Razmo's Gear Rant tråd...

Medlemmernes egne blogs om musik, teknik og hverdag.
Forumregler
Kun 1 blog pr. bruger.
Brugeravatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 2368
Sted: DK/SE

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 27. nov 2016, 01:58

Razmo skrev:Så fik jeg V-synth XT hjem, og har leget lidt med lave melodier med samplede sangstemmer.... samme stil som jeg gjorde tidligere med Aragorn fra ringenes herre.... denne gang fandt jeg en underlig YouTube video af en kvinde der synger noget uforståeligt...

Her er en lille demo af det:

http://razmo.ziphoid.com/V-Synth_Test.mp3


Imponerende, og iøvrigt rigtig vellydende,.. men hold kæft hvor er hun dog frastødende :puke:

Har jeg forstået teknikken rigtigt i den forstand at den kan pitche en lyd op/ned, og slippe ualmindeligt godt fra det ? (uden "tegneserie lyd")

Vil den f.eks. være velegnet til at tilføje nogle toner ekstra i toppen og bunden på en multisamplet melodica ?

Eller på et instrument med lyden af flasker der rammes af en metal-stik ?

Og hvad med stemmer gennerelt ?

Hvad burger man ellers af software til at udvide med nogle toner, ud fra første og sidste keygroup, uden af mist for meget karakter ?
Senest rettet af DUBTEMPLE 27. nov 2016, 02:28, rettet i alt 2 gange.
S1-Pro/W7/Z77/3770K/32GB

https://soundcloud.com/dubtemple

Billede
Brugeravatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Lydmaskinist
Indlæg: 22018
Sted: Hørsholm

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 27. nov 2016, 02:22

Razmo skrev:Leger med Wavedrum... her et lilel egyptisk inspireret riff hvor den er brugt sammen med V-Synth XT :) ... nothing special, men det viser meget godt hvad jeg vil bruge den til.

http://razmo.ziphoid.com/Egyptian.mp3


Super! :thumbup:
Brugeravatar
Razmo
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 3584
Sted: Denmark

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 27. nov 2016, 09:54

DUBTEMPLE skrev:
Razmo skrev:Så fik jeg V-synth XT hjem, og har leget lidt med lave melodier med samplede sangstemmer.... samme stil som jeg gjorde tidligere med Aragorn fra ringenes herre.... denne gang fandt jeg en underlig YouTube video af en kvinde der synger noget uforståeligt...

Her er en lille demo af det:

http://razmo.ziphoid.com/V-Synth_Test.mp3


Imponerende, og iøvrigt rigtig vellydende,.. men hold kæft hvor er hun dog frastødende :puke:

Har jeg forstået teknikken rigtigt i den forstand at den kan pitche en lyd op/ned, og slippe ualmindeligt godt fra det ? (uden "tegneserie lyd")

Vil den f.eks. være velegnet til at tilføje nogle toner ekstra i toppen og bunden på en multisamplet melodica ?

Eller på et instrument med lyden af flasker der rammes af en metal-stik ?

Og hvad med stemmer gennerelt ?

Hvad burger man ellers af software til at udvide med nogle toner, ud fra første og sidste keygroup, uden af mist for meget karakter ?Ja... det er præcis det der er unikt ved VariPhrase teknologien, at man kan afspille en sample højere i tone, eller lavere, men bevare formants, så det ikke ender med at lyde som "chipmunks" eller "dimwit orker" ;) ... Men det gælder også timestretch, sådan at længden er den samme over hele keyboardet.

Men for at gøre det, skal den sample man bruger "encodes"... det gøres efter sampling, og her skal man vide lidt om hvordan samplingen skal være, hvis man har nogen intention om at bruge den med formants, ellers kommer det til at lyde af lort rent ud sagt. Man encoder i fire forskellige "modes", Lite, Solo, Backing og Ensemble... Lite lyder af skod, men fylder minds i RAM (en encoded sample fylder mere, da den gemmer single cycle waveform informationer for hele samplingen)... Solo er den eneste encoding hvor du efterfølgende kan ændre formants separat, og det kræver en sample hvor lyden kun består af EEN solo lyd... altså lidt som én enkelt oscillator f.eks... den checker for pitch her, så hvis der er to toner med lidt for mange pitche, går der ged i encode funktionen... her kan man bruge solo stemmer, akustiske instrumenter og simple synth lyde, men UDEN reverb eller echo, ellers går det galt... Backing er til perkusive samples som drumloops osv... og Ensemble er til kor lyde og andre lyde med flere stemmer osv... Backing og Ensemble fuktionerne kan man ikke styre formants på efter, kun timestretch.

