ground loop isolator – prisforskel?

Generel lydteknik og hardware, bl.a. mikrofoner, monitors, hardware synths og effekter.
Nyt svar
Medlemsavatar
teevee
Medlem
Indlæg: 2009
Sted: Randers/Århus

ground loop isolator – prisforskel?

Indlæg af teevee »

Hvad er forskellen på en 7 € og en 20 € ground loop isolator?

Eksempel:


Eksempel:
https://www.thomann.de/de/behringer_microhd_hd400.htm
What?

Medlemsavatar
Søren Dyhr
Medlem
Indlæg: 3550
Sted: Rødovre

Indlæg af Søren Dyhr »

Trafoer findes i mange prisklasser, men her er det vildt overkill, man skal bare groundlifte konsekvent og forstå ground loops oprindelse og deres bekæmpelse.

—sd

Medlemsavatar
Beier
Medlem
Indlæg: 264
Sted: Aalborg

Indlæg af Beier »

De bruger nok transformatorer til at holde indgang og udgang adskilt galvanisk, så en eventuel stel-sløjfe (ring) kan brydes ved at indsætte sådan en boks.

Transformatorer går fra lav forvrængning til høj forvrængning når de magnetisk går i mætning. jo dårligere konstruktion og generelt jo mindre transformatoren er, jo svagere signal kan den håndtere (uden at blive en lyd-effekt). Jo lavere frekvens jo værre bliver mætnings-fænomenet.
det er normalt at en transformator fungerer hæderligt omkring 1 kHz, men forvrænger 10 gange mere ved fx 50 Hz. Der har også været mange transformatorer lavet til fastnet-telefoner og frekvensområdet 300 Hz til 3000 Hz.

Så man kan forvente at de meget små enheder til meget billige priser med absolut ingen specifikationer af forvrængning som funktion af både frekvens og signalstyrke egner sig dårligere til kraftige signaler, altså egner sig til en lavere signalstyrke end bedre transformatorer, og håndterer lavfrekvent indhold væsentlig dårligere end en bedre transformator. Der er stor forskel på om man har et signal omkring 100 mV RMS fra mikrofoner og godt dæmpede linje-signaler eller om man har kraftige signaler på 20 V RMS fra mikserpulte og DAC der kører på "fuld udblæsning" (for at få så kraftigt signal som muligt ift støj).

De to eksempel-produkter kan adskille sig på hvor kraftigt magnetfelt transformatorerne kan overføre før de går i mætning. Der står intet om deres elektriske formåen, så jeg ville nok ikke satse på de lyder godt med meget mere end 0,1 til 1 V RMS som den maksimale signalstyrke.

Nyt svar