Beatmix

Mac & PC, lydkort, Logic Pro, Cubase, Pro Tools, Ableton Live og andet software.
Nyt svar
tmfigher
Medlem
Indlæg: 16

Beatmix

Indlæg af tmfigher »

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan man bliver godt til at Beatmixe altså skifte fra en sang over i en anden under man sådan helt ligger mærke til at der er kommet en ny sang på. Eller er der nogen der kender nogle der måske kan hjælpe, eller måske er der nogen der kender et godt sted man kan lære mere eller få mere inspiration

Håber i kan hjælpe mig

Medlemsavatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Indlæg: 32267
Sted: Hørsholm

Indlæg af Christoffer I. N. »

Har du en fornemmelse af at musikken som regel består af 8 bars stykker/loops? For os der producerer musik og har gjort det i noget tid er det en del af den helt basic forståelse for hvordan musikken bliver bygget op, men det er måske ikke så ligetil at forstå hvis indgangsvinklen til DJ'ing ikke er tidligere kendskab til musik opbygning.
Hvis kicket slår på 4/4 som det normalt gør i elektronisk musik i dag, pånær genrer som eksempelvis drum n bass, så vil et 8 bars loop bestå af 4 stortrommeslag pr. bar, gang det med 8 (for 8 bars) og du får 32 stortrommeslag. Prøv at tæl dig til det for at få en fornemmelse af om ikke det er sådan musikken er bygget op.

Det her relaterer sig til beatmixing på den måde at når du starter din mixing af 2 numre skal du gerne starte på første slag af et 8 bars loop, for at det kommer til at passe sammen. Dog kan der være nogle numre som måske bygger på 6 bars loops, men det er ikke tit at det er brugt indenfor klub og elektronisk musik. Det er her at man som DJ skal stråle lidt ved at kende sine numre ud og ind, vide præcis hvornår i nummeret der sker hvad, osv.
Da eksempelvis 4 og 16 bars går lige op i 8 er det også helt ligetil at mixe numre sammen hvor det ene bygger på 4 bars og det andet bygger på 16 bars.

Udover det her med matematikken rytmemæssigt er der også den problematik at de to numre du mixer sammen skal lyde godt når de mixes sammen. Det kan du finde ud af ved at prøve dig frem. Nogle sværger til at mixe numre der passer tonalt sammen, andre gør det bare på fornemmelsen, og begge dele kan lyde herrefedt på hver deres måde, og begge dele kan også lyde af lort. Prøv dig frem som sagt. :)

Nyt svar