VST FX ligesom Microcosm Hologram?

Mac & PC, lydkort, Logic Pro, Cubase, Pro Tools, Ableton Live og andet software.
Nyt svar
Default avatar
DanF
Medlem
Indlæg: 41
Sted: Østjylland

VST FX ligesom Microcosm Hologram?

Indlæg af DanF »

Det er jo en dejlig maskine, men med told og forsendelse løber den op i 4.500...er der nogle soft fx, der kan dronificere live signal fra en mikrofon som på den her video? Påtænker en mikrofon og et klaver.
Jeg har Ableton Live 10, har godt set Drone Lab i v11, men ved ikke hvad den kan.

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 34601
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Ja det er godt nok et lækkert klip.
Jeg har kendt til Microcosm siden den kom ud, men har ikke dykket ned i den. Alle 3 pedaler fra Hologram Electronics er jo fede på hver deres måde.

Det ligner at det er Seq mode i Micro Loop sektionen der er i brug (igen, jeg kender ikke interfacet. Om der kan bruges flere af de 4 effektgrupper samtidigt ved jeg ikke.). Om Seq mode står der bare "Looping samples are rearranged into new rhythmic sequences.", men der er jo tydeligvis også noget rumklang indover, som kunne indikeres ved Space knappens position. Der er med garanti meget mere til det end dét.

Kan du lave noget lignende med de indbyggede effekter i Ableton Live? Absolut Ja. Live har mig bekendt indbygget en OK rumklang, pitch effekter, granular effekter, kreative delay effekter m.m. Dem kan du lege med routing af. Hvis du har Max For Live er der endnu flere muligheder, nogle billige, og nogle dyre.Jeg har ikke selv Live, og min stenalder-Cubase har ikke den slags effekter, så jeg laver kæder af plugins.

Fælles for de fleste af tingene, så kræver det ofte at man gider bruge tid på at forstå hvordan tingene virker, hvis ikke der er et preset man synes er perfekt.
Det fede ved (gode) guitar pedaler og den slags lettilgængelige interfaces er jo, at man drejer en knap eller to, og så har man en fed lyd. Der foregår tusind ting bag ved, som de har brugt måneder og år på at tweake.

[Det følgende bliver muligvis lidt nørdet, eller bare langt, evt. ustruktureret. Måske er der noget brugbart imellem...]

tilføjelse: når det gælder det der micro looping noget, så er det nok også værd at få Arturia's Fragments granular plugin med. Jeg kan ikke huske, om den kan holde bufferen indtil næste transient, og om den så bare fortsætter med looping, lignende hvad jeg hører på Microcosm klippet.
viewtopic.php?t=83740


Native Instruments Reaktor er super til blandt andet granular effekter, og man kan med meget få (gratis!) Blocks moduler lave noget godt. De gratis effekter kræver dog oftest fuld version af Reaktor.
Der er vist mulighed for at bruge gratis blocks fra eksempelvis Toybox Audio i den gratis Reaktor Player. Jeg ved ikke hvor mange muligheder der er, jeg har den fulde version.
https://www.native-instruments.com/en/p ... reaktor-6/
https://www.toyboxaudio.com/
Tjek de Reaktor tråde vi har herinde for meget mere info.

Hvis det skal være mere tilgængeligt hvad angår Granular effekter, så er Output Portal ganske fin.
https://output.com/products/portal

Devious Machines Infiltrator er lige kommet i en version 2, den kan med garanti også lave noget fedt i den her stil. Den har en tråd her:
viewtopic.php?p=737723#p737723

INA Grm Tools kan lave de der totalt udvaskede ting, som du evt. bare propper en rumklang efter.
Shameless self-promotion, så er det her mig der spiller en eller anden softsynth ind i GRM Evolution med høj FFT Size, nok 8192 eller deromkring, vist nok efterfulgt af U-He Uhbik G (pitch shifter), og nok ind i en rumklang eller to. Den "smadrede" klang er primært fra pitch shifting, GRM Evolution kan lyde meget mere clean. Link til mit nummer: https://www.youtube.com/watch?v=jcq-ScrgRbY
Og link til GRM Tools: https://inagrm.com/en/store

Unfiltered Audio SpecOps er en effekt lignende nogle af GRM Tools tingene.
https://www.plugin-alliance.com/en/prod ... ecops.html
[Tilføjelse: Unfiltered Audio Triad/Byome er også oplagt til den her slags effekter, dog ikke lignende SpecOps]

Eventide H3000 plugin'et har nok også presets til de der udvaskede ting. Jeg har ikke selv plugin'et.
Deres Blackhole rumklang er oplagt også, jeg vælger oftere deres Ultrareverb, finder et godt preset og skruer decay godt op.
https://www.eventideaudio.com/

ValhallaDSP ville også være oplagt når det handler om udvaskede ting. Jeg har kun Shimmer, og du kan lave noget selv ved at sende et pitch shifted signal til en rumklang. Ja ja, det er ikke det samme som en pitch shifter i feedback kæden..... Det giver noget af den samme lyd.
https://valhalladsp.com/shop/reverb/valhalla-shimmer/

Hvis du har SoundToys Effect Rack, eller bare nogle af effekterne (Crystalizer, Echoboy, m.fl.), så kan du også lave noget fint.
https://www.soundtoys.com/product/effect-rack/

Plugins fra Glitchmachines gør også granular o.l. ganske tilgængeligt. Der er endda et par gratis, der er helt i orden:
https://glitchmachines.com/

Twisted Tools er kun relevant hvis du har den fulde udgave af Reaktor (virker også til version 5, istedet for den nuværende version 6):
https://twistedtools.com/shop/reaktor/rolodecks/
https://twistedtools.com/shop/reaktor/scapes/

Og jeg kunne, heldigvis, blive ved. Der er masser af muligheder.

Default avatar
DanF
Medlem
Indlæg: 41
Sted: Østjylland

Indlæg af DanF »

Wow, tak for det, der er noget at gå i gang med!

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 34601
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Jeg har erfaring med de fleste af de nævnte plugins, så spørg endelig hvis der er noget mere konkret. :)

Men det er også oplagt for dig at blive i Abletons egne plugins til en start, synes jeg. Noget granular ind i en lang rumklang gør meget. Hvis granular plugin'et har en freeze funktion e.l., så kan du automatisere det, eller assigne til midi controller, m.m.

Jeg glemte at nævne at Audio Damage har lavet et looper-plugin for et par år siden, det er også oplagt. Generelt er delays med lange delay-tider, eksempelvis 1 bar eller 2, eller mere, også brugbare til at skulle sustaine noget, det kan dog hurtigt blive noget roderi, hvis der så kommer yderligere input, inden det for alvor er klinget ud.

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 34601
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Hvis du synes Unfiltered Audio SpecOps ser spændende ud, så er det muligt at få den (eller et vilkårligt andet plugin under 20$) gratis, ved brug af koden:
BOOM-20-OFF
Gælder kun det næste lille døgn.
https://www.plugin-alliance.com/en/products.html

Default avatar
DanF
Medlem
Indlæg: 41
Sted: Østjylland

Indlæg af DanF »

Tak, men som udgangspunkt skal jeg vist lige udforske hvad jeg kan gøre i Live først. Og Microcosm er superfed og DAW-fri, men i disse krisetider er man nødt til at arbejde lidt mere end blot at dreje på en knap...

Nyt svar