Jokeren raser over Mette F.

Musikbranche og ophavsrettigheder, musikteori, artister, sange og videoer, butikker.
Nyt svar
Medlemsavatar
derermusikanten000
Medlem
Indlæg: 1659
Sted: copenhagen

Jokeren raser over Mette F.

Indlæg af derermusikanten000 »

https://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/ ... f./8395094
----------------
Det er noget møg med den Virus :puke:
Jeg er opdraget med at hvis du ikke kan blive Astronaut så må du blive Taxachaffør
Han siger iflg Bt at han ikke har haft en indtægt siden Juli
Så kunne han vel søge et andet Job indtil han kan få penge for at lave Rap
Det stå jo ikke skrevet at man kun er skabt til at arbejde med type job
Der er jo også jobcentret hvor han ansøge om kontanthjælp,mod at han danser efter deres pibe -DMF understøttelse ?
ps - jeg syntes Jokeren er go og jeg har købt et par albums med ham
Senest rettet af derermusikanten000 fre 11. dec 2020 12:28, rettet i alt 1 gang.

Medlemsavatar
david mondrup
Lydmaskinist
Indlæg: 12367
Sted: Århus

Indlæg af david mondrup »

Musikere er deres egen værste fjende, så længe vi gør os til nyttige idioter for den lallende finans-liberalisme. Jeg er mere enig med Steen herunder end med OP i denne tråd ...

David Mondrup
www.monsdrum.com Engelsholm Højskole
For at værne om ytringsfriheden, råber jeg røvhul efter naboen (Peter Poulsen)

Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 35901
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

Sammenhold og solidaritet skal man se langt efter. Usympatisk.

Big up til Jokeren.

Medlemsavatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Indlæg: 7115
Sted: DK/SE

Indlæg af DUBTEMPLE »

Masser der raser over Mette , masser der lider tilsvarende ,... forskellen er kun at Jokeren har en platform at blive hørt fra.
/Dub

Medlemsavatar
Pastorius
Forum Donator
Indlæg: 499

Indlæg af Pastorius »

david mondrup skrev:
ons 9. dec 2020 16:32
Musikere er deres egen værste fjende, så længe vi gør os til nyttige idioter for den lallende finans-liberalisme. Jeg er mere enig med Steen herunder end med OP i denne tråd ...

Ja, men i teorien kan Jokeren og Joey begge både have ret og være nogle forkælede røvhuller.

Der er vel to sider.
1) Man har et ansvar for at forsørge sig selv - også selvom man er uden skyld i at ens levebrød forsvinder
2) Vi skal som samfund holde hånden under så mange som muligt, for at bevare et normalt samfund på trods situationen.

Jeg er også forarget over at musikere og mange andre små selvstændige kommer i klemme her, men jeg kan også godt få øje hvilket administrativt helvede det vil være at skulle udbetale støtte uden at kunne dokumentere noget som helst, i en offentlig verden hvor dokumentationskrav er et mantra der ikke kan fraviges. Jeg kan heller ikke få øje på at det skulle være Mettes (eller Lars' hvis han stadig sad på magten) skyld at musikerne er i problemer, og det er rigtig svært at finde en fornuftigt måde at hjælpe dem på.

Jeg kan også godt forstå man bliver forarget over at nogle får meget hjælp og andre stort set intet, men det nytter jo ikke noget at blive sure på dem der får hjælp - eller dem der endda klarer sig bedre i coronatiden - fordi man selv har det hårdt.

Nå men, jeg sidder jo her med min faste månedsløn, som stadig tikker uforstyrret ind, og er ikke påvirket på anden måde end socialt, bortset fra den usikkerhed som situationen medfører (sammenholdt med at min arbejdsplads har varslet fyringer af op mid 25% af de ansatte i januar - hvoraf jeg selv skal føre kniven for nogle af dem), så det er jo nemt for mig at være reflekteret og se sagligt på tingene. Det er noget lort, og mange bliver ramt hårdt, men jeg har svært ved at være rigtig sur på regering og folketing. Jeg synes faktisk de prøver at gøre hvad de kan, og har gjort meget, selv de har ramt forbi skiven for musikere og kunstnere, og givet kunne have gjort det bedre.
--
Robert

Medlemsavatar
Peter
Medlem
Indlæg: 518
Sted: Kbh

Indlæg af Peter »

Det er jo ret tydeligt, at der er store huller i de støtte ordninger der er og at de for mange brancher ikke fungerer. Det skal der klart rettes op på, så der også er et bredt kultur udbud og arbejdspladser efter corona.

