Mixning hvem, hvor meget og hvordan

Musikbranche og ophavsrettigheder, musikteori, artister, sange og videoer, butikker.
Nyt svar
Medlemsavatar
donnievandango
Medlem
Indlæg: 490
Sted: Fyn

Mixning hvem, hvor meget og hvordan

Indlæg af donnievandango »

Kære Lydkollegaer

Jeg har nogle numre jeg gerne vil have mixet, inden de bliver sendt til master. I den forbindelse har jeg en række spørgsmål, jeg håber i kan hjælpe med.

Ser i, jeg har venner som er semi- proffesionelle producere som f.eks. har været ugens uundgåelige på p3, og ellers har klaret sig godt. De vil meget gerne hjælpe, og mixe gratis, eller i hvert fald næsten. Dog tænker jeg på ikke at belemre dem med mit musik, af flere årsager, 1 jeg har en deadline og vil gerne undgå at skulle punke dem når nu de gør mig en tjeneste, og 2 det kan godt blive noget rod at skulle lave både give og tage kritik venner imellem og 3 så tænker jeg at det er meget sundt at afprøve mine numre for ører som ikke er farvede af venskab.Derfor overvejer jeg at sende mine demoer til en professionel jeg ikke kender. Men hvordan foregår det i praksis (jeg plejer selv at mixe mine numre)?

- Jeg har selv indspillet, skrevet og produceret alt, så jeg er måske for "farvet", og derfor kunne det være at personen havde nogle rettelser til arrangement osv. Jeg har hørt numrende 1000000000 gange og jeg tror der nok skal være noget jeg har hørt mig døv på. Er det med i prisen eller hvordan?

- Hvor meget koster det ca?

- hvem? Det er blevet et hjertebarn, og jeg vil meget gerne have en proffessionel som også kan give nogle pointers til andet end bare niveau på spor og EQ osv, hvis der skulle være behov herfor.

- og til sidst, hvad med hvis man f.eks. har sidechainet en multibånscomp på instrumenter til vokalen? Skal man pille alt det af?

Jeg har bare gået og tænkt over det i noget tid nu, og hvem ved bedre end jer herinde:)

På forhånd mange tak for hjælpen<3

Kristian

Medlemsavatar
Macbane
Medlem
Indlæg: 234

Indlæg af Macbane »

Jeg kan kun anbefale www.csmusic.dk Fed fed lyd til billige penge.

Medlemsavatar
donnievandango
Medlem
Indlæg: 490
Sted: Fyn

Indlæg af donnievandango »

ok, mange tak Macbane:)

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 33682
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

donnievandango skrev:- Jeg har selv indspillet, skrevet og produceret alt, så jeg er måske for "farvet", og derfor kunne det være at personen havde nogle rettelser til arrangement osv. Jeg har hørt numrende 1000000000 gange og jeg tror der nok skal være noget jeg har hørt mig døv på. Er det med i prisen eller hvordan?
......
- hvem? Det er blevet et hjertebarn, og jeg vil meget gerne have en proffessionel som også kan give nogle pointers til andet end bare niveau på spor og EQ osv, hvis der skulle være behov herfor.
Jeg tror ikke du skal forvente at den slags er med i prisen. De fleste professionelle folk vil være interesseret i at bygge et samarbejde op med dig, så projektet bliver så godt som muligt, og fremtidige projekter bliver endnu bedre, og får endnu mere gavn af jeres samarbejde.
Det er også muligt at du skulle spare lidt med dine kammerater istedet, spørge dem lidt ind til hvad de synes om specifikke dele eller spørge hvad de ville ændre. Derefter foretage ændringerne, og følge op med dem. Og så kan du smide det til mixing andetsteds.

donnievandango skrev:- og til sidst, hvad med hvis man f.eks. har sidechainet en multibånscomp på instrumenter til vokalen? Skal man pille alt det af?
Spørg vedkommende du får til det hvad der foretrækkes. Mit gæt er at vedkommende gerne vil have dine spor uden, men du kan sende dit nuværende mix med, så det er til at høre effekten. Dette gør sig måske gældende for flere ting/spor.

