Mac Pro 5,1 Sapphire Radeon RX 580 Grafikort Problemer, Hjælp!

Mac & PC, lydkort, Logic Pro, Cubase, Pro Tools, Ableton Live og andet software.
Nyt svar
Medlemsavatar
chaudes
Medlem
Indlæg: 395

Mac Pro 5,1 Sapphire Radeon RX 580 Grafikort Problemer, Hjælp!

Indlæg af chaudes »

Hejsa jeg har i dag fået min pakke med Sapphire RX580 Grafikort da mit kort som fulgte med Mac Pro'en stod lige pludseligt af. Blev anbefalet denne da den kan kører i OS X 10.12.6 og op efter. Mac'en genkender kortet. Jeg logger ind som altid alt ser fint ud men efter 3 min får jeg denne glitch og den fryser. Er den nogen som kan hjælpe? :roll: :(
Vedhæftede filer
IMG_0007.JPG
IMG_0007.JPG (1.07 MiB) Vist 179 gange
Mac Pro 2 x 3,46 GHz Intel 6 Core Intel Xeon, 32 GB 1333 MHz DDR3 ECC SDRAM - Apogee Ensemble Audio Interface - Yamaha HS50M Monitors.

Medlemsavatar
docone
Medlem
Indlæg: 410
Sted: Århus

Indlæg af docone »

Hvordan er din konfiguration af strøm til kortet?
Hvilket mærke er dit grafikkort. Jeg syntes at have læst et sted at hvis der er fx. et XFX OC kort brug den for meget strøm men kan kører hvis begge de to strømudtag fra MacPro går i en 8 pole til grafikkort kører kortet ned igeat og bruger derfor ikke så meget strøm - ved ikke om det også gælder ved et Sapphire kort som ellers brude være det bedste til netop en mac pro

Medlemsavatar
chaudes
Medlem
Indlæg: 395

Indlæg af chaudes »

docone skrev:
lør 16. jan 2021 20:10
Hvordan er din konfiguration af strøm til kortet?
Hvilket mærke er dit grafikkort. Jeg syntes at have læst et sted at hvis der er fx. et XFX OC kort brug den for meget strøm men kan kører hvis begge de to strømudtag fra MacPro går i en 8 pole til grafikkort kører kortet ned igeat og bruger derfor ikke så meget strøm - ved ikke om det også gælder ved et Sapphire kort som ellers brude være det bedste til netop en mac pro
Hej docone
Jamen jeg har et kabel 6pin mini til 8 pin som grafikkortet kræver. Den var tilsluttet direkte til motherbordets to connectors. Fulgte vejledningen på youtube. Kortet skulle virker ud af boxen som i plug'n'play minimum system krav var 10.12.6 (Sierra). Kortet blev genkendt i systemt men efter 2 min frøs skærmen og jeg fik de såkaldte "artifacts" som ses på billederne. Har snakket med et par Mac specialister og de kunne desværre ikke give mig et svar da grafikkortet burde være understøttet. Den ene specialist jeg snakkede med mente at jeg nok fik et defekt kort tilsendt. Men her er det underligt. Prøvede at kører kortet i windows via bootcamp og der virkede det uden problemer. Opgraderede til High Sierra samme problem. Kunne ikke få det til at fungere hvilket er ekstremt ærgerligt, så valgte at returnere det. Jeg har en mac 5,1 med 2 x 3,46 GHz 6-Core Intel Xeon 32 GB 1333 MHz DDR3.
Mac Pro 2 x 3,46 GHz Intel 6 Core Intel Xeon, 32 GB 1333 MHz DDR3 ECC SDRAM - Apogee Ensemble Audio Interface - Yamaha HS50M Monitors.

Medlemsavatar
docone
Medlem
Indlæg: 410
Sted: Århus

Indlæg af docone »

Jag har haft samme problem, dog ikke med et Rx580 kort, men et HD7950 kort.
Jeg Lan bare ikke huske hvordan jeg fik det løst dengang. Kortet kørte også fint under Windows.