Jeg tænker, at nogen af støtte ordningerne er lavet af mennesker uden branche kendskab - fair nok, men også fair, at der bliver rettet op når det viser sig, at ordningerne ikke virker efter hensigten.

Medlemsavatar
Søren Dyhr
Medlem
Indlæg: 3859
Sted: Rødovre

Indlæg af Søren Dyhr »

Pastorius skrev:
ons 9. dec 2020 16:55
Jeg kan heller ikke få øje på at det skulle være Mettes (eller Lars' hvis han stadig sad på magten) skyld at musikerne er i problemer, og det er rigtig svært at finde en fornuftigt måde at hjælpe dem på.
Nej heller ikke jeg, men der er jo noget bekymrende ved disse opråb, fra dem som ikke lige har Axelborg til at tale på deres vegne:
The third dimension is a distinctive relation to the state. The precariat is losing citizenship rights, often not realising until they need them. This is happening most cruelly to the growing number of migrants, but is also the lot of others, losing cultural, civil, social, economic and political rights. They feel excluded from communities that would give identity and solidarity; they cannot obtain due process if officials deny them benefits, they cannot practice what they are qualified to do, and do not see in the political spectrum leaders who represent their interests and needs.

This leads to what is the worst feature, being a supplicant, having to satisfy and ask bureaucrats, employers, relatives, friends or neighbours for help or a favourable decision.

All is not negative. Not everybody sees themselves as victims or failures. Many do not want long-term boring jobs. They are seeking work and leisure in new ways. But it is the insecurities that engenders the anger. (President Macron is the latest to show incomprehension of the dangers of mass insecurity. His labour reforms will worsen them.)

As with all emerging groups, there are internal divisions. Part of the precariat are “Atavists.” Having fallen from working-class communities, they feel they have a lost past. This group is relatively uneducated and listens to sirens of neo-fascist populism. They vote for Trump, Marine Le Pen, Viktor Orban, Brexit and the far right in Germany, Italy and elsewhere.
--sd

Medlemsavatar
mediumaevum
Medlem
Indlæg: 2791

Indlæg af mediumaevum »

Der er forskel på folk. Kunstnere kan få kunstnerydelse/støtte. En livslang ydelse, uden modkrav.
Det gives, hvis en statslig kommité synes at deres subjektive syn på andre folks kunst, berettiger dem til at give en statslig skattefinansieret ydelse til nogle få udvalgte kunstnere.

Kilde:
https://da.wikipedia.org/wiki/Statens_K ... dersydelse

Dét alt imens alle os andre er underlagt helt andre regler og i princippet er statens slaver.

Det er én af grundene til at jeg længe har ønsket mig borgerløn og dermed et opgør med den socialdemokratiske "Ret & Pligt"-tankegang.

Ret & Pligt - gør din pligt og kræv derefter din ret, er bare en anden betegnelse for slaveri.

Hvorfor skal folk være afhængige af andre menneskers velgørenhed - hvadend det hedder sig at de vil lønne dig for arbejde, eller forsørge dig på anden vis?

Med borgerløn forsvinder denne direkte afhængighed til andre mennesker, fordi pengene udbetales af staten. Så kan man sige, at man gør sig afhængig af staten. Men det er vi jo allerede i vidt omfang, og lidt til gør ingen forskel på den konto.

Faktisk vil jeg mene, at det frigører os mennesker til at gøre det, vi er skabt til eller vil skabe os selv til: Hvadend det er at starte sin egen virksomhed, lave musik, eller noget helt tredje.

Jeg siger ikke at borgerløn nødvendigvis skal udbetales ligeligt til alle. Det kan skrues sammen på mange forskellige måder.
En måde at indføre borgerløn på i Danmark uden at det koster mere, er at se på den totale sum af de samlede udgifter til alle kontanthjælpsydelserne inkl. bureaukratiet og kontrollen med at de er i aktivering, og afskaffe hele lortet og indføre en borgerløn istedet. Uden krav om arbejde.

De må gerne arbejde, hvis de vil, men uden det bliver et krav. Og de vil blive modregnet f.eks. 30 kr. for hver 100 kr. af alt hvad de tjener udover borgerlønnen, udover at betale skat. Men hvis de på et tidspunkt tjener så meget, at de modregnes 100 % i borgerlønnen, nøjes de jo kun med at betale skat, og derfra går det jo meget hurtigere med at tjene egne penge.

Det giver incitament til arbejde, istedet for al det kontrolhysteri og tvangsarbejde.