Medlemsavatar
raoul
Medlem
Indlæg: 1880

Indlæg af raoul »


Medlemsavatar
midibass500
Medlem
Indlæg: 341
Sted: Aarhus

Indlæg af midibass500 »

+ 1 på Sepia Productions :)
Martin Ahm

Laver lyd til brands - og udgiver 80er elektro på vinyl
Ahmatron - musik og lyddesign til broadcast
Code Elektro - 80er elektro

Medlemsavatar
Luny Tune
Forum Donator
Indlæg: 7046
Sted: Snekkersten

Indlæg af Luny Tune »

Du kan finde en guide til at klargøre filer til mix, og hvad du lige kan overveje inden osv., ved at klikke på det blå link nederst på min side her: http://www.tunetown.dk/Mix.html

Den er generel og altså også brugbar selvom du ikke skal have mixet hos mig.
SnakeRock - PickYourPriceMastering
Citat Bryla: "Noget jeg absolut ikke er fortaler for er våben, narko og NI's Akoustik Pianos."

Medlemsavatar
Hald
Forum Donator
Indlæg: 9828
Sted: Vind / Holstebro

Indlæg af Hald »

Jeg vil også sige at hvis du ikke er klar på at uploade en demo til kritik forslag her på maskinen, så brug dine venner, det koster ikke meget af deres tid at komme med hints og pointers, du skal bare spørge dem først om de vil være hudløs ærlige, man bliver ikke bedre af rygklappere, medmindre selvfølgelig at man har ramt GOLD!! Hvis de kender hinanden, så sørg for at de lytter og kommenterer på det hver for sig, så de ikke er farvet af hvad hinanden syntes og evt deres frygt for at sige noget de andre ikke er enige i.

Jeg har stor respekt for dine 3 punkter, dejligt når folk har tænkt sig grundigt om! :)
"Knobs? Where we're going, we don't need knobs!" - 11 år med ørene i Lydmaskinen -

Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 35930
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

donnievandango skrev: - Hvor meget koster det ca?

- hvem? Det er blevet et hjertebarn, og jeg vil meget gerne have en proffessionel som også kan give nogle pointers til andet end bare niveau på spor og EQ osv, hvis der skulle være behov herfor.
Jeg synes ikke du kan bruge råd til hvem der skal mixe dit nummer før du også har fortalt hvad for en genre eller lyd du går efter. Det er meningsløst at anbefale en ellers god mixtekniker, hvis han ingen erfaring har med den stil du laver eller fanger din vision.

Hvis jeg kigger på din profil og ser at du primært har nævnt nogle guitarer og at Jimi Hendrix er din inspiration, så er jeg ikke umiddelbart overbevist om at du f.eks. laver pop dance ;-) Men uanset hvad, så find en som matcher dine ønsker.

Prisen for et professionelt mix i Danmark ligger ca. mellem 3.500 kr. og 8.000 kr. + moms pr. mix. Dette er en flat fee. I USA tager de største mix engineers udover 5 til 10 gange så meget (dette beløb inkl. ofte også en assistent og studieudgifter) ofte også 1% royalty. Du kan dog finde masser af udmærkede mix engineers i USA, der tager det samme som i Danmark.

Der er en del der laver det sort i deres hjemmestudie (eller studie for den sags skyld) til mellem 2.000 og 3.000 kr., men du kan gå godt ud fra ovenstående priser for fuldtids professionelle, som både skal have dækket arbejdstid, studieomkostninger og har referencerne.

Default avatar
pesloth
Medlem
Indlæg: 278
Sted: København

Indlæg af pesloth »

Jeg mixer professionelt i mit studie. Check studiet, priser osv. ud på www.tapf.dk

Du kan sidde med i sessions og være med til at bygge mixet op fra bunden, ganske analogt.

Mvh
Peter
[color=#000000][size=100][url]http://TAPF.dk[/url] - [i]Professionelt lydstudie i København[/i][/size][/color]

Medlemsavatar
donnievandango
Medlem
Indlæg: 490
Sted: Fyn

Indlæg af donnievandango »

Kære Alle

Mange tak for jeres svar, det er virkeligt godt med nogle gode inputs:)

Årh ja god pointe Holger mht. genre. Jeg står i den situation at jeg primært rapper/synger ind over ja, guitar og andet, men det bygger op fra noget der ligner folk/pop til et elektronisk drop (ligesom diplo/ Dillon Fransic), så det er en blanding af pop/hip hop og elektronisk. Jeg ved godt det lyder sindsygt underligt, men jeg synes selv jeg har ramt min egen stil, og derfor er det lidt svært for mig at definere. Jeg har tænkt at det mix jeg leder efter faktisk er i det elektroniske da jeg gerne vil have et højt og rent lydbillede, hvor meget er skubbet "frem", og siden mine omkvæd er elektroniske danseagtige drops, vil det nok være i den kategori.

