Folketingsvalg 2015

Off topic - alt som ikke handler om musik eller studie.
Forumregler
Tænk dig om, tal pænt, men lad også være med at være meget sart. Hvis du skal bruge skældsord, så hold dig til noget Kaptajn Haddock ville have sagt.
Nyt svar

Hvad vil du stemme til Folketingsvalget 18. juni 2015?

Afstemning sluttede søn 21. jun 2015 11:34

Socialdemokraterne
5
6%
Det Radikale Venstre
6
7%
Det Konservative Folkeparti
2
2%
Socialistisk Folkeparti
5
6%
Liberal Alliance
14
16%
Kristendemokraterne
3
3%
Dansk Folkeparti
3
3%
Venstre
4
4%
Enhedslisten
13
14%
Alternativet
27
30%
Stemmer blankt
3
3%
Stemmer ikke
5
6%
 
Afgivne stemmer: 90
Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10301
Sted: Oslo

Re: Folketingsvalg 2015

Indlæg af Mike-air »

niklasni1 skrev:For så skal skattelettelserne vel blive til en nedgang i nettolønnen før det bliver til et økonomisk incitament for dem der faktisk styrer arbejdsudbuddet?
Njaaaah, ikke helt. Topskatten er 20% i Schweiz, og jeg mener den er 67% i dk. Det vil sige det stadig er langt mere attraktivt at bo i schweiz hvis du har topskat.

Men det er stadig kun private indtægter vi snakker om. Selskabsskatten er den der muligvis kan tiltrække nogle udenlandske investeringer.

I schweiz ser det sådan ud:
Beskatningen af overskud i driftselskaber starter fra cirka 15% afhængig af kanton og overskudets størrelse. For holdingselskaber er det muligt at ansøge om fritaglese for kommune og kantonskat således at beskatningen sker til 8,5%. Kilde: Inwema
Selskabsskatten er vidstnok 25% i DK. Og det er så den 'vi' er interesserede at pille lidt ved, for at lokke nogle arbejdspladser til DK.

Medlemsavatar
Beier
Medlem
Indlæg: 268
Sted: Aalborg

Indlæg af Beier »

Hvad angår tiltagene for at sænke klima-belastningen, så får jeg det dårligt når jeg hører zig-zag-udmeldinger (jeg husker mest ledende venstrepolitikere gøre dette, fx i interviews til radioavisen og denne kronik http://www.b.dk/kronikker/det-er-tid-til-groen-realisme ).

Vil man erstatte importen af brandbart materiale (kul, træ), nedsætte både luftforurening (tungmetaller mv) og udledningen af drivhusgasser, må der bygges nyt, og vi forbrugere må betale for udskiftningen. Udskiftningen vi gå mest "glat" og billigst, hvis der ingen tvivl er om mål, delmål og ombygningens hastighed.

Byggeprisen for fx vindmøller (i.e. etableringsomkostninger) stiger ikke (i absolutte, ej relative tal), bare fordi fossiler bliver billigere i en årrække . Måske bliver det endda lidt billigere :-) I dag giver VE meget stabile omkostninger. Bruger man vindmøller som eksempel koster de måske 8 til 12 øre i drift og vedligehold udover byggeprisen og afbetaling af et bygge-lån, det er meget mere stabilt end prisen på fossilerne. Så al den produktions-kapacitet, der høster vedvarende energi og laver el af det, bliver ikke på magisk vis dyrere af fx faldet i olieprisen i 2014.

I den kronik jeg linkede til, viser ordføreren at han helt har misforstået dynamikken i PSO-afgiften. Meget beskæmmende. Energistyrelsen lavede et 'notat' om hvad der sker med el-prisen (markedspris inkl. PSO-afgift) hvis markedsprisen stiger eller falder.:
* Stiger markedsprisen, stiger marked+PSO lidt mindre.
* Falder markedsprisen, falder marked+PSO lidt mindre.
Alt i alt dæmpes udsvingene i el-prisen af PSO-systemet. (Dette gælder for priserne ex. moms og afgift til statskassen, forstås.)
Hvad der ikke dæmpes, er hvor mange penge, der omfordeles gennem PSO, som varierer kraftigt. Men det betyder ikke at el-forbrugernes samlede elregning bliver dyrere af at markedsprisen falder.
Notat fra Energistyrelsen, maj 2014: http://www.ens.dk/sites/ens.dk/files/en ... 052014.pdf med en fin graf på side 24.

