Ekstern GPU (eGPU) erfaringer

Optagelse og redigering af video og billeder, lyd til video, Final Cut, Premiere Pro, Pinnacle, m.v.
Brugeravatar
Mike-air
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 7314
Sted: Oslo

Ekstern GPU (eGPU) erfaringer

Indlæg Skrevet: 5. okt 2018, 13:30

For nyligt købte jeg mig en ekstern GPU, samt en breakout box. Det er tanken med denne tråd at dele lidt erfaringer. Det er dog vigtigt at se kritisk på indholdet da målet ikke har været videoproduktion eller gaming.

Baggrund:
Sagen er den at jeg er super glad for at arbejde på min macbook pro, men den er desværre født med nogle ekstremt svage videokort, Radeon Pro 450 2048 MB og Intel HD Graphics 530. Til basic behov som en typisk kontor og surf maskine er det top dollar, men hvis man skal lave nogle lidt mere krævende ting, så rækker det overhovedet ikke.

I Marts lavede apple så en opdatering til OSX som gjorde at det nu blev mulig at bruge en ekstern GPU fra selve OSX. Sideløbende med det er der kommet flere forskellige løsninger som udnytter Thunderbolt3 båndbredden til at køre en GPU.

Behov:
Mit behov har været maskinlæring, hvor man gerne vil parallelisere beregningerne så meget som muligt, og samtidigt kopiere resultaterne rundt så hurtigt som muligt (man laver en masse matrix-operationer). Men det skal jeg nok lade være med at gå mere i dybden med, sum af summarum er at behovet er det tæt på det samme som til spil/video. I mit tilfælde skulle jeg have maxet op på RAM og CUDA kerner (og kortet skulle selvsagt være NVIDIA).

Indkøb:
Jeg gik lidt på udkig ved at google termet "breakout box egpu mac" og faldt blandt andet over denne reklamespækkede side https://www.macworld.co.uk/feature/mac/best-egpu-mac-3673105/. Siden jeg bor i norge, og toldreglerne er helt vanvittige, besluttede jeg mig for at se efter en forhandler her i landet. Via Sonnettech's website fandt jeg ud af at de havde en forhandler her i Oslo, og et par dage efter havde jeg fat i en breakout box fra Sonnettech. Siden det hele var et eksperiment ville jeg ikke købe et helt nyt grafikkort, og gik derfor på den norske version af DBA, og fandt et Nvidia Titan kort med 12 GB ram, hvilket matchede mine behov helt perfekt.

Sonnettech breakaway box:
egfxbreakaway_gallery3.png
egfxbreakaway_gallery3.png (131.73 KiB) Vist 31 gange

https://www.sonnettech.com/product/egfx ... y-box.html
NOK 3500
Ca. 2750 DKKR

Nvidia Titan GTX (12 GB):
IMG_2586.jpg
IMG_2586.jpg (81.02 KiB) Vist 31 gange

NOK 4500
Ca. 3500 DKKR

Procedure:
Der er så en del ting man skal være opmærksom på, hvis man vælger at gøre det med sin macbook pro. For det første skal der være thunderbolt 3 i maskinen, og for det andet kommer man igennem en masse hacks hvis man vil have at maskinen skal bruge den indbyggede skærm til at vise grafik som er beregnet på det eksterne grafikkort. Der er et helt website/community på http://www.egpu.io som er dedikeret til denne type hacks, så hvis man vil i den retning er det klogt at læse deres guides. Skal man ikke fifle med maskinlæring, gør man måske klogt i at købe et af de radeon kort som apple allerede shipper med deres større modeller.

1) Installere grafikkort i breakout box
Dette går let og smertefrit, da det er så simpelt som at montere det i et normalt tower. Mht. strømforbrug kunne jeg slippe afsted med en 350W boks, da den blot skal levere strøm til selve GPU'en.

IMG_7782.JPG
IMG_7782.JPG (93.89 KiB) Vist 31 gange


2) Connecte grafikkort via thunderbolt port
IMG_4998.JPG
IMG_4998.JPG (82.34 KiB) Vist 31 gange

IMG_4415.JPG
IMG_4415.JPG (86.48 KiB) Vist 31 gange


3) Installere grafikkort drivere
Her havde jeg fået fat i et nvidia kort, så det var mac driverne til mit Titan-kort jeg skulle have installeret https://www.nvidia.com/download/index.aspx

4) Kontrollere at kortet dukker op i "System report"
Og herefter skulle du teoretisk set være kørende hvis det er video du skal bruge det til. Der var ihvertfald signal på grafikkortet når jeg tilsluttede en ekstra monitor. Jeg kunne dog ikke få Half-life 2 (steam) til at køre på den eksterne skærm.

For mit vedkommende skulle det bruges til maskinlæring, og der er den lille finesse at de maskinlærings-biblioteker der eksisterer ikke officielt supporterer OSX. Man skal derfor build from source, og efter et par dage valgte jeg simpelthen at installere en bootcamp-partition til at køre mine scripts fra i stedet.

Alternativ: Windåse
På PC er det åbenbart smertefrit at køre med eGPU hvis man har en Thunderbolt-3 port. Det er så simpelt som at plugge kablet i, og installere drivere. Gør du det fra en bootcamp-partition er det en lidt anden snak, og her må du ind i enhedshåndtering og disable enheder som ikke skal bruges, for at sikre at maskinen har strøm/båndbredde nok til at trække kortet. Går du i denne retning, da læs denne artikel grundigt igennem: https://egpu.io/bootcamp-setup-guide-tb3-macbook-pro/

Det kan resultere i sene aftener der ser sådan ud:

Screen Shot 2018-10-05 at 13.14.08.png
Screen Shot 2018-10-05 at 13.14.08.png (319.8 KiB) Vist 31 gange


Men det er muligt; for mit vedkommende kører kortet nu uden problemer på min bootcamp-partition efter at have disabled en bus og det indbyggede webcam. Igen, følg denne guide: https://egpu.io/bootcamp-setup-guide-tb3-macbook-pro/ hvis det er det du har tænkt dig.

Min egen dom:
Nu var min use-case maskinlæring (eksempel), og til det formål har det været utroligt nyttigt at have en kraftig GPU på hånden. Jeg kan flytte beregninger over på selve kortet, i stedet for at nøjes med 4 fysiske kerner i min bærbare. For min use-case betyder det at en process som tog mig 20 minutter på min CPU oftest tager under 5 minutter på GPU'en. Og jeg kan kun forestille mig det kan gøre det samme for video-brugere.

VIDEO/GAMING-BRUGERE:
Her er lidt kilder som man kan bruge som supplerende materiale.

eGPU.io forum og guides: http://www.egpu.io
eGPU.io artikel om egpu for macs: https://egpu.io/state-of-egpu-for-macs- ... 14-update/
Final cut pro eGPU: https://9to5mac.com/2018/09/26/final-cu ... os-mojave/
Intern display acceleration: https://9to5mac.com/2018/07/01/egpu-acc ... cos-video/
Nu er den her! Absolute midi '97: Download din kopi gratis her!

Tilbage til "AV Produktion"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst