Køb af udstyr i udlandet (importregler, told & moms)

Tips til valg og køb af udstyr i Danmark og udlandet, herunder told- & momsregler.
Låst
Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 36770
Sted: Fyn

Køb af udstyr i udlandet (importregler, told & moms)

Indlæg af Holger »

Denne FAQ er under konstant udbygning. Har du forslag til FAQ'en bedes du poste dem i Backstage

Ordforklaring
Er der ord i teksten du ikke forstår eller andre relaterede begreber du vil se en forklaring på:
Lydmaskinens Ordforklaring

Køb af udstyr i udlandet

Internethandel for private (uddrag fra Told & Skat, korrigeret af undertegnede, så det fremstår mere sagligt)
Reglerne kan være ændret siden denne side er skrevet. Check altid de nyeste regler hos SKAT.

Køb i andre EU-lande
Moms
Køber du en vare eller ydelse via internettet hos en virksomhed i et andet EU-land, skal du ikke betale told af varen eller ydelsen, men du skal derimod som udgangspunkt betale moms af den værdi, varen eller ydelsen har.

Momsen betales til sælgeren med den sats, der gælder i det land, hvor sælgeren bor, og beløbet vil normalt være en del af den samlede pris, som sælgeren kræver for varen eller ydelsen. For at være sikker på, hvilken pris du reelt skal give for en bestemt vare eller ydelse, bør du være opmærksom på, om den værdi, du finder på internettet, er med eller uden den udenlandske moms.

SKAT mangler her at fortælle at du muligvis skal betale dansk moms i stedet for udenlandsk moms hvis virksomheden omsætter over et vist beløb til Danmark, f.eks. hos http://www.thomann.de hvor du betaler dansk moms.

Køb uden for EU-lande
Varer
Køber du en vare i et land uden for EU, f.eks. USA, skal du som hovedregel betale told og dansk moms til SKAT ved indførslen.

Ved indførsel af varer af ringe værdi skal der dog ikke betales told og moms. Du skal betale told og moms hvis forsendelsens værdi overstiger 80 kr. Pr. 1/12-2008 slipper du for at betale told på varer under 1.100 kr., men der skal stadig betales moms.

Varer, der sælges via internettet, annonceres typisk til en pris uden told og moms. Det betyder med andre ord, at den samlede varepris kan beregnes som den annoncerede pris, tillagt transportomkostninger, told og moms.

Du skal være opmærksom på, at tolden ikke er ens for alle varer - enhver vare har sin egen varekode (toldtarifposition) og dermed ofte en forskellig toldsats.

Inden du bestiller varer, bør du derfor kontakte SKAT, der vejledende kan orientere om den toldsats, der gælder for den vare, du påtænker at købe. Tolden for musikudstyr udgør for tiden ca. 4% af varens værdi. Ring til Told & Skat på telefon 72 22 18 18 og spørg om den aktuelle tarif for musikudstyr.

Tolden beregnes af varens pris med tillæg af transportomkostninger. Den danske moms er på 25% og beregnes af varens pris, tillagt transportomkostninger og toldbeløbet.

Eksempel på beregning af told og moms
Du bestiller en compressor via internettet hos et firma i USA. Compressoren sendes til dig og bliver fortoldet i april 2009, hvor omregningskursen for dollars (USD) er 575,00.

Pris ifølge faktura 1.000 USD = 5.750 DKK
+ fragtomkostninger 800 DKK
=6.550 DKK

Toldværdien beregnes af den samlede pris inkl. fragtomkostninger, dvs. de 6.550 DKK.

Told: 4% af 6.550 DKK = 262 DKK

Det beløb lægger du til det samlede beløb, dvs. 6.550 DKK + 262 DKK = 6.812 DKK, før du beregner momsen.

Moms: 25% af 6.812 DKK = 1.703 DKK

Den samlede pris for dig er således 6.812 DKK + 1.703 DKK = 8.515 DKK i alt for en vare som koster 5.750 DKK i USA.

I visse tilfælde må du også regne med omkostninger til speditør eller lignende for at få toldbehandlet forsendelsen.

Told og moms skal være betalt, inden du får varen udleveret fra Post Danmark A/S, kurerpostfirma eller lignende.

Ydelser
Computerprogrammer og lignende, som du køber i lande uden for EU og downloader fra nettet, er toldfrie. Der skal dog som hovedregel betales moms af ydelser. Forpligtigelsen påhviler den udenlandske leverandør.

Låst