Side 1 af 1

Hjælp til trance musik teknikker

: fre 13. mar 2020 17:33
af Briannielsen79
Hjælp! :-D

Jeg kender en, der gerne vil lære at lave trance og lignende (kender ikke de forskellige subgenrer). Kan nogle hjælpe med følgende?

1) Hvilke teknikker (som f.eks. side chaining), benyttes? Så kan vi søge efter turorials på youtube, hvis vi har konkrete teknikker at søge på og så tage det bid for bid.

2) Findes der nogle klip på dansk, som forklarer disse godt? Min bekendte kan ikke engelsk. Er der evt en herinde, dom har en youtube kanal, som viser tips og tricks til den type musik?

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: fre 13. mar 2020 17:46
af Christoffer I. N.
Trance-specifikke teknikker findes der mig bekendt ingen eller meget få videoer om.

Her er nogle stykker som laver fine videoer. De er dog mest i retning af Psytrance.
Marula Music - Protoculture/Shadow Chronicles - var aktiv indenfor Psytrance i ~15 år, derefter skiftet til Trance, og indenfor de sidste år også kommet tilbage til Psytrance:
https://www.youtube.com/channel/UCz7cD5 ... 8r-bzHaFDQ

Dash Glitch - Også fine tutorials, med fokus på Psytrance:
https://www.youtube.com/channel/UCd_RQL ... 7conoyy4LQ

Sjovt nok er de begge fra Sydafrika. :)

Der findes andre kanaler, som eksempelvis Jon Sine, Zen World m.m., men dem kan jeg ikke anbefale. Det er mere salgsgas og ultra basic synth ting, ihvertfald sidst jeg tjekkede.

Som du selv er inde på, sidechain brug er udbredt, men det er det indenfor alle genrer (ikke kun elektroniske) i dag.

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: ons 18. mar 2020 00:21
af SIDwave
mit trick er at finde en parameter på lyd som kan morphes, med automation.
så der opstår en "glidende" effekt på visse elementer.
man kan for eksempel lægge et up/down filter på en kontrabass til den egentlige bass.

jeg synes trance handler meget om at lave kontrapunkter mellem diverse lyde ?

et nummer skal køre til et logisk high, og så ende "logisk".
at opnå dette er vist kunsten i trance.

men jeg kan også anbefale at studere et nummer som vist har 7 parts, og så ender, på en logisk måde.
analyser det. hvad sker ? og hvordan. da dette nummer står for mig som en perle!
bryd nummeret ned, hvad gør part 1, hvordan gør den det ? hvordan går den til part 2 osv.
disse 2 fyre kan deres kram! derforRe: Hjælp til trance musik teknikker

: ons 18. mar 2020 07:51
af Briannielsen79
Hejsa....tak for svar til begge. Jeg leder nok efter, hvordan han “får lavet et nummer” fra A-Z som indeholder de elementer, som det “bør”. F.eks. snare rolls, filter, side chaining osv. Det er nok svært at forklare. Men en eller anden drejebog i hvordan, man får det til at lyde rigtigt. Det er ikke så svært at få noget til at lyde MIDI 90’er sterilt. Men lyden i dag er kompleks og stor. Findes der virkelig ikke et overblik over diverse tekniker brugt i EDM, techno, trance etc?

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: ons 18. mar 2020 10:46
af danstanley

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: ons 18. mar 2020 15:36
af Kiholm
Lige ift sidechaining, så vil jeg kigge på plugins, som laver volume automation. Nicky Romero Kickstart eller VolumeShaper er glimrende til dette. Førstenævnte er lidt mere låst, men de presets der er med, passer tilgengæld til det meste, så er utrolig hurtigt at arbejde med (set and forget). Hvis I selv vil kunne tegne en kurve, så er volumeshaper det oplagte valg, hvor I får flere muligheder og parametre at dreje på. Det går væsentligt hurtigere end den gammeldags måde, hvor man sætter en compressor op med et eksternt input signal. IMO er det også meget mere præcist. Så kan I bruge tiden på det kreative i stedet :-)

Kickstart - €10:
https://www.kickstart-plugin.com/

Volumeshaper 6 - €29:
http://www.cableguys.com/volumeshaper.html

Jeg har begge og vil sige det er en no-brainer at anskaffe sig et af overstående plugins (Volumeshaper er dog version 4, kender ikke til de nye features i version 6).