Så i bund og grund... med en SOLO sample, kan du styre pitch, time og formant komplet separat, og de tre parametre kan moduleres helt sindsygt individuelt, hvilket giver nogle ret unike lyde, hvis bare man gider dykke ned i editeringen... Det er perfekt til vokaler som jeg har gjort i eksemplet, og du kan med de fleste samples let pitch shifte op til en oktav op eller ned, uden det lyder vildt unaturligt.. du kan også slå "robot mode" til, som fjerner alle pitch udsving... det får lyden til at lyde som en robot og unaturlig, men med lidt fake vibrato, kan det komme til at lyde rimeligt naturtro, og så kan du "spille med stemmen" via keyboardet og få sangstemmer til at synge nye melodier... det er det jeg har gjort i eksemplet.

Med Backing og Ensemble, kan du pitche og timeshifte drumloops individuelt, hvilket også giver nogle fede muligheder, specielt hvis du vil have loops til at passe sammen, både i tid og pitch. Man skal lige vide her, at det IKKE lyder som normal pitchshiftere på effekt boxe... der er ikke nogen form for echo artifacts, eller doubling osv... pitch shifter du meget langt ned eller op kan du godt høre det begynder at lyde lidt robot agtigt, men man skal huske på at det Variphrase gør er at den afspiller single cycles fra samplingen, så spiller du meget lavt i pitch, gentager den jo så nogle cycles i længere tid, for at opnå timestretch funktionen... det er også derfor man kan simulere Wavetables med V-Synth... det er bare at sample en tør wavetable fra f.eks. Microwave, og så encode skidtet... så finder V-synth selv de enkelte cycles, og du kan modluere dig rundt i dem, lidt i stil med rigtig wavetable teknologi :)

En ting du skal glemme alt om med V-Synth, er multisamples... de findes ganske enkelt ikke, og de er heller ikke nødvendige... det er hele pointen jo... du bruger EEN sample, intet mere eller mindre ;) Så hvad du gør er, at du sampler din Melodica... bare én lang tone, og så encoder du den via SOLO funktionen.... that's it... hvis samplingen er tør, klar og kun én tone, så vil du kunne spille den over hele keyboardet, og beholde de formants instrumentet har, og det vil højest sandsynligt lyde bedre end normale samplere der pitcher op/ned... om det vil konkurrere med en virkelig god multisample med mange samples kan diskuteres, men du kan gøre en helvedes masse meget sjovere ting med V-Synth og en sample.

At slå på en flaske burde være muligt at bruge også... det er kun én tone (oscillator)... at der er støj elementer i samplingen betyder ikke så meget, der tager den hånd om også... man skal bare huske, at når du spiller sådan en sample bag efter, vil den timestretche også... så en meget lille flakse som de højere toner burde være, vil så være "for lange"... det er meget normalt i den akustiske verden, at høje toner dør ud før lave toner, så her ville man skulle rout'e keytracking til "time" parametret, for at opnå en naturlig klang, men det kan også lade sig gøre.

Nå ja... og så kan V-Synth også spille samplingerne på den måde, men baglæns, og stadig i forskellig tempi ;) ... og dens loop funktion kan være både "forward" eller "alternate".... sidste mode er genial til at lave hurtige vellydende loops.

Og her har jeg slet ikke været inde på dens ekstremt fede FX del, som ikke bare lyder godt, men også er ret omfattende.... og så kan man ydermere ringmod og FM imellem de to oscillatorer (som kan være enten Variphrase, Virtual Analog ala JP8000 eller Audio Input)... her efter er der to COSM effekt sectioner med en masse fede DSP processer (distortions, sideband filters, filtre, frequency shiftere osv.)... hele det system (Oscillatorer->COSM->TVA->FX) kan man så sætte op i flere forskellige routing setups. Og der er selvfølgeligt masser af LFO'er, Envelopes osv... ja også Sequencere og Arpeggiator.

Der er bare ikke nogen andre hardware synths der ligner V-Synth... sådan er det...

