Mht guitar bruger jeg bladet Guitar Techniques, det kostede ret meget i banegårdskiosken i gamle dage, men nu kan der abonneres på det for 25 kr. måneden i en ipadversion.
Medlemsprofil midlertidig deaktiveret af eget valg

Medlemsavatar
bjorne42
Forum Donator
Indlæg: 249
Sted: Aabenraa

Indlæg af bjorne42 »

@Mike-Air: der har jeg faktisk tidligere taget et kursus og været ret glad for det, men blev aldrig rigtigt færdig med det fordi det tog for lang tid, så det skal jeg da have lavet om på denne gang :)

@Graceville: Jeg vil også helst høre havd du selv bruger :) Mit band gik i opløsning i 2012, og jeg regner ikke med at få tid til sådan et band igen, men jeg kender en dygtig bassist, så dit forslag om lige at spille sammen med nogen fra tid til anden synes jeg lyder som en god idé, når jeg lige kan holde rytmen i hvert fald. Netop med trommerne ligger der jo også et stille håb om, at ungerne med tiden vil fatte interessen for musik, og hvad bedre til det end noget der larmer når man slår på det, den ultimative respons. Den ældste er allerede glad for de blinkende lys på mine synthesizere, og han elsker at dreje på knapper på outboard-gearet, så jeg tænker jeg skal gøre havd jeg kan for at fastholde hans interesse, så det er ligeså meget for at kunne bibringe ham det senerehen (og hans kommende bror). og superfedt med din youtube huskeliste, den har jeg gemt og skal jeg dykke ned i snarest! en GT subscription sætter jeg lige på min overvejer-liste.

Medlemsavatar
beetlebum
Medlem
Indlæg: 220
Sted: Aarhus

Indlæg af beetlebum »

Rick Beato er fantastisk.

Samme er Produce Like a Pro.

Medlemsavatar
bjorne42
Forum Donator
Indlæg: 249
Sted: Aabenraa

Indlæg af bjorne42 »

@Beetlebum: ham kendte jeg ikke, men havde godt set den video der med hans søn. Ham tjekker jeg ud. Har du købt nogle af kurserne hos Produce like a pro, eller også bare set hans tips og tricks videoer?

Medlemsavatar
beetlebum
Medlem
Indlæg: 220
Sted: Aarhus

Indlæg af beetlebum »

Rick Beato er virkelig god. Han spænder virkelig bredt og er sindsyg dygtig... han apple rant er også obligatorisk :-) Tror han har 400+ videoer på alt fra hardcore teori, mix/produktion, spændende interviews og hans "What makes this song great" serie er super god:

Jeg har været med i Produce Like A Pro Academy et halvt års tid og har også et par af kurserne. Hvis man arbejder med "rigtige instrumenter", organiske genrer eller hvad man nu vil kalde det, så er det fænomenalt. Har lært så meget af det, men det handler meget om produktion/mix.

Medlemsavatar
bjorne42
Forum Donator
Indlæg: 249
Sted: Aabenraa

Indlæg af bjorne42 »

@Beetlebum: Ha, den tjekker jeg ud med det samme :) kan godt se han spænder virkelig bredt, og jeg er rigtigt glad for det med musikteorien, han virker også til at være pædagogisk.

Ift. Produce Like A Pro har jeg overvejet det meget ift. det at have nogle multitracksessions at øve miks på. Jeg er ikke så genrespecifik i hvad jeg laver selv, men vil meget gerne optage rigtige instrumenter også, og har netop brug for materiale at øve mig på, når man ikke lige selv har lavet et album man kan øve sig på.

Medlemsavatar
beetlebum
Medlem
Indlæg: 220
Sted: Aarhus

Indlæg af beetlebum »

PLAP har vel omkring 30-40 sæt multitracks. Og der kommer minimum et sæt nye pr måned. Du kan så mixe/remixe og poste. Dels kan du få feedback i deres forum fra andre og dels giver Warren feedback på 10 hver fredag.

Medlemsavatar
bjorne42
Forum Donator
Indlæg: 249
Sted: Aabenraa

Indlæg af bjorne42 »

Jeg synes også prisen ser rimelig ud på den faktisk, det kunne være det var et godt sted at starte

Medlemsavatar
Niklas
Medlem
Indlæg: 146
Sted: Holte

Indlæg af Niklas »

Jeg mener lige præcis gratis materiale fra samme underviser. Men meget af det gratis materiale er måske lige niveauet over absolut begynder...

Medlemsavatar
bjorne42
Forum Donator
Indlæg: 249
Sted: Aabenraa

Indlæg af bjorne42 »

Så kan jeg altid begive mig ud i det på et senere tidspunkt. Jeg kan da en rock 1-4 på trommer, selvom jeg ikke kan holde takten særligt længe, så jeg har da holdt en trommestik før. Men jeg tjekker de der videoer ud, og ser hvornår det er tid til at bruge dem seriøst.

Medlemsavatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Indlæg: 8689
Sted: DK/SE

Indlæg af DUBTEMPLE »

bjorne42 skrev:Jeg kan da en rock 1-4 på trommer, selvom jeg ikke kan holde takten særligt længe, så jeg har da holdt en trommestik før


Jeg har også problemer med at holde en takt i lang tid på især percussive instrumenter, (congas), men også til dels på klaver

Gad vide hvad bedste træning/middel mod dette er ? hvis der er nogen ?

(umiddelbart får mere øvning mig bare til at "låse" mig fast i problemet)

Bas går noget bedre

Kan høre enhver fejl jeg laver, men ikke undgå dem over en længere periode
/Dub

Medlemsavatar
Graceville
Medlem
Indlæg: 2762
Sted: 2300

Indlæg af Graceville »

DUBTEMPLE skrev:
bjorne42 skrev: gad vide hvad bedste træning/middel mod dette er ?
At acceptere instrumentet og dets funktion i sammenhængen som det er. Det er ren pælesidning for kreative.

Jeg har selv en tendens til at ville mere end jeg kan og da jeg kom i tanke om det og bare spillede det jeg kunne, lød det (på trommer) meget federe og de andre i bandet blev betydeligt gladere a la 'fedt, han øver sig ikke mere, han spiller bare'.

Jeg har en forestilling om, hvad jeg skal, men jo mere jeg ser andre (rigtige) trommeslagere, så kan jeg se, at de faktisk ikke laver ret meget. Som en der er vant til at skulle bidrage med noget kreativt hele tiden, så er det i det lange løb ret befriende, at trommerne bare skal ligge der hvor de ligger. Så er rundgange sekundært, og de komplekse og "fede ting" der alligevel ikke passer til sangen men som du gerne vil fordi det måske er døren til det næste niveau – eller måske ikke, er endnu mere sekundært.

Til sammenligning er guitarister forfærdelige bassister, fordi de vil genopfinde bassen. Det skal man ikke.
Medlemsprofil midlertidig deaktiveret af eget valg

Medlemsavatar
Kimex
Forum Donator
Indlæg: 1535
Sted: Aarhus

Indlæg af Kimex »

Graceville skrev:
DUBTEMPLE skrev:
bjorne42 skrev: gad vide hvad bedste træning/middel mod dette er ?
At acceptere instrumentet og dets funktion i sammenhængen som det er. Det er ren pælesidning for kreative.

Jeg har selv en tendens til at ville mere end jeg kan og da jeg kom i tanke om det og bare spillede det jeg kunne, lød det (på trommer) meget federe og de andre i bandet blev betydeligt gladere a la 'fedt, han øver sig ikke mere, han spiller bare'.

Jeg har en forestilling om, hvad jeg skal, men jo mere jeg ser andre (rigtige) trommeslagere, så kan jeg se, at de faktisk ikke laver ret meget. Som en der er vant til at skulle bidrage med noget kreativt hele tiden, så er det i det lange løb ret befriende, at trommerne bare skal ligge der hvor de ligger. Så er rundgange sekundært, og de komplekse og "fede ting" der alligevel ikke passer til sangen men som du gerne vil fordi det måske er døren til det næste niveau – eller måske ikke, er endnu mere sekundært.

Til sammenligning er guitarister forfærdelige bassister, fordi de vil genopfinde bassen. Det skal man ikke.
Man bør ihvertfald have en anden tilgang til bas end til guitar. Jeg er nok ikke nogen super bassist, men det er mest fordi det er sjovere at øve guitar end bas. Ikke fordi jeg også spiller guitar.
Jeg syntes Premiere guitar har mange gode lessons. Ellers har jeg set at flere dygtige musikkere underviser via Skype.

Medlemsavatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Indlæg: 8689
Sted: DK/SE

Indlæg af DUBTEMPLE »

Graceville skrev:
DUBTEMPLE skrev:
bjorne42 skrev: gad vide hvad bedste træning/middel mod dette er ?
At acceptere instrumentet og dets funktion i sammenhængen som det er. Det er ren pælesidning for kreative.

Jeg har selv en tendens til at ville mere end jeg kan og da jeg kom i tanke om det og bare spillede det jeg kunne, lød det (på trommer) meget federe og de andre i bandet blev betydeligt gladere a la 'fedt, han øver sig ikke mere, han spiller bare'.

Jeg har en forestilling om, hvad jeg skal, men jo mere jeg ser andre (rigtige) trommeslagere, så kan jeg se, at de faktisk ikke laver ret meget. Som en der er vant til at skulle bidrage med noget kreativt hele tiden, så er det i det lange løb ret befriende, at trommerne bare skal ligge der hvor de ligger. Så er rundgange sekundært, og de komplekse og "fede ting" der alligevel ikke passer til sangen men som du gerne vil fordi det måske er døren til det næste niveau – eller måske ikke, er endnu mere sekundært.

Til sammenligning er guitarister forfærdelige bassister, fordi de vil genopfinde bassen. Det skal man ikke.
Kan genkende meget af det der :-)

Det er iøvrigt kommet mig for øre at der findes guitarer med ekstra bund, 8 strengs, I det her tilfælde klare han begge dele rimeligt fint syntes jeg:



Bassister skal heller ikke prøve at lege guitarister, på bassen, for det ser man også,..

De bas-gange jeg laver, har meget lange pauser, pauser som jeg prøver at "få til at tale", netop via fraværet. Dette gør, som en sidegevinst, lige netop bassen lettere for mig at holde kørende ud over tid

Nå, men jeg skal ikke kapre tråden, jeg skal derimod nok klappe i, og udforske noget mere af det vi vendte i slutningen af sidste år, i den gangske udemærkede tråd på samme emne, omkring gap-teknik, osv, fik det ikke fulgt godt nok til dørs, ville liiiige have mit midi-setup op at køre med nyt interfafce, samt tromme-pads,... der kom det så til at hænge :cry:

http://www.lydmaskinen.dk/viewtopic.php?f=16&p=642404

Måske trådstarter m.fl. også kan få glæde af gap-teknik og denne tråd :-)
/Dub

Medlemsavatar
bjorne42
Forum Donator
Indlæg: 249
Sted: Aabenraa

Indlæg af bjorne42 »

Så gik der baby i den :)

Jeg takker for alle ovenstående indlæg, og vil prøve at tjekke dem alle ud i hvert fald, og se hvad jeg går i dybden med. Jeg kigger også lidt i den anden tråd der foreslås. Bud er fortsat velkomne, men ellers skal I have tak for jeres indspark.

Medlemsavatar
Smittefar
Forum Donator
Indlæg: 5191
Sted: Søborg

Indlæg af Smittefar »

Tillykke skal man vel så sige [emoji2]

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Find mig på: Youtube | Facebook | Hjemmeside - eller i mit band Jump

Nyt svar