Vi bevarer samtidig alle de andre ydelser - pensioner, sygedagpenge, dagpenge mv. som vi plejer. Ingen ændringer her. Det eneste der kræver ændring, vil være:

Kontanthjælp, ressourceforløb, fleksjob. Omlæg det til borgerløn istedet, og lad dem være i fred. Så kan det måske være, de kan skabe noget musik eller på anden vis indgå i samfundet på den måde de er bedre egnet til, end at blive kostet rundt i manegen med af diverse socialdemokratisk-konservative regeringer...

"Borgerløn" eller ihvertfald princippet med en ydelse uden modkrav, eksisterer allerede. Det hedder kunstnerydelse. Men den gives ikke til alle borgere som en rettighed. Den gives kun til kunstnere.

Hvorfor tror man, at kontanthjælpsmodtagere mfl. bliver bedre mennesker af at blive tvunget i arbejde og aktivering, for en ussel slaveløn mens de skal trælle i 37 timer i et almindeligt arbejde (stadig uden at få rigtig løn for det), når kunstnere kan få kunstnerydelse - i princippet uden at røre en finger?

Default avatar
the songcabinet
Forum Donator
Indlæg: 1181

Indlæg af the songcabinet »

Problemet er at når man har brugt mange år på at blive god til noget/ specialisere sig, så er alderen og CV'et ikke lige så fedt til at få andre jobs. Der står jo 100+ i kø til jobbene pt.

Jeg kender en der søgte som lagermedarbejder, men han blev afvist fordi de ikke troede en akademiker ville blive der særligt længe, eller være særligt engageret. Han ville virkelig gerne have stillingen. De havde også 30 andre der stod i kø til jobbet.

Så drop den der sang med at man bare kan tage et job i Netto. Sådan fungerer tingene bare ikke. Hvis man skal være phd for at blive ansat i Netto, hvor skal de andre så få jobs?

Statens problem her er nok at det jo ikke lige sender penge tilbage i statskassen at finansiere artisterne ud over de almindelige akasse/ bistandsydelser på samme måde som højere håndværkerfradrag. Så i princippet bliver fælleskassen jo taget godt vare på, selvom man sagtens kan sympatisere med Jokeren og Moe.

Fremover bør man nok lave nogle fonde til artisterne, som der kan blive sat ind på i gode tider til en regnvejrsdag/ ny pandemi..

Medlemsavatar
Søren Dyhr
Medlem
Indlæg: 3859
Sted: Rødovre

Indlæg af Søren Dyhr »

Jeg tror faktisk at meritokrati, altid har haft skåltale over sig, egentlig findes kun nepotisme og rip-rap-og-rup effekten i vores branche ....

Ligesom jeg heller ikke tror man nødvendigvis er kreativ, når man tilhører den kreative klasse.

Jeg tror heller ikke på at man ikke kan skabe et værk når man er underfrankeret på en eller anden ressource ... snarre det modsatte.

—sd

Medlemsavatar
Pastorius
Forum Donator
Indlæg: 499

Indlæg af Pastorius »

the songcabinet skrev:
ons 9. dec 2020 22:16
Problemet er at når man har brugt mange år på at blive god til noget/ specialisere sig, så er alderen og CV'et ikke lige så fedt til at få andre jobs. Der står jo 100+ i kø til jobbene pt.

Jeg kender en der søgte som lagermedarbejder, men han blev afvist fordi de ikke troede en akademiker ville blive der særligt længe, eller være særligt engageret. Han ville virkelig gerne have stillingen. De havde også 30 andre der stod i kø til jobbet.

Så drop den der sang med at man bare kan tage et job i Netto. Sådan fungerer tingene bare ikke. Hvis man skal være phd for at blive ansat i Netto, hvor skal de andre så få jobs?

Statens problem her er nok at det jo ikke lige sender penge tilbage i statskassen at finansiere artisterne ud over de almindelige akasse/ bistandsydelser på samme måde som højere håndværkerfradrag. Så i princippet bliver fælleskassen jo taget godt vare på, selvom man sagtens kan sympatisere med Jokeren og Moe.

Fremover bør man nok lave nogle fonde til artisterne, som der kan blive sat ind på i gode tider til en regnvejrsdag/ ny pandemi..
På den måde har det altid været en fordel at have adgang til medierne - nu har han i hvert fald fået tilbudt en jobsamtale:

https://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/ ... le/8395683
--
Robert

Medlemsavatar
Kimex
Forum Donator
Indlæg: 1257
Sted: Aarhus

Indlæg af Kimex »

Med borgerløn forsvinder denne direkte afhængighed til andre mennesker.
Vi er vel direkte afhængige af andre mennesker
.

