gasolin skrev:
Du bør som minimum anskaffe dig et lydkort, der har egen størmforsyning og balancerede I/Os. Det vil potentielt påvirke stabiliteten og grundstøjen mere end noget andet. Sandsynligvis ikke noget du kan høre, men det er en faktum at strømforsyningen og forbindelsen til enhver enhed er et svagt punkt for performance.
Nu skal du ikke optage, dvs. ingen indbygget preamp og AD, men kun DA, og så betyder det endnu mindre.
gasolin skrev:Behøver ikke opgradere, men tænker den jeg har som jeg selv synes har en neutral lyd (inakustik premium kabler)
Signalkablerne påvirker ikke lyden med mindre du har et passivt system og meget lange kabler.
den gir en lidt for analytisk lyd ved nogen plader (tidal), har lige opgraderet højtaler og forstærker igen og der kan lyden godt mangle lidt varme i lyden (ofte toppen).
Tidal er lossless. Der er ingen lydændring pga. Tidal.
TIl gengæld er mange masters clippet og det kan smadre toppen. Ikke noget lydkortet kan ændre på. Det samme sker fra CD.
Lyden er smadret før D/A trinnet, men hvis du sænker niveauet ud af D/A'en kan du muligvis undgå at presse D/A'ens analoge komponenter så meget, dvs. undgå en smule forvrængning pga. inter-sample peaks der overskrider headroom.
Mere som en jeg følger på youtube der beskriver lyden i 2 kategorier, high end som gengiver alle detaljer og som er super afslørende og så dem der er musikalske hvor man man sætter noget musik på og istedet for at analysere musikken lytter man til den.
Det er mentalt.
De fleste lydkort er fuldt ud i stand til at spille perfekt og vellydende uden den mindst påvirkning af lyden. Akustikken spiller til gengæld uendeligt mere ind.
Kabler har ingen hørbar påvirkning i et aktivt system, uanset hvad årtier af hi-fi-sælgere har løjet om.
gasolin skrev:nogen siger dynaudio kan kræve op til 100 timers burn in, andre mere.
Nogle højttalere kan godt have lidt stramme membranophæng, som skal motioneres. Det er nu ikke "burn-in" som sådan.
Hvis toppen virker lavere/mere balanceret efter noget tid så skyldes det typisk en af to ting:
· Bassen er blevet en smule kraftigere
relativt set pga. motionering.
· Dine ører har vænnet sig til lyden
Havde et meget simpelt usb lydkort som tråds flere forskellige kabler havde en lidt spids top, jeg kunne så få den røde focustite 2i2 på tilbud da 4 sound åbnede et nyt sted, nåede det ikke da der selvfølgelig var kø, men kunne købe den grå til samme pris, der var jeg så heldig at jeg fik en bedre top, ikke så skarp,spids, om det er den bedste til mit nye anlæg som er i en helt andet prisklasse skal jeg ikke kunne sige.
Der er generelt ingen eller minimal forskel (ikke hørbar og knap målbar) mellem forskellige lydkort, når de er kalibreret ens. Det gælder både billige og dyre lydkort.
Der er forskelligt reference niveau ud af lydkort fra fabrikken, hvilket kan påvirke hvordan man opfatter lyden. Det skal man derfor enten kalibrere for eller tage højde for når man sammenligner. Ellers kan det føles som meget store forskelle ved A/B, da det varierer helt op til 3 dB.