Min blog - www.audiotek.dk

Medlemmernes egne blogs om musik, teknik og hverdag.
Forumregler
Kun 1 blog pr. bruger.
Nyt svar
Medlemsavatar
Wessberg
Medlem
Indlæg: 488
Sted: København

Min blog - www.audiotek.dk

Indlæg af Wessberg »

http://www.audiotek.dk

AUDIOTEK er min hjemmeside med artikler og videolektioner. Konceptet er centreret omkring konceptet om en lærebog, både praktisk og teoretisk. Der skrives artikler, guides og anmeldelser. Sideløbende har jeg netop lanceret AUDIOTEK på youtube, hvor jeg tilbyder videolektioner, i første omgang i Cubase 6.5: http://www.youtube.com/audiotekblog
Senest rettet af Wessberg lør 13. okt 2012 21:17, rettet i alt 4 gange.

Medlemsavatar
Wessberg
Medlem
Indlæg: 488
Sted: København

Indlæg af Wessberg »

Jeg vil gerne citere forskellige folk, der har med lydteknik at gøre, i de indlæg, jeg skriver til ovenstående blog. Tidligere har jeg interviewet Holger (http://lydmaskinen.dk/viewtopic.php?f=28&t=29731) som var yderst flink og hjælpsom og kom med nogle meget fyldestgørende betragtninger. Jeg vil fremhæve flere af Holgers udtalelser i nogle senere artikler.

Jeg kunne godt tænke mig, at gøre noget mere ud af, generelt at citere andre folks betragtninger i de indlæg jeg skriver. Hvis der er nogen der læser dette, og gerne vil byde ind, må i meget gerne. Alle er velkomne. Jeg vil hellere lave mit eget, frem for udelukkende at finde eksterne interviews rundt på nettet.

Det næste indlæg på AUDIOTEK handler om det, at skifte arbejdsvaner, og hvad det har medført af ændringer i arbejdsgangen. F.eks. i tilfælde af, at man altid har arbejdet bag en pult og har tracket til bånd, for senere at skifte til at arbejde på en DAW. Jeg vil kredse om min egen pointe, at det kan hæmme kvaliteten af ens arbejde og at kvaliteten netop afhænger af vaner og rammer. Men jeg vil også lege med tanken om, at ørene altid sejrer, uanset betingelserne.

Kan man være en dygtig lydtekniker uden at vide hvad buffer size er? Sagt på en anden måde, kan man være en dygtig lydtekniker uden at have omfattende indsigt i digitalteori? Det går også den anden vej; Kan man være en dygtig lydtekniker, hvis man er skarp til digitalteori og vant til at arbejde DAW-baseret, men samtidigt være relativt hæmmet bag en pult? Kan man være en dygtig Lydtekniker uden at have forstand på en spolebåndoptager, men klog på et RAID-setup? Og så videre.

I den forbindelse må alle gerne byde ind med nogle personlige betragtninger, skrevet på engelsk.
Kriteriet er, at man har gjort sig nogle betragtninger ud fra de udfordringer, man har mødt under et skift i arbejdsgangen, f.eks. fra bånd til harddisk eller fra pult til tastatur og mus.

Det drejer sig om følgende spørgsmål:

1. What has been the most difficult challenge in the process of going from tape to disk/from disk to tape?

2. Mentally, how did you go about the transition, in order to settle in your new environment?

3. Why do you think there is a difference in your own perception of the quality of your work when working in another environment (other equipment/on a console rather than on a DAW or vice versa)?

4. It's very common to bring some of ones own equipment or tools when working in another studio or at a unfamiliar venue. What do you bring yourself, and why?


Jeg prøver som beskrevet at sætte fokus på, hvor meget rammerne betyder for, hvordan man arbejder.

Jeg håber, at nogen vil byde ind!

Medlemsavatar
Wessberg
Medlem
Indlæg: 488
Sted: København

Indlæg af Wessberg »

Så har jeg relanceret min blog på et nyt domæne - www.audiotek.dk.

Medlemsavatar
Wessberg
Medlem
Indlæg: 488
Sted: København

Indlæg af Wessberg »

Så har jeg lanceret en YouTube kanal til AUDIOTEK med tutorials. Jeg ligger ud med en tutorial serie for Cubase 6.5. Find den her:

http://www.youtube.com/watch?v=oKN2Q_Ti ... plpp_video


Medlemsavatar
Wessberg
Medlem
Indlæg: 488
Sted: København

Indlæg af Wessberg »

Mange tak Christoffer :) :) ! Super tjekket af dig. Hav en skøn dag!

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 32320
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

I lige måde. Så må vi håbe der er masser af hårde pakker til dig! :-D

Medlemsavatar
Wessberg
Medlem
Indlæg: 488
Sted: København

Indlæg af Wessberg »

Jeg søger en medskribent til AUDIOTEK. Jeg har ikke tid til både at skrive regelmæssige artikler og køre video tutorials samtidigt. Jeg vil gerne lancere en artikel ugentligt som minimum.

AUDIOTEK er ikke en blog i traditionel forstand og indeholder altså ikke ting som "se og hør om den session jeg havde i forrige uge". Derimod er det mere tænkt som en lærebog, både praktisk og teoretisk.

Der er også plads til guides eller anmeldelser. Videolektioner er også velkomne. Alt skrives og oplæses dog på engelsk.

Artiklerne tillægges en håndtegnet gimmick som en slags billedillustrationer af dine pointer. Som du kan se på hjemmesiden, er det på ingen måde et krav, at du kan tegne. Det er snarere en fordel, hvis det ser lidt goofy ud.

Det er udelukkende frivilligt baseret. Hvis du er interesseret, så skriv endelig til mig her i tråden, PM eller frederikwessberg@hotmail.com

http://www.audiotek.dk
http://www.youtube.com/audiotekblog

Alle forslag til ændringer og udvidelser af konceptet modtages gerne, skulle du have interesse.

Nyt svar