Et fedt trick jeg har fundet på V-Synth er at man kan komme udenom problemet med statiske samples som man normalt plages af på samplere, fordi en sample lyder komplet ens hver gang du hit'er samme tangent... V-Synth kan afspille en sample på en måde, hvor den opdeler samplingen i sektioner (man kan selv editere disse punkter i samplingen)... så hvis du f.eks. optager din flaske, say, 7 gange... og lægger de syv slag lige efter hinanden i samme sample, og så i V-Synth markerer starten af hvert slag, så er der en afspilningsmode, hvor den "stepper" i de sektioner hver gang du trykker en tangent ned... dvs. den "cycler" imellem de forskellige sections... det betyder at hver gang du trykker en tangent ned, så afspiller den en ny sektion, med din flaske der lyder lidt anderledes... det får lyden til at blive meget mere organisk at høre på... og er det en SOLO sample, virker det stadig med formants, pitch og time ;) ... også rigtig god til at sample analoge trommer, så man får de små nuanceforskelle... ja selv analoge synth sounds... eneste minus er at i den mode kan du ikke bruge loops, men wtf... stadig en fed feature, som jeg ikke engang har set "rigtige" samplere have.

I mine øjne, er V-Synth en D50 v2... arkitekturen er faktisk ekstremt lig den gamle D50, bare med en helvedes masse mere... Oscillatorerne på D50 er enten VA eller små sample transients... det samme kan du gøre med V-SYnth og dens VA og Samples... på D50 kan disse oscillatorer sync'es, FM's osv... præcis som V-Synth også kan med sine... i øvrigt har V-Synth XT en indbygget D50 emulator, som fungerer præcis som en D50, og er endda SysEx kompatibel med D50... jeg kan loade alle D50 presets fra nettet ind i den, og bruge dem hvis jeg vil det... jeg tror at dem der lavede VSytnh har haft D50 i tankerne da de lavede den :)
Billede
Brugeravatar
DUBTEMPLE
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 2368
Sted: DK/SE

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 27. nov 2016, 11:46

Razmo, tusind tak for din grundige gennemgang, skal lige have læst den igennem et par gange mere når jeg sidder i toget senere,..
Senest rettet af DUBTEMPLE 27. nov 2016, 22:26, rettet i alt 1 gang.
S1-Pro/W7/Z77/3770K/32GB

https://soundcloud.com/dubtemple

Billede
Brugeravatar
Razmo
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 3584
Sted: Denmark

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 27. nov 2016, 21:07

Endnu et lille eksperiment... denne gang er der brugt Integra-7, V-Synth XT, Nord Modular G1, Prophet 12 og Blofeld :) ... bare lidt elektronisk...

http://razmo.ziphoid.com/test.mp3
Billede
Brugeravatar
Razmo
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 3584
Sted: Denmark

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 6. jan 2017, 18:05

Nå... min harddisk recording bliver bedre og bedre, og jeg begynder mindre og mindre at savne MIDI recording for at være ærlig.... jo bedre man bliver til at spille live Ambient, jo mere intuitivt bliver det, og indebærer mindre og mindre "programmering" af spor... mere performance oriented, hvilket jeg godt kan lide.

Jeg har ellers arbejdet med hardware Reverb længe, og foretrukket dette, men må se i øjnene, at software plugin's giver mig nogle fede muligheder jeg ellers ikke har til mine Ambient projekter... så jeg har i dag investeret i ValhallaDSP Shimmer som jeg finder ganske nydelig i kvalitet, og som skræddersyet til Ambient reverbs :)

Så mon ikke min Lexicon MX400 snart ryger til salg... jeg tror det....men holder lige fast i den lidt endnu, ind til jeg er 100% sikker.

Her er den første test jeg har lavet med Shimmer i dag.... bare noget live recording af et gammelt Commodore 64 spil som jeg ikke kan huske hvad hedder, andet end at det er Martin Galway der har lavet melodien originalt.