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: ons 18. mar 2020 15:42
af Christoffer I. N.
Og andre plugins der gør det samme, i tilfælde af at han har et af dem allerede, er XFER LFO Tool og Polyverse Gatekeeper.
Derudover kan en del af programmerne (Cubase, Live, FL...) nok godt ha' en indbygget temposynced LFO, som man kan forme kurven på.

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: ons 18. mar 2020 15:48
af Kiholm
Ift a-z videoer med produktion af elektronisk musik har jeg selv været mega glad for Future Music’s “In the studio” videoer. Jeg har lært rigtig mange tricks fra etablerede producere, og giver en god forståelse af alt fra opbygning til særlige teknikker. Nu du nævner Trance specifikt fandt jeg et par glimrende videoer med Sean Tyas. Selvom de har et par år på bagen er der masser af guldkorn at hente. Hvis I har mod på det er der masser af andre videoer fra Future Music med lignende gennemgang - f.eks. Nicky Romero, Avicii, Marcel Woods, Chocolate Puma, Armin van Buuren etc. Desværre er det dog altsammen på engelsk, men her kan du muligvis hjælpe?
Re: Hjælp til trance musik teknikker

: fre 20. mar 2020 11:04
af docone
Jeg ved godt det er på engelsk men titlen kan hvis ikke passe bedre...

https://www.sonicacademy.com/courses/tr ... th-jaytech

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: fre 20. mar 2020 16:20
af LarsRøv
Hvis han kører FL Studio så har SeamlessR en fantastisk kanal
https://www.youtube.com/seamlessr

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: man 20. apr 2020 12:28
af kandersen

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: tirs 28. apr 2020 14:02
af Warp69
Guiseppe er ikke ligefrem tutorials, men det er live:

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: tirs 28. apr 2020 16:00
af Seskho
Alle producerer jo musik forskelligt, jeg tror ikke der er nogle specielle teknikker der gør sig gældende i trance genren. Filter sweeps, pitch-up, fills, side-chaining osv. er jo elementer og teknikker der bruges i alle stilarter, når man mixer og producerer.

Hvis jeg skal komme med nogle gode råd er det først at lære at forstå og bruge forskellige effekter og dynamics. F.eks. hvordan fungerer en kompressor, hvordan virker chorus, hvordan bruger jeg delay og reverb. Hvordan opbygger jeg routing og sends til effekter i min DAW, hvordan skal jeg anvende equalizer på forskellige spor osv. osv. Det er ret basic uanset hvilken genre man laver musik i.

Find noget musik der lyder godt og analysér hvad det er der får det til at lyde godt og prøv at gør det samme. Nogle gange kan der være god øvelse i at duplikere en andens nummer eller lave et cover-nummer.

Find nogle gode VST plugins, der lyder ordentligt. Lad vær at hent al muligt gratis junk på nettet, som lyder dårligt og får din maskine til at gå ned. Der er nogle få gode gratis VSTs, men de fleste synths der er noget værd koster lidt.

Find ordentlige samples og opbyg en samling af nogle go-to samples. Måske 10 forskellige kicks, 10 forskellige snares/claps osv. Hold det simpelt. Splice er en super mulighed for at få adgang til uendelige mange højkvalitets samples og lade sig inspirere, og det koster meget lidt ift. hvis du køber en sample pack og bruger to samples derfra.

Re: Hjælp til trance musik teknikker

: ons 24. jun 2020 02:23
af Christoffer I. N.
Har lige spolet igennem denne video med Ferry Corsten. Det virkede relativt kedeligt, men jeg er garanteret gået glip af alle de tips der var værd at høre på..