Ludvigs blog

Medlemmernes egne blogs om musik, teknik og hverdag.
Forumregler
Kun 1 blog pr. bruger.
Nyt svar
Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Ludvigs blog

Indlæg af Newp_16 »

(Edit: Introteksten til bloggen er ikke opdateret :wink: )
(Edit: Jeg blogger nu på min hjemmeside http://artofevolution.dk)

Eftersom der er mange herinde, der har en blog, tænkte jeg det egentlig kunne være meget sjovt at skrive lidt om MIG :dollargrin:

Jeg har godt nok ikke noget langt liv bag mig, med mange erfaringer med det ene og det andet, men på den måde kan min blog så skille sig ud fra de andres :roll:

Hvem er jeg?:
Jeg er en (Edit: 21'årig) dreng, der elsker musik! I perioder er der ikke andet end musikken hele tiden. Andre gange leger jeg lidt med hjemmesidedesign og alle mulige andre computerting, men intet kommer op på siden af musikken.
Det er nok mest det med at skabe musikken, der interesserer mig mest, for jeg er godt nok ikke særlig god til at få øvet mig på den iøvrigt billige skod-el-guitar som jeg har stående. Har også en dejlig western Guild D-55, som jeg er meget glad for.

Jeg startede med at spille guitar da jeg var 8 el. lignende, hvor min far underviste mig og nogle drenge fra min klasse. Det var her jeg fik min første musikalske oplevelse, hvilket jeg er meget glad for den dag i dag. Godt nok er jeg ikke nogen genial guitarist, men jeg kan nok til, at jeg kan nyde det.

Jeg elsker at synge, har altid gjort det, og føler det er der jeg rigtig kan folde mig ud. I forhold til guitaren hvor jeg er bundet til nogle akkorder eller nogle simple riffs, så kan jeg her lege på en hel anden måde, uden at være alt for bange for at kvaje mig, selvom det da sker :wink:

For et år siden købte jeg mig en macbook, og opdagede til stor lykke garageband. Jeg glemte alt om tid og sted, og sad konstant og legede med de forskellige ting, og lavede musik, som godt nok ikke lød ret godt, men det var utrolig fedt og kreativt. Jeg optog sang og guitar i gennem skærmen på mac'en, så i kan vel forestille jer lyden :lol:

I august sidste år dannede jeg et band med nogle venner, The Dumpsters, hvor jeg synger. Vi spiller covernumre i genren punk/rock. Jeg har kun fået indført et af mine egne numre, men der skal nok komme flere.

Håber ikk det er for kedeligt, tænker bloggen udvikler sig med tiden!
Senest rettet af Newp_16 tors 9. maj 2013 20:51, rettet i alt 8 gange.
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Sygdom:
For 2 snart 3 måneder siden blev jeg ramt af kyssesyge.
I 3,5 uge kunne jeg hverken synge eller spille guitar eller NOGET! Der gik faktisk op til 1,5 måned før jeg kunne begynde at synge igen.

Siden jeg blev ramt er den musikalske udvikling, som jeg selv følte, jeg var inde i, stoppet fuldstændig. Jeg har ikke øvet med bandet siden jeg blev ramt, og jeg bliver alt for let hæs, når jeg endelig synger og spiller en lille smule på mit værelse. Dette har for mig været en træls situation, som jeg dog er på vej ud af, og derfor kan begynde genoptræningen stille og rolig. Heldigvis er bandet ikke særligt tit ude at spille, vi har faktisk kun haft én live-optræden. Dette var dog også en rigtig god oplevelse, hvor en 79'årig dame efter showet bl.a. bad os om at spille til hendes 80'års fødselsdag. Dette ved jeg dog ikke helt, om jeg skal tage som noget positivt, da det jo er rock, men alligevel lidt sjovt,

Udstyr:
Nu har min far bestemt sig for at støtte de evner, som jeg gerne skulle udvikle inden for producering af musik. Som han siger, er det billigere for ham at købe udstyr til mig end at gå i studie og indspille. [langsigtet :wink: ]
Derfor har jeg nu købt dette:
SE electronics gemini II
Focusrite liquid saffire 56
popfilter osv.

Selvom jeg har modtaget det hele, har jeg dog ikke haft mulighed for at afprøve det, da min mac er til "servicetjek". <-- den rigtige historie er så lidt en anden, nemlig at jeg ved et uheld er kommet til at proppe et guitarplektor i cd-drevet, men det er for pinligt til at skrive her :oops:

Når min mac kommer tilbage skal jeg til at lege :lol: Skal også lave et studie med akustik osv. i et hjørne af vores kælder, men det skriver jeg lige om en anden dag. :)
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Nu har jeg endelig fået mit udstyr til at køre sammen uden de helt store problemer.
Jeg havde lige to problemer i forgårs, men det tog kun 7 timer at løse, så det går nok:) Det viste sig at jeg bare skulle skrue op på volumen et bestemt sted, hvor det ikke lige var åbenlyst, og så skulle jeg vælge det rigtige input. <<Så føler man sig LIDT dum når man har brugt så lang tid på det :?

I går fik jeg besøg af en af mine venner, som ved absolut intet om at lave musik. Vi bestemte os for at lave en coverversion af det totale hadenummer "living next door to alice". Bare sådan for sjov, og så kunne jeg også få afprøvet udstyret.
Efter jeg har været syg har jeg ikke haft særlig meget stemme til at synge med, og min teknik er da helt ude i skoven, så derfor fortrød jeg lidt at jeg havde startet med dette nummer. Det er ikke fordi det er svært at synge, det er bare meget anstrengende, hvilket min korte erfaring har lært mig, ikke altid fører til verdens bedste resultat :shock:
Udover at den var svær at synge glemte jeg at vælge sample rate på 96000KhZ så jeg kørte med 44. Da jeg så midt i sangen prøvede at skifte til 96, lød det hele som små mus der skrattede. Så det gik jeg bort fra :dollargrin:

Min mikrofon - SE Gemini II - har jeg lidt svært ved lige at vænne mig til.
Når man skruer op på gain, HELT OP, så bliver det alt for højt, så jeg går lidt ned, men jeg synes det er svært at finde det helt rigtige punkt da det både skal kunne høres, men det skal heller ikke skratte når jeg bruger mine "fantastiske" compressor skills.
Og så når man skal synge ind i den, så skal man utrolig tæt på, hvilket er lidt træls når popfilteret er i vejen. Jeg kan næsten ikke forstå at man skal SÅ tæt på for at den tager fat, men det skal man åbenbart. Men hvis man så er helt tæt på og så lige pludselig virkelig synger igennem, så kan den godt begynde at skratte lidt. Så skruer jeg lidt ned på gain på interfacet, og så bliver det hele lidt lavere, men hvad kan man gøre.
Jeg tænker det hele bare er en træningssag. Skal jo lige lære det :)

Nå men udover at optagelserne er i en lidt træls kvalitet, så har det egenligt været et meget sjovt første projekt. Som helt klart også har givet mig større respekt for de mange dygtige producers derude i den store verden. Men nogle af dem har nok også lidt andre midler at gøre med end mig:)

Så Imorgen finpudser jeg nok den frygtelige sang, og så går jeg straks igang med næste projekt! Jeg kan lige så godt udnytte ferien:)
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 33055
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Ja, udnyt da ferien til at få lavet alt hvad du overhovedet kan, og lære så meget om dit udstyr som du kan! :) Det er også mine egne ambitioner, der er altid nogle samples der kan blive klippet lidt i, eller nogle softsynths jeg mangler at lære at bruge ordentligt. Tilgengæld går ferien med alt muligt andet end musik, men det kunne man da vist ha' sagt sig selv. :dollargrin:

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Ja kender det godt, man kommer lige i gang med noget andet, og så får man heller ikke startet op den dag... :)
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
jacko
Medlem
Indlæg: 323

Indlæg af jacko »

Newp_16 skrev: min mac er til "servicetjek". <-- den rigtige historie er så lidt en anden, nemlig at jeg ved et uheld er kommet til at proppe et guitarplektor i cd-drevet, men det er for pinligt til at skrive her :oops:
:lol: :lol:

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Imorgen fylder jeg 18 år! :dollargrin:
Dette har jeg glædet mig til ligesiden jeg opdagede regninger, ansvar, lav din egen madpakkereglen osv. 8-)
Jeg får selvfølgelig udbetalt nogle børnepenge, men dem har jeg allerede brugt... Inde i hovedet i hvert fald! Jeg vil ha en el-guitar, en guitarforstærker, en preamp eller 4, en ad/da converter, en compressor, Akustiskregulering i det studie jeg endnu ikke har bygget ude i kælderen, en Mac pro med 8 kernet processor, 32gb ram og tilhørende en 24tommers skærm eller to. OSv. Osv. Osv. Da min mor ikke har godkendt denne ønskeliste, må jeg desværre nøjes med en el-guitar for denne gang, men dette glæder jeg mig også meget til at skulle ud og investere i :-D Så kan det også være jeg kunne komme i gang med at spille noget mere, for det har squ været lidt for let at starte macbook'en istedet, og så bruge AL min tid på lydmaskinen.

De sidste par dage er gået med at lave en hjemmeside til mig selv. Denne kommer til at indeholde alt det dejlige og utrolig kunstneriske musik, som jeg endnu ikke har lavet. Jeg ligger også nogle grafiske hurlumhejer ind, som jeg har gået at fiflet med sidste år. Min eneste regel er at det skal være syret på den fede måde.. Hjemmesiden kommer til at ligge på artofevolution.net , og i kan bare glæde jer ;) hehe

Jeg har også lavet en sej melodi som jeg er gået i gang med i logic. Den er laaaaaangt fra færdig, så i må vente lidt med en smagsprøve. Er også bange for det ville blive sablet ned hehe.

Jeg er begyndt at forstå nogle af alle de fagudtryk i bruger, som i bruger som en selvfølgelighed, men som jeg ikke aner hvad er. Der er langt igen, men jeg har jo også hele livet foran mig :)
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 33055
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Tillykke med dagen imorgen! :)
For mit vedkommende var det nu ikke rigtigt noget specielt at blive hverken 18 eller 20, men jeg er heller ikke ligefrem specielt højtidelig mht. mine egne fødselsdage. Man bliver et år ældre, og det er det, for mit vedkommende. Men husk nu at fejre det på den måde som du har lyst til! :)

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Christoffer I. N. skrev:Tillykke med dagen imorgen! :)
For mit vedkommende var det nu ikke rigtigt noget specielt at blive hverken 18 eller 20, men jeg er heller ikke ligefrem specielt højtidelig mht. mine egne fødselsdage. Man bliver et år ældre, og det er det, for mit vedkommende. Men husk nu at fejre det på den måde som du har lyst til! :)
Tak :)
Jeg går nu egentlig heller ikke så meget op i det, men min mor synes jeg skal til at hjælpe mere til derhjemme, og selvom jeg egentlig godt kan se at det er et fair ønske, så er det da lidt træls :? hehe
Mindre tid til musikken!!!!
I det hele taget er det nok det der med at skulle til at tænke selv hehe :D
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Jeg faldt lige over et gammelt nummer jeg lavede før jeg vidste der var noget der hed logic, og garageband var et og alt:)
Jeg har optaget alt igennem mikrofonen i skærmen på min gamle hvide macbook, så kvaliteten er ikke verdens bedste, men synes lige jeg ville uploade det bare for sjov. Og til sammenligning med de ting jeg laver i fremtiden! :)

Nummeret hedder Kill you while you sleep og er overdrevet ondt! :)

http://artofevolution.dk/kill%20you%20w ... ep%204.mp3

Læg gerne en kommentar ;)

Ps. Jeg synes det er blevet utrolig kompliceret at lave musik, nu da jeg har mulighed for at lave noget af en smule kvalitet! :|
Øvelse gør mester hehe
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Idag er det Ludvigs fødselsdag, hurra hurra hurra :)

Et stort tillykke til mig :dollargrin:
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
bryla  
Lydmaskinist
Indlæg: 11363
Sted: Esbjerg

Indlæg af bryla »

Tillykke!

Og ja: Jo mere man ved, jo mere finder man ud af, at man ikke ved
skriver noder

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

bryla skrev:Tillykke!

Jo mere man ved, jo mere finder man ud af, at man ikke ved
Genialt citat derfra ;)
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Lars von Qualen
Forum Donator
Indlæg: 2450
Sted: Aarhus V, Danmark

Indlæg af Lars von Qualen »

Jamen tillykke :)
Lars von Qualen
LydSky - [url]https://soundcloud.com/lars-von-qualen[/url]
LydSky Alter Ego - [url]https://soundcloud.com/schwarz-child[/url]
Random - [url]http://www.facebook.com/larsvonqualen[/url]
Web - [url]http://larsvonqualen.dk[/url]

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Mange tak:)
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Til grin kan man altid blive...
Nå, det er lang tid siden jeg har skrevet i min lille blog, musikalsk er der nu heller ikke sket det store siden sidst. Jeg er begyndt at øve med bandet igen, jeg går til sang igen, og så er jeg igang med at tage kørekort. Så har jeg da iøvrigt også været i London på studietur. Så lidt er der da sket :)

Jeg er begyndt at lege meget med at tweake underlige lyde frem, oftest med en blanding af FM8, PSP nitro og logics mange forskellige plugins. Dette finder jeg ret sjovt, men jeg når ikke så meget videre. Plejer ofte at ende ud med et godt beat og en lille melodi, og så ødelægger jeg det hele med de tidligere nævnte lyde, og gemmer og går i seng.. næste gang jeg åbner logic starter jeg forfra! Så produktivt er det nok ikke, men jeg udvikler mig da stille og roligt!

Idag blev jeg så til grin på heeeeeleee lydmaskinen, men det gider jeg ikke fortælle om! Det er godt man har sin humor, for ellers kunne jeg ligeså godt gå ud og skyde mig selv :lol:

Så har jeg da iøvrigt købt en line6 pocketpod, men den er ikke kommet endnu! Så det glæder jeg mig lidt til at prøve. Tror det er en af de ting jeg skal prøve, selvom jeg godt ved det giver et bedre resultat at optage det med en mikrofon foran forstærkeren.. Nu har jeg dog i midlertidigt ikke en mikrofon specielt til dette, og har faktisk heller ikke nogen ordenlig forstærker, så line6'en bliver fed nok indtil jeg får skaffet mig det andet :D
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
bryla  
Lydmaskinist
Indlæg: 11363
Sted: Esbjerg

Indlæg af bryla »

Hvem går du til sang hos?
skriver noder

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Annelise et eller andet.. Nede på Kolding musikskole :)
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
bryla  
Lydmaskinist
Indlæg: 11363
Sted: Esbjerg

Indlæg af bryla »

et eller andet? Fuglsbjerg!! Nok den svedigste latin-mama i DK.... Du må hilse hende mange mange gange fra mig :) savner hende sgu
skriver noder

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

bryla skrev:et eller andet? Fuglsbjerg!! Nok den svedigste latin-mama i DK.... Du må hilse hende mange mange gange fra mig :) savner hende sgu
Det var det hun hed ja! :D Skal jeg gøre, hvor kender du hende fra?
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Det var denne her jeg blev til grin over:) http://artofevolution.dk/Instrumental.mp3
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
bryla  
Lydmaskinist
Indlæg: 11363
Sted: Esbjerg

Indlæg af bryla »

Jeg er barn af Kolding Musikskole :lol: Havde hende på MGK og senere kons... Har gået på skolen i 17 år af mit liv.... damn....
skriver noder

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

bryla skrev:Jeg er barn af Kolding Musikskole :lol: Havde hende på MGK og senere kons... Har gået på skolen i 17 år af mit liv.... damn....
Fedt! Hun virker meget dygtigt, har kun haft hende 3 gange, men har allerede fået genopfrisket en masse. Hun kan dog ikke lide at synge sangene i det samme toneleje som mig, så går det lidt galt :D
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Medlemsavatar
david mondrup
Lydmaskinist
Indlæg: 12265
Sted: Århus

Indlæg af david mondrup »

Annelise og jeg er uddannet samme sted, omend hun gik der lidt før jeg. Men jeg kender hende også. Hils endelig.
David Mondrup
www.monsdrum.com Engelsholm Højskole
For at værne om ytringsfriheden, råber jeg røvhul efter naboen (Peter Poulsen)

Medlemsavatar
Newp_16
Medlem
Indlæg: 1505
Sted: Aarhus N

Indlæg af Newp_16 »

Ska gøre ;)
[b]Blog og portfolio:[/b] [url]http://ludvigolsen.dk[/url]

Nyt svar