mixdown til bus -> lydkort

Generel lydteknik og hardware, bl.a. mikrofoner, monitors, hardware synths og effekter.
Nyt svar
Medlemsavatar
snaske
Medlem
Indlæg: 274
Sted: København

mixdown til bus -> lydkort

Indlæg af snaske »

Hej Lydmaskinen. Jeg har for nyligt købt en soundtracs Topaz mixer som jeg er blev mægtig glad for. Nu står jeg dog med et mindre problem. Har haft en ide om at jeg kunne mixe ned til de 8 busser som mixeren har, og fra deres outputs gå direkte ind i mit fireface 800, så jeg har et stem mix i mit daw med trommer på kanal 1 og 2 osv. Det fungerer egentlig super godt, problemet er bare at jeg gerne vil drive busserne en smule da det farver lyden så super fedt, men jeg har ikke rigtig mulighed for det da det overstyrer inputsne på lydkortet. Øv. Hvad vil en løsning på dette være? Jeg tænkte lidt på at adde endnu en 8 kanals mixer som kan skrue ned for bussernes output før de fører til lydkortet. Er det en god ide eller hvad kunne ellers være en løsning? Mvh Aske

Medlemsavatar
SustainerPlayer
Medlem
Indlæg: 12411
Sted: På kanten

Indlæg af SustainerPlayer »

In line attenuators a la http://www.thomann.de/dk/shure_a15as.ht ... ch_prv_1_2 er en mulighed

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 33072
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Fint forslag. Det bliver bare dyrt med 8 eller 16 styks. Så er det noget billigere at købe en masse ens modstande og parre dem der måler tættest på hinanden. De små niveau-forskelle der vil være, når du får signalet tilbage ind i computeren, kan du jo bare finpudse netop i computeren.
De her links dukker op ved googling af "diy pad resistor":
http://www.uneeda-audio.com/pads/
https://www.gearslutz.com/board/geekslu ... ators.html
http://www.diyaudio.com/forums/analog-l ... uator.html
http://www.martin-doppelbauer.de/audio/ ... index.html

Medlemsavatar
the19thbear
Medlem
Indlæg: 2825
Sted: Roskilde

Indlæg af the19thbear »

Hvis du kører balanceret fra topaz bus out til dit lydkort kan du bide den ene ledning af på kablet. Så falder dit signal i lydniveau. Det bliver til gengæld så ubalanceret (hvilket jeg personligt er ret ligeglad med) tillykke med din pult! Har selv haft en og var virkelig glad for den


Sent from my iPhone using Tapatalk

Medlemsavatar
KTAS
Medlem
Indlæg: 203
Sted: Farum

Indlæg af KTAS »

Har du husket at ændre input niveau referencen i din fireface (Lo gain, +4 dBu -10 dBV)? Det er et stykke tid siden jeg sidst har brugt en fireface, men jeg mener at på alle RME's lydkort kan man ændre referencen så de er kompatible med næsten alt hardware.

Medlemsavatar
ask
Medlem
Indlæg: 124
Sted: København NV

Indlæg af ask »

God pointe, alle RME kan indstilles til +19dBu som max i/o, som de kalder hhv. lo og hi gain..

Men har du checket om ikke bus/gruppe faderen sidder efter summeringen, så du kan presse indgangen af bussen, og skrue faderen ned så du ikke overstyrer udgangen og/eller dit fireface?
KTAS skrev:Har du husket at ændre input niveau referencen i din fireface (Lo gain, +4 dBu -10 dBV)? Det er et stykke tid siden jeg sidst har brugt en fireface, men jeg mener at på alle RME's lydkort kan man ændre referencen så de er kompatible med næsten alt hardware.

Nyt svar