Nå venstre udtaler sig om energiforsyning, væmmes jeg over den dårlige forståelse de udviser, og hvordan de blander alt muligt sammen. Derfor tvivler jeg på at Venstre vil/kan tage vare på klima og miljø så godt jeg jeg ønsker det.

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

@Mike-air:

Nu er det jo ikke alle der kan beholde deres arbejde og flytte til Schweiz... Og jeg forstår stadig ikke hvordan en sænkelse af indkomstskatten skal føre til at jeg arbejder mere, når både nettoløn og timetal står i min kontrakt. Det er ikke mig, men min arbejdsgiver der bestemmer hvor mange vi er ansat, og han kan da være fuldstændig ligeglad med hvad vi betaler i indkomstskat -- udover hvis en ændring betyder at han kan sætte vores nettoløn ned.
Nobody noes.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10301
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

niklasni1 skrev: Nu er det jo ikke alle der kan beholde deres arbejde og flytte til Schweiz...
Det skal de heller ikke. De skal blive her, fordi det bliver mere attraktivt at have en indkomst på alle niveauer efter valget.
niklasni1 skrev:Og jeg forstår stadig ikke hvordan en sænkelse af indkomstskatten (1)skal føre til at jeg arbejder mere, når både nettoløn og timetal står i min kontrakt. Det er ikke mig, men min arbejdsgiver der bestemmer hvor mange vi er ansat, og han kan da være fuldstændig ligeglad med hvad vi betaler i indkomstskat -- (2)udover hvis en ændring betyder at han kan sætte vores nettoløn ned.
1. Dit rådighedsbeløb bliver større, fordi du betaler mindre i skat. Din kontrakt har intet med det at gøre. Det handler kun om din trækprocent.
2. Som du selv siger - er han ligeglad med din trækprocent. Det er kun dit rådighedsbeløb der bliver større. I forhold til lønniveauet, så vil det rigtigt nok være nemmere at underbyde de nuværende overenskomster, og samtidigt kunne leve af det. Det er klart en risiko, men såfremt det scenarie indtræder og der ikke er mekanismer der stopper det inden, vil det betyde at vores løntryk falder og konkurrenceevnen forbedres så vi tiltrækker udenlandske investeringer, får lavere produktionsomkostninger, skaber en øget eksport og dermed øger BNP + skatte indtægterne til landet.

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Det forstår jeg jo godt, men er det forøgelsen af mit rådighedsbeløb, der er målet, eller det en nedgang/mindre stigning end ellers i nettolønnen der er målet?
Nobody noes.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10301
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

niklasni1 skrev:Det forstår jeg jo godt, men er det forøgelsen af mit rådighedsbeløb, der er målet, eller det en nedgang/mindre stigning end ellers i nettolønnen der er målet?
Jeg ser det helt klart som en forøgelse af dit rådighedsbeløb. Det er uden tvivl det, der vil bidrage bedst til samfundsøkonomien.
Lønnniveauet er idag et skidt parameter at konkurrere på. Det vinder vi ikke meget på, med vores størrelse og kompetencer.
Tvært imod er det innovation (nye virksomheder, nye markeder) og effektivitet være vejen frem.

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

OK, så det er bare tanken er at man øger folks rådighedsbeløb og så hjælper det økonomien at de forbruger mere? Så meget så det faktisk kan opveje for den laver skatteindtægt?
Nobody noes.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10301
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

niklasni1 skrev:OK, så det er bare tanken er at man øger folks rådighedsbeløb og så hjælper det økonomien at de forbruger mere?
Lige præcis!
niklasni1 skrev:Så meget så det faktisk kan opveje for den laver skatteindtægt?
Jeg kunne godt skrive en hel side om det her, men jeg skal prøve at gøre det så simpelt og pædagogisk som muligt (hvis det er for pædagogisk, er det ikke for at tale ned til dig).