Ang. det med prisen på flat fees, så giver det anledning til andre tanker. Jeg tænker indledningsvis at det lyder dyrt, men det er jo helt naturligt når der er tale om specialister, de tager naturligvis løn som fortjent. Dog tænker jeg lidt at det må være svært for de unge håbefulde talenter at skulle betale først mix, så master, så video og promovering.

Men igen, vildt dejligt med alle de inputs, tusinde tak:)

Mvh
Kristian

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 33682
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

donnievandango skrev:Dog tænker jeg lidt at det må være svært for de unge håbefulde talenter at skulle betale først mix, så master, så video og promovering.
Men det er jo lige netop også derfor folk gør så meget som muligt selv. :)

Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 35930
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

donnievandango skrev: Ang. det med prisen på flat fees, så giver det anledning til andre tanker. Jeg tænker indledningsvis at det lyder dyrt, men det er jo helt naturligt når der er tale om specialister, de tager naturligvis løn som fortjent. Dog tænker jeg lidt at det må være svært for de unge håbefulde talenter at skulle betale først mix, så master, så video og promovering.

Men igen, vildt dejligt med alle de inputs, tusinde tak:)

Mvh
Kristian
Velbekomme.

Dyrt er det i hvert fald ikke, når du lige tænker over det. Et mix tager ca. en dag at lave. Prøv at hyre en specialiseret håndværker 1 dag og husk så udgifter til studie og dyrt udstyr overni. Så tror jeg gerne en del mixteknikere ville bytte rent økonomisk.

Og husk altid at når du kigger på selvstændiges løn, så er der ingen feriepenge, ingen pension ingen jobsikkerhed, ingen betalt (rimelig) barsel, osv. som lønmodtagere har. Du kan roligt trække de første 25% af når du sammenligner og husk også at trække de 25% moms fra. Det er peanuts når alt kommer til alt.

Nogle synes at min timepris er høj (850- 1.700 kr. inkl. moms), men det er en normal eller endda beskeden løn i forhold til så mange andre jobs som selvstændig erhvervsdrivende med ekspertviden og udgifter til specialbyggede lokaler og udstyr.

Default avatar
Mosh
Medlem
Indlæg: 352
Sted: Denmark. Silkeborg

Indlæg af Mosh »

Hej Kristian,

jeg er ikke top prof, ca. 1/3 af min indtægt kommer fra mixning og resten fra sangskrivning/live lyd men jeg plejer at tage 1.000-1.500kr per mix alt efter hvor mange rettelser, længde på sangen osv.

Skriv gerne PM hvis du er interesseret. Har en masse referancer og har bla. andet fået undervisning af Holger :P hehe

mvh Chris
-------------------------
Chris Blaize

Default avatar
garcia
Medlem
Indlæg: 7101
Sted: Hjallerup

Indlæg af garcia »

Jeg ligger i samme leje for mix (afhængig af omgang selvfølgelig)
Deaktiveret

Medlemsavatar
Luny Tune
Forum Donator
Indlæg: 7046
Sted: Snekkersten

Indlæg af Luny Tune »

Med tanke på udsigten til noget redigering osv., så ville jeg ikke afvige fra min fulde pris på 4.500,-
SnakeRock - PickYourPriceMastering
Citat Bryla: "Noget jeg absolut ikke er fortaler for er våben, narko og NI's Akoustik Pianos."

Medlemsavatar
mikkels
Medlem
Indlæg: 899
Sted: Farum

Indlæg af mikkels »

garcia skrev:Jeg ligger i samme leje for mix (afhængig af omgang selvfølgelig)
Afhængig af hvad...?

Medlemsavatar
Hald
Forum Donator
Indlæg: 9828
Sted: Vind / Holstebro

Indlæg af Hald »

mikkels skrev:
garcia skrev:Jeg ligger i samme leje for mix (afhængig af omgang selvfølgelig)
Afhængig af hvad...?
Tænker han mener længden af nummeret x hvor mange gange han skal igennem det, igen, igen, igen og igen... ooog igen..
"Knobs? Where we're going, we don't need knobs!" - 11 år med ørene i Lydmaskinen -

Medlemsavatar
MrBacon
Medlem
Indlæg: 1742

Indlæg af MrBacon »

Måske er han bare billigere, hvis man giver en omgang... Har mødt op til flere, der arbejder sådan ;)

Nyt svar