Det meste er lavet med INTEGRA-7 ... der er vist kun et enkelt spor fra Nord Modular.

http://razmo.ziphoid.com/Test.mp3
Billede
Brugeravatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Lydmaskinist
Indlæg: 22018
Sted: Hørsholm

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 22. jan 2017, 02:14

Hey Razmo

Nu du er så vild med sampling-muligheder, har du nogensinde overvejet noget fra Kurzweil? Jeg kendte det ikke ordentligt, så har lige brugt en times tid eller to på at glo lidt på deres synths, og jeg kom med det samme til at tænke på dig, heh... :-D
Brugeravatar
Razmo
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 3584
Sted: Denmark

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 22. jan 2017, 17:19

Christoffer I. N. skrev:Hey Razmo

Nu du er så vild med sampling-muligheder, har du nogensinde overvejet noget fra Kurzweil? Jeg kendte det ikke ordentligt, så har lige brugt en times tid eller to på at glo lidt på deres synths, og jeg kom med det samme til at tænke på dig, heh... :-D


Har haft kigget på deres samplere tidligere, og ja de er ret hæftige... det er dog ikke en dissideret sampler jeg er efter pt... snarere en avanceret trommemaskine til samples, som er nem at gå til osv... lidt alla det jeg beskrev i tråden om Elektron's nye Digitakt.

Jeg ved dog ikke om det bliver til en trommemaskine med samples, eller om jeg går efter syntese... har længe haft kig på Nord Drum 3P, og det ender nok også med at blive den :)

Når det kommer til samplere i hardware er problemet altid at få samples overført mellem computer og hardware... så jeg hopper ikke på nogen sampler før den har så megen lagerplads, at hele mit bibliotek kan ligge på hardwaren (et par GB er ok)... Electribe 2 sampler var tæt på at være det jeg ledte efter... desværre kan man ikke audition samples der ligger på SD kortet direkte derfra... det tog en hel del af det intuitive væk synes jeg. Derfor bliver det nok tromme syntese i stedet... for der kan jeg lave min egen editor til at gemme lydene i SoundDiver... problem solved.

Alt hvad jeg skal bruge til samples har jeg sådan set også allerede i min Blofeld og V-Synth XT :)
Billede
Brugeravatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Lydmaskinist
Indlæg: 22018
Sted: Hørsholm

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 22. jan 2017, 18:51

Ja, det var også mest som oplysning, det med Kurzweil. Det ville jo være en heftig investering, især når du har ting som V-Synth. :)

Efter du nævnte Nord Drum 3P i tråden har jeg kigget lidt nærmere på den, den lyder rigtig lækkert. Jeg får indtrykket af, at den lander lidt imellem ting som Korg Wavedrum, AAS Chromaphone (software), og mere almindelige trommesynths.
Brugeravatar
Razmo
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 3584
Sted: Denmark

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 10. feb 2017, 10:29

Christoffer I. N. skrev:Ja, det var også mest som oplysning, det med Kurzweil. Det ville jo være en heftig investering, især når du har ting som V-Synth. :)

Efter du nævnte Nord Drum 3P i tråden har jeg kigget lidt nærmere på den, den lyder rigtig lækkert. Jeg får indtrykket af, at den lander lidt imellem ting som Korg Wavedrum, AAS Chromaphone (software), og mere almindelige trommesynths.


Har droppet ND3P... og valgt Waldorf Rack Attack i stedet... forskellen er dybere synth engine, og 24 samtidigt lyde frem for 6 :)
Billede
Brugeravatar
Razmo
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 3584
Sted: Denmark

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 23. mar 2017, 05:13

Jeg har rodet lidt med min V-Synth XT her til aften/nat, og forsøgt at lave en lille test af noget seriøst Dark Ambient musik som er den genre jeg gerne vil arbejde mere med (samt alt muligt fantasy præget Ambient).

V-Synth XT bliver ved og ved med at imponere mig må jeg erkende... så meget at jeg efterhånden kunne nøjes med den ene maskine alene... og jeg har faktisk planer om at gøre det til en realitet, sådan at jeg får lavet noget musik, i stedet for altid at vente på mere nyt gear.

En af fordelene er, at det er forbandet hurtigt at lave de fedeste Ambient pads på V-Synth XT... det er bare at tage en sample af en eller anden texture, loop den og så smide en del attack og release på Amp envelopen... mere skal der ikke til. V-Synth'ens feature med at timestretch gør underværker, og selv uden er det også fint.

Fordelen ved dette er at der er så fandens mange samples derude man kan bruge, og det sparer en en helvedes tid med at designe lyde fra bunden... det tager en forbandet masse tid, og den anden måde er så meget mere intuitiv og hurtig, og man kan bruge ALT muligt materiale i samples.