Vores markedsøkonomi er baseret på "opfattet værdi", hvilket betyder at de pengesedler og mønter du bruger reelt set ikke er mere værd end det papir/metal de består af. Men de repræsenterer en psykologisk værdi i form af, at hvis jeg giver dig 1000 kr. så har det en værdi for dig, og det betyder så at du vil gøre mig en tjeneste til gengæld.

Ligesom Lars tvede beskrev i artiklen om schweiz, så handler det om at pengene flytter hænder i samfundet, så de skaber en værdi i form af nogle tjenester der bliver udført. Hvis pengene ligger stille på en konto, eller endnu værre gemt under din seng tjener de intet formål.

Okay- det er så forudsætningen for at der er aktivitet og vækst i samfundet => pengene skal flytte hænder fra maleren til bageren til musikeren og så videre.
Så er der gang i økonomien, alle udfører opgaver for hinanden, og alle handler med hinanden. I det store perspektiv, udvikler det samfundet og gør at folk har incitament til at gøre tingene bedre, hurtigere, og gerne billigere (så de kan købe analog-synth til deres studier, eller alu-fælge til deres audi). Spørg til side.


Lad os så tage skat med ind i billedet. Skat tager så herefter en bid af kagen i form af moms (meromsætnings afgift), og i form af beskatning af dit overskud hvert år.
De penge bliver så brugt til det offentlige system; sygehuse, skoler, m.m.... Og i den her offentlige pulje, har vi jokeren: Den passive overførsel (kontanthjælp, dagpenge osv.).

Den passive overførsel betyder at Mike får en del af bageren, maleren & musikerens overskud (skatten), uden han bidrager med tjenester til de andre (årsagen til han er på kontanthjælp osv. skal vi ikke komme ind på, for det er helt sikkert ikke fedt at være på kontanthjælp og jeg håber aldrig selv jeg vil nå dertil).

- Men for lige at nå tilbage til den røde tråd: Hvad er det vi gerne vil?
Vi vil gerne have at alle arbejder, og bruger en masse penge istedet for at de står på en konto, så der er en masse der skal udføre tjenester, imod at de selv kan få tjenester og samfundet derved udvikler sig.



MEN (og her kommer problemet så).. I det her system, ligger der et uudnyttet potentiale... Og det er i de mennesker der ikke går på arbejde.
De ville 1) kunne bidrage i form af skat til de offentlige ydelser og 2) bidrage i form af tjenester til de andre i samfundet.

Lavere personskat ==>> Det forsøger man så at løse ved at give folk flere penge til rådighed (efter skat), ved at tage et arbejde, end hvis de var på passiv overførsel.
Lavere selskabsskat ==>> Og ved at gøre det mere attraktivt at drive virksomhed i DK, så der er flere jobs til de arbejdsløse.

For lige at nå tilbage til den her:
niklasni1 skrev:OK, så det er bare tanken er at man øger folks rådighedsbeløb og så hjælper det økonomien at de forbruger mere?
Så lad os sige, at ALLE arbejder.
Så handler det blot om at udvikle samfundet og optimere... Øge levealderen, øge levestandarden, passe på miljøet og så videre..

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Det er altsammen meget fine skolebogseksempler (som jeg altså godt kender). Der er flere ting man kunne gribe fat på. For det første laver den danske stat en del andet end at udbetale overførselsindkomster -- den er arbejdsgiver og investor. Faktisk nok den største vi har. Det er langt fra sikkert at folk forbruger på en måde som har nogen nævneværdig effekt på den danske økonomi -- hvis jeg køber kinesiskproducerede alufælge på nettet via en tysk webside, så er en lille smule til FedEx Danmark, men det er også det. Så jeg tror der skal en lidt mere detaljeret analyse til at spå om hvad højere rådighedsbeløb vil gøre for dansk økonomi.

En anden ting, der med sikkerhed vil ske, er at boligpriserne vil stige yderligere i de pressede områder. De vokser frit så længe bankerne frit kan "trykke" penge til det (case in point: frigivelsen af de afdragsfrie lån). Og der er ikke meget produktiv økonomi over betale af på et huslån.

For det andet, med fare for at fremstå som en ridset CD, så kan du ikke lade folk opføre sig fuldstændigt som det passer dem og efterfølgende bruge nogen penge til at "passe på" miljøet. Det kræver adfærdsændringer i industrien og hos forbrugerne, og bortset fra et par frelste typer som mig (som fx ikke har siddet i et fly i fire år), så kender vi kun en måde at regulere adfærd, og det er lovgivning og afgifter.
Nobody noes.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10301
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

Igen vil jeg ikke tvinge dig til at stemme på noget du ikke har lyst til :)

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Det ved jeg godt. Det er mig der vil have dig til at komme til fornuft!! :)
Nobody noes.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10301
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

niklasni1 skrev:Det ved jeg godt. Det er mig der vil have dig til at komme til fornuft!! :)
Jamen det er jeg skam. Jeg tror inderligt på at det er det bedste for samfundsøkonomien.
Jeg har læst økonomi i 4 år nu, og med baggrund i alt det teori jeg har været igennem er jeg sikker på det er det bedste.

Jeg er studerende og lige nu en byrde for samfundet, så jeg vinder ikke meget på det alligevel :-D

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Tja, jeg har arbejdet med computere et stykke tid nu, og det har givet mig en del skepsis overfor folk som siger "vi skal bare skrue på X" når der er 10.000 problemer i et kompliceret netværk af systemer... og en række meget klare beviser for at markedet er ekstremt dårligt til at prissætte folks evner og deres arbejdes værdi :)

(Og, OK, også en del historier om hvad endeløse statssubsidier kan gøre ved projekter)

Jeg synes iøvrigt overhovedet ikke studerende er en byrde, især ikke den sidste del af deres studie. Indenfor rigtigt mange fag kommer de største landvindinger fra folk der er sidst i 20'erne. Det er synd folk kun bruger et halvt år til deres specialer.
Nobody noes.

Medlemsavatar
SustainerPlayer
Medlem
Indlæg: 12411
Sted: På kanten

Indlæg af SustainerPlayer »

Potentiale - ikke en byrde.

Carry on. :)

Medlemsavatar
GoatSonds
Medlem
Indlæg: 1432
Sted: Vanløse

Indlæg af GoatSonds »

En af de vigtigeste grunde til at det ikke må blive en blå regering, det er at jeg virkelig frygter for Danmarks indvandre, på grund af alle de hadske valg argumenter der er kommet. Nu er det jo ikke engang kun DF og Konservative der vil ha dem ud af landet...
Det løser intet at sende folk ud af landet. Der er mange andengenerations invandre der bliver små-kriminelle, men det er sgu da fordi Danmark pisser dem og deres forældre op og ned af ryggen, og ikke hjælper. Folk bliver småkriminelle når de mangler penge, og ikke har fået en ordentlig opvækst fordi deres forældre har været på arbejde hele deres liv for at tjene nok til at forsørge sin familie.
Hvis vi sender dem "hjem" til det land de kommer fra, er der mange af de her familier der ender med at blive dræbt. Man kan ikke bare flygte fra f.eks. Irak, og så bare komme tilbage.

Default avatar
bredal187

Indlæg af bredal187 »

Jeg læser ingen steder at diverse partier vil have indvandrer ud af landet, men jeg læser at de vil have stramninger, og jeg vil også gerne have stramninger da vi har nogle statistiske problemer med folk med anden etnisk baggrund.

Der er kun 10% med anden etnisk baggrund i Danmark men:

80 pct. af alle ægtepar på kontanthjælp er indvandrere:
http://jyllands-posten.dk/indland/ECE71 ... dvandrere/

Her fremgår det, at 27 procent af mandlige efterkommer fra et ikke-vestligt land i alderen 20-24 år er blevet kendt skyldig i en lovovertrædelse i 2013:
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/ ... ud/5324837

Hveranden voldtægtsdømt er udlænding:
http://www.bt.dk/danmark/hveranden-vold ... udlaending

En femtedel af al vold i Danmark begås af indvandrere og efterkommere:
http://denkorteavis.dk/2014/choktal-fra ... erkommere/

Jeg håber da at vi får en regering der ikke er bange for at gøre noget ved disse problemer, for det dur ikke at fortsætte med at have en regering der ser imellem fingrene med disse statistikker fordi de er bange for at blive stemplet som racister, hvis de gør noget ved problemerne.

Default avatar
bredal187

Indlæg af bredal187 »

.....og det er vel ikke racistisk at ville forbedre statistikker inden for en etnisk gruppering?

Medlemsavatar
GoatSonds
Medlem
Indlæg: 1432
Sted: Vanløse

Indlæg af GoatSonds »

Indvandrerne skal hjælpes. Alt hvad jeg hører fra blå blok, er at reglerne skal strammes osv., men der bliver ikke gjort noget positivt ved problemerne ved at stremme reglerne. Hvis man tager dagpengene fra de familier, hvordan skal de så få råd til at leve? De får jo intet hjælp, langt de fleste kan ikke bruge deres uddannelser fra deres hjemland til en rygende fis, og man gør ikke noget for at de på anden måde kan komme på arbejdsmarkedet.
Kan man ikke tale dansk, så kan man næsten ikke tage en uddannelse. Og man kan ikke bare tage dansk kurser, for man kan ikke få penge ved siden af til at leve.. Har man en høj uddannelse fra sit hjemland, kan man ikke bruge den til en skid i Danmark, man kan ikke engang nøjes med at tage en række kurser, for at leve op til de danske standarder..

Fortæl mig hvordan man flygter fra et krigsfyldt land til Danmark, og starter et liv.

Desuden, så vil rød blok ikke bare ignorere dem.. Ihvertfald ikke Enhedslisten :-P

Default avatar
bredal187

Indlæg af bredal187 »

Men du erkender at der er et problem.

Flygtninge
Jeg mener ikke at vi skal / bør tage imod alt og alle fra hele verden, fordi deres land er i krise. Den gang man lavede flygtninge reglerne, efter 2. Verdenskrig var ideen at man skulle hjælpe sine naboer. Ideen med flygtninge reglerne har aldrig været at vi skal tage imod alle fra nær og fjern. Vi skal i stedet fokusere mere på at hjælpe landende de flygter fra. Vi har ikke kapacitet til at tage imod så mange flygtninge.

Indvandrer
Jeg syntes at indvandrerne ryger i offerrollen lidt for hurtigt. jeg er lige blevet færdig med mit grundforløb på TEC hvor der går rigtig mange unge indvandrerdrenge. Som alders præsident på 35 år var jeg ganske enkelt chokeret over at høre deres holdning til livet og det danske samfund. De følte alle at de var ofre, på trods af at de er født og opvokset i DK på lige fod med alle andre danske drenge. Alligevel mente de at de skulle have og regeringen skulle give og hvis det ikke gik dem godt, så var det samfundets skyld.

Det skal stoppe. Offerrollen skal stoppe. Givningen skal stoppe.

True Story
Vi skulle udfylde nogle papirer som skulle hænge i klassen om hvad vi ville efter endt uddannelse. Den ene dreng havde under "Fremtidig arbejde" udfyldt: "Helst ikke"!
Yup, jeg tog et billede af det men har desværre fået ny mobil i mellemtiden.

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Det kunne jeg altså også have sagt da jeg var 20. Især når jeg blev spurgt på den måde. Og jeg er altså blevet en god drone alligevel.
Nobody noes.

Medlemsavatar
GoatSonds
Medlem
Indlæg: 1432
Sted: Vanløse

Indlæg af GoatSonds »

Ja, selvfølgelig er der et problem. Indvandrerne i Danmark bliver pisset op og ned af ryggen.

-flygtninge:
Vi skal hjælpe deres hjemland.... Ved at bombardere det, og skyde deres familier og venner? God idé.

Danmark er et rigt land, og har fanme råd og plads til at hjælpe andre. Vi er alle på denne klode sammen.


-indvandre:
Har du læst hvad jeg skrev? Det er sgu ikke nemt at være indvandre i Danmark.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10301
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

GoatSonds skrev:Ja, selvfølgelig er der et problem. Indvandrerne i Danmark bliver pisset op og ned af ryggen.

-flygtninge:
Vi skal hjælpe deres hjemland.... Ved at bombardere det, og skyde deres familier og venner? God idé.

Danmark er et rigt land, og har fanme råd og plads til at hjælpe andre. Vi er alle på denne klode sammen.


-indvandre:
Har du læst hvad jeg skrev? Det er sgu ikke nemt at være indvandre i Danmark.
Jeg tror det vil hjælpe hvis du bruger eksempler i din argumentation (hvilke bomber, hvilke familier, hvilken pis- på hvilke indvandrere).

Det skaber større troværdighed overfor dem der læser med.
Samtidigt kunne det være fedt hvis du kunne fremføre nogle alternativer til dem som bredahl argumenterer for, istedet for blot at kritisere hans.

Og så måske lidt mindre brug af bandeord :)

Default avatar
bredal187

Indlæg af bredal187 »

Du skriver gentagende gange at det ikke er nemt, men hvad er det der ikke er nemt?

Hvem pisser dem op og ned af ryggen?

Jeg oplever ikke verden som du tilsyneladende gør. Jeg blev da også mobbet i folkeskolen og kaldt krølle fordi jeg har krøller, men jeg har da ikke lagt mig ned og tudet over det. Ja, det findes da dumme mennesker men de skal ignoreres og livet laves videre. Hvordan du end vender det så er der kun en person der har ansvaret for personens liv og dem er personen selv.

Jeg anerkender at nogen lever et liv op ad bakke og det kan være hårdt. Men de har stadig ansvaret for deres eget liv.

Jeg kommer ikke fra gode kår og har også venner hvor livet er gået galt, men det er sgu gået galt pga dårlige valg og sjovt nok giver de ikke alle andre skylden for at de siddet i fængsel eller sælger tjald på staden. De ved godt at de fuckede op.

Stop med at være et offer og stop med at gøre andre ofrer fordi du har behov for at være pladderhumanist. Det ville klæde verden
Senest rettet af bredal187 tirs 2. jun 2015 12:20, rettet i alt 1 gang.

Medlemsavatar
GoatSonds
Medlem
Indlæg: 1432
Sted: Vanløse

Indlæg af GoatSonds »

Jep.. Blev revet lidt med..

Der bliver skrevet om at man bør hjælpe de lande de flygter fra... Det siger mange politikerene jo også at de gør, ved at sende militæret derned. Problemet er at den "hjælp" de lande får - hovedsagligt fra USA - er bare at skyde og bombe alt der rør sige (lettere overdrevet forklaret, men helt løgn er det faktisk ikke). Det er fedt at militæret bygger skoler og prøver at stoppe terrorgrupperne, men det er virkelig op ad bakke. Jeg ved ærligt talt ikke hvad man kan gøre, udover at herhjemme kan vi godt hjælpe flygtningene ved at tage imod dem på en ordentlig måde.

Jeg synes at jeg har forklaret lidt om hvorfor vi ikke behandler indvandrerne ordentligt.. Men jeg synes vi skal gøre en indsats for at indvandre kan lære vores sprog, tage nogle kurser, så deres uddannelse er brugbar her, give dem gode jobmuligheder, og sørge for at ryde ghettoerne.

Default avatar
bredal187

Indlæg af bredal187 »

GoatSonds skrev:Jeg synes at jeg har forklaret lidt om hvorfor vi ikke behandler indvandrerne ordentligt.. Men jeg synes vi skal gøre en indsats for at indvandre kan lære vores sprog, tage nogle kurser, så deres uddannelse er brugbar her, give dem gode jobmuligheder, og sørge for at ryde ghettoerne.
Indvandrerne kan faktisk godt lide at bo i "ghettoerne"... altså sammen. Det var oppe i medierne for et par år siden. Ghettoerne behøver heller ikke at være et dum ting, hvis bare skolerne fungerede og desværre kommer mange af de unge med fra en belastede baggrund og det kræver at skolerne skal have flere ressourcer og jeg tror netop at flere ressourcer til skoler i ghetto områder vil gøre en stor forskel for fremtiden unge med anden etnisk baggrund.

Det tror DF sjovt nok også på. Måske er DF ikke så onde som folk gør dem til.

Nyt svar