Vi er jo ikke 8 armede blæksprutter. De lever ca 1 år. og de klarer sig gennem livet vha. høj intelligens. Men de 8 armede blæksprutter har næppe nogen følelser som mennesker. -Empati-, altruisme. Og ,også, følelser vi anser som negative.- Had vrede, foragt. Som binder os sammen. De har ikke brug for disse følelser, da de lever deres korte liv alene. Og hunnerne dør efter de har født og hannerne lever højst et par måneder efter paringen.
Det er et af principperne i sociologi. Man kan så spørge. Hvad har samfundet med sociologi at gøre ? Fungerer mennesker i f.eks. muslimske og kristne samfund ikke på samme måde ?
jeg prøver ikke at kære tråden af sporet. For musik og kunst , må da også være noget som binder os sammen sociologisk.

De første som spillede blues. Sorte efterkommere af slaver. De sorte, kristne menigheder kaldte det djævlens musik. De var vant til kirkemusik (godspell). Og blues, følte de bragte djævlen ind i menigheden. I nogle muslimske lande er andet end udvalgt muslimsk musik forbudt. I vores del af verdenen skal musik være kommerciel og tjene samfundet og samfundsøkonomien. Eller musik og kunst skal administreres af kulturinstitutioner så de kan danne befolkningen og forme den i det oplyste billede, de mener, de har har af samfundet.
Musik og kunst anser jeg som absolut nødvendig . Og tøjler man musik og kunst , tøjler man også frihed og udvikling.
Corona går over, men jeg er optimist mhst. musik og kunst . Laver man noget som er uundværligt for vi alle, er der også en fremtid i det.

Auguste Comte er tænkt som “Far til sociologi”, som han opfandt udtrykket sociologi i 1838. Han mente, at samfundet skal forstås og studeres som det var, snarere end hvad det burde være.

Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 35901
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

Pastorius skrev:
tors 10. dec 2020 08:01
På den måde har det altid været en fordel at have adgang til medierne - nu har han i hvert fald fået tilbudt en jobsamtale:

https://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/ ... le/8395683
Hørt i Netto:

"Undskyld frue, de har vist fat i den gale pose!"

Default avatar
Peter Baltzer
Medlem
Indlæg: 12
Sted: Herfølge

Indlæg af Peter Baltzer »

Klap digselv på skulderen

Medlemsavatar
Pastorius
Forum Donator
Indlæg: 499

Indlæg af Pastorius »

Holger skrev:
tors 10. dec 2020 13:07
Pastorius skrev:
tors 10. dec 2020 08:01
På den måde har det altid været en fordel at have adgang til medierne - nu har han i hvert fald fået tilbudt en jobsamtale:

https://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/ ... le/8395683
Hørt i Netto:

"Undskyld frue, de har vist fat i den gale pose!"
Haha - gad vide om det kommer til at ende sådan. Det kunne da være en voldsom marketings-gimmick for Netto.
--
Robert

Medlemsavatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Indlæg: 7115
Sted: DK/SE

Indlæg af DUBTEMPLE »

Fint for Jesper også, at have fundet ind på rettet hylde, win-win,... :thumbup:
/Dub

Medlemsavatar
Hugo
Forum Donator
Indlæg: 1415
Sted: UdkantsDanmark

Indlæg af Hugo »

Vi rapper fingrerne i Netto :dollargrin:
https://soundcloud.com/user-469072941

Velsignet være alle syndere thi de prædiker ikke

Medlemsavatar
derermusikanten000
Medlem
Indlæg: 1659
Sted: copenhagen

Indlæg af derermusikanten000 »


Medlemsavatar
MrBacon
Medlem
Indlæg: 1722

Indlæg af MrBacon »

Så han ville bare pive lidt, og brugte Netto som eksempel på noget, alle kan håndtere/få?

Havde sgu haft respekt for ham, havde han taget mod tilbuddet, men nu virker det bare som et patetisk forsøg på at høste credit hos den danske befolkning.

Tilbage til at stjæle musik, Jesper.

Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 35901
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

Tænker du på sagen med Street Mass?

Medlemsavatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Indlæg: 7115
Sted: DK/SE

Indlæg af DUBTEMPLE »

Som jeg læser den sidste udtallelse satser han på at modtage hjælp,. frem for at klare sig selv, f.eks. via en samtale der evt ku gi et job i Netto

Mon ikke vi kunne finde nogen andre det gav mere mening at have ondt af ?
/Dub

Nyt svar