Er der ikke noget med at der er to bios i sådan et kort? Man skifter med en lille switch på kortet.

Hvor havde du købt kortet henne? Jer er selv på jagt efter et Rx580 kort til en maskine jeg er igang men at tune.

Medlemsavatar
chaudes
Medlem
Indlæg: 395

Indlæg af chaudes »

docone skrev:
søn 17. jan 2021 09:18
Jag har haft samme problem, dog ikke med et Rx580 kort, men et HD7950 kort.
Jeg Lan bare ikke huske hvordan jeg fik det løst dengang. Kortet kørte også fint under Windows.

Er der ikke noget med at der er to bios i sådan et kort? Man skifter med en lille switch på kortet.

Hvor havde du købt kortet henne? Jer er selv på jagt efter et Rx580 kort til en maskine jeg er igang men at tune.
Jeg købte mit på computersalg.dk

Jo der er et bios switch på kortet. Prøvede både i performance mode og gaming mode uden held. Havde kortet i 2 dagen hvor jeg desværre blev nød til at træffe beslutningen om at returnere den.
Mac Pro 2 x 3,46 GHz Intel 6 Core Intel Xeon, 32 GB 1333 MHz DDR3 ECC SDRAM - Apogee Ensemble Audio Interface - Yamaha HS50M Monitors.

Medlemsavatar
Hugo
Forum Donator
Indlæg: 1432
Sted: UdkantsDanmark

Indlæg af Hugo »

Jeg er så på Win PC og Nvidia, så jeg vil ikke kloge mig for meget. Har dog set det her før. Jeg er næsten sikker på at du har en defekt strømforsyning som smadrer kortet.
Den smadrede det første kort, og nu osse det nye du har sendt retur.
Som sagt jeg er ikke til Mac, men hvis du har mulighed for det så check PSU´en, en måler til det koster omkring 100.- kr.
https://soundcloud.com/user-469072941

Velsignet være alle syndere thi de prædiker ikke

Medlemsavatar
chaudes
Medlem
Indlæg: 395

Indlæg af chaudes »

Hugo skrev:
man 18. jan 2021 01:49
Jeg er så på Win PC og Nvidia, så jeg vil ikke kloge mig for meget. Har dog set det her før. Jeg er næsten sikker på at du har en defekt strømforsyning som smadrer kortet.
Den smadrede det første kort, og nu osse det nye du har sendt retur.
Som sagt jeg er ikke til Mac, men hvis du har mulighed for det så check PSU´en, en måler til det koster omkring 100.- kr.
Hej Hugo

Jamen dog.
Det giver bare ikke mening. Da kortet på samme maskinen i bootcamp med Windows kørte uden problemer med samme tilsluting og kabel. Det kort jeg har siddende er det originale kort som fulgte med mac’en og det virker perfekt. Grunden til opgraderingen er at jeg gerne vil installerer mojave OSX. Da mojave skal have et metal understøttet kort bleve jeg nød til at opgradere.
Mac Pro 2 x 3,46 GHz Intel 6 Core Intel Xeon, 32 GB 1333 MHz DDR3 ECC SDRAM - Apogee Ensemble Audio Interface - Yamaha HS50M Monitors.

Medlemsavatar
Hugo
Forum Donator
Indlæg: 1432
Sted: UdkantsDanmark

Indlæg af Hugo »

Okay, I don´t get it now. Du indleder med at fortælle at org. kort er stået af. Nu virker det perfekt.
Hvilket kort kørte med Win? Originalt eller RX580?
Hvad var det originale kort for et?

EDIT: chekkede din profil, som siger du har et GForce, altså Nvidia.
Så er det en god ide at fjerne kortets drivere først under enhedshåndtering (WIN) ved ikke hvad det hedder hos mac, før du installerer den nye driver, når du som her skifter til anden type (Saphire fra AMD)
https://soundcloud.com/user-469072941

Velsignet være alle syndere thi de prædiker ikke

Nyt svar