Jeg sidder med tanken om et setup, hvor V-Synth XT (eller GT hvis jeg kan finde en) er den eneste synth, og hvor dens digitale output smides ind i den digitale indgang på en Lexicon PCM92 (for pro reverb), og så videre digitalt ind i mit lydkort, hvor jeg kan record via HD recording... intet andet... yderst simpelt, men samtidigt yderst effektivt. Jeg tror faktisk det ender sådan :)

Jeg ville gerne finde en V-Synth GT igen, da jeg så ville have keyboard og controllers i samme enhed. Må se om jeg kan opstøve en et sted på et tidspunkt, ellers skal jeg ud og finde et controller keyboard, og der er sgu' ikke nogen med et kvalitets keybed i dag... billigt plastic shit det meste.

Jeg havde tænkt mig at sample lydene fra samtlige af mine synths jeg har nu, inden de evt. bliver solgt, så jeg har deres lyde at bruge med V-Synth'en også.

Bliver faktisk fedt, at få et så simpelt setup :)

Jeg prøvede at lege med ideen her i aftes/nat, ved at tilslutte XT'eren digitalt til min Lexicon MX400, og så viddere digitalt ind i min DAW, og det kom der dette lille testresultat ud af... det er kun to lyde, lavet ved bare at smide to samples ind og smide lidt attack og release på Amp envelopen, og så lave lidt pitch halløj også... det ene er bare en texture sample, den anden er en downpitched sample af Christopher Lee der læser noget op fra Edgar Allan Poe's "The Mask of the Red Death"....

http://razmo.ziphoid.com/Horror.mp3

Her er et lille billede jeg fandt, som passer godt til stemningen :dollargrin:

17493076_1729231594034554_2183978955181844498_o.jpg
17493076_1729231594034554_2183978955181844498_o.jpg (53.47 KiB) Vist 147 gange
Billede
Brugeravatar
Christoffer I. N.
Lydmaskinist
Lydmaskinist
Indlæg: 22018
Sted: Hørsholm

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 23. mar 2017, 07:56

Lækkert!
Brugeravatar
Razmo
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 3584
Sted: Denmark

Re: Razmo's Gear Rant tråd...

Indlæg Skrevet: 23. mar 2017, 17:04

En anden grund til at jeg vil køre det nye setup digitalt er, at jeg har erfaring med, at laver jeg HD recording via analogt input (via mit RME AIO), så vil den lille bitte smule noise der ligger i bunden af et track for det første blive hævet, hvis jeg senere hæver det track i min DAW... ud over, at min FX reverb processor lægger reverb på støjen også.... så jo flere spor jeg optager, jo mere støj kommer der, specielt på de stille passager, og da de vil være til stede i Ambient er det ved at drive mig til vanvid!

Nu er der DEAD SILENCE! ... når envelopes i V-Synth'en har klinget af... stille som graven, det er fandme lækkert, så ikke noget analogt grej her fremover! det hele skal foregå digitalt fra start til slut... DDD all the way! :D

En anden ting er, at jeg i minew Sennheiser HD650 kan høre forskel på rumklangen... MX400 lyder mere klar og transparant, når den bruges digitalt, end igennem dens analoge I/O... det er jo nok pga. det analoge og converterne gætter jeg på.

Det er dog muligt, at når jeg endelig får en PCM-92, at den bliver hooked op parallelt til lydkortet, sådan at jeg kan styre FX Reverb send fra DAW, frem for at optage det med ned i sporet i min DAW... det giver lidt bedre mulighed for at ændre på send amounts senere i en composition, hvilket er umuligt hvis reverb'en er optaget med instrumentet... og det giver bedre muligheder for evt. på sigt, at bruge DAW Audio plugins og EQ på sporene individuelt.

Samtidigt kan V-Synth indstilles til at køre 96KHz ud digitalt, hvilket er perfekt, da PCM.92 også kan køre 96KHz, og det kan mit lydkort også... så regner med at køre 96KHz i fremtiden engang :)

Så har jeg også planer om at købe et par Sennheiser HD-800 en dag... og nogle nye monitors som jeg ikke helt ved hvilke endnu... så altså; et fåtal af gear dimser, men til gengæld pro hele vejen... ender nok også med at købe en stormembran mikrofon til brug indendøre... udenfor bruger jeg stadig min SONY PCM-D100 hvilken jeg er YDERST glad for :)
Billede

Tilbage til "Blogs"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster