Forslag til forstærker

Live, PA, scenelyd, diskotek, og trådløst udstyr.
Nyt svar
Medlemsavatar
Spol
Medlem
Indlæg: 103
Sted: Herlev

Forslag til forstærker

Indlæg af Spol »

Søger forslag til en forstærker som har godt fat i bundkasserne f.eks. på job, men som ved lave lydstyrker ikke har alt for irriterende blæserstøj, så den også kan bruges til f.eks. at trække en sub i et studie når den ikke er ude.

Medlemsavatar
Søren Dyhr
Medlem
Indlæg: 3826
Sted: Rødovre

Indlæg af Søren Dyhr »

Nu rimer de her ting ikke rigtigt med hinanden, klasse H eller D forstærkere der ikke har det helt store kølingsbehov, har det med at være elendige til "bundtræk" - så nogle vil mene at gammeldags klasse AB nok er sagen til bundkasser. Derfor vil der være blæserkøling på hele tiden fordi at det der med klasse A som jo nok vil være i det område du arbejder i studiet, vil varme uafbrudt.

Det er stort set ikke muligt at opdrive forstærkere over 300 w uden at de har blæserkøling. Så du står nok overfor at skulle udskifte din bundkasse i stedet for, til noget hornladet. Det er så heller ikke særligt nemt mere og desuden stikker hornkasser ikke særligt dybt i frekvensområdet, men de er effektive med drift effekter på omkring 109 db/W. Og så er der det med at det er en lidt mærkelig lyd i forhold de gængse 18" systemer.

Jeg har valgt at køre med to stk. 2x12" båndpasser der kører fra 90 hz til 200 hz og så det aller nederste med et Achat 212 H horn. Det giver mig et tilforladeligt headroom i mit PA. Jeg driver disse med en klasse H i som så kører med to forkellige signaler (i hver sin oktav) er faktisk pænt tilfreds med det og kan klare ting op til ca. 200 publikummer.

Fordi det som kan være prøvelsen for en klasse H er at begge sider tømmer strømforsyningen samtidigt.

--sd

Medlemsavatar
Hald
Forum Donator
Indlæg: 10825
Sted: Vind / Holstebro

Indlæg af Hald »

De fleste PA forstærkere jeg har arbejdet med suser en del i dvale/standby, det betyder ikke meget i et stort lokale med en masse mennesker og støj, men i et lydstudie ville det irriterer mig hvis subben stod og rumlede hele tiden.
"Knobs? Where we're going, we don't need knobs!" - 14 år med ørene i Lydmaskinen -

Medlemsavatar
Søren Steinmetz
Medlem
Indlæg: 268
Sted: Gislinge området

Indlæg af Søren Steinmetz »

placer den i et "teknik rum" væk fra studiet evt. ?

Medlemsavatar
Søren Dyhr
Medlem
Indlæg: 3826
Sted: Rødovre

Indlæg af Søren Dyhr »

Ja dit svar flugter med mit Hald, kunne du komme med andre forslag end at udskifte bundkassen til en:

http://www.usedful.eu/index.php?instanc ... ct_id=1648

eller et par:

http://www.usedful.eu/index.php?instanc ... ct_id=7500

...og så køre dem med en: Crown K2 forstærker, som er den største convection cooled (dvs. uden en mølle) ... den må du så finde i den Blå eller et lignende sted, fordi: http://www.parts-express.com/crown-k2-p ... uctDetails

--sd

Medlemsavatar
Jan Holm
Medlem
Indlæg: 605
Sted: Aalborg, Denmark

Indlæg af Jan Holm »

Jeg ved som sådan ikke så meget om dette område - men...

Hypex skulle være lige på trapperne med deres nye Ncore teknologi i deres nye plateamps. Hypex laver amps til en del highend studie monitors, og jeg kan se på gearslutz at mange bruger deres amps til passive studie monitors. Jeg afventer selv disse nye plateamps til mine main monitors (dual 15" + compression driver på horn)

https://www.hypex.nl/nieuws/

Om de er kraftige nok til dit formål ved jeg ikke, men det var måske værd at undesøge
Sphion https://sphion.com
Produktion af lyd & video

Nyt svar