Baneskift - er frem og tilbage lige langt?

Medlemmernes egne blogs om musik, teknik og hverdag.
Forumregler
Kun 1 blog pr. bruger.
Brugeravatar
david mondrup
Lydmaskinist
Lydmaskinist
Indlæg: 11169
Sted: Århus

Re: Baneskift - er frem og tilbage lige langt?

Indlæg Skrevet: 3. dec 2017, 23:24

Som dem der omgåes mig i det daglige vil vide, så har jeg efter min sensommerromance med en veganer mistet lysten til at spise kød, og er blevet fuldtids vegetar. Det fører naturligt nok til diverse store og små udfordringer, men i går kom der én, jeg ikke på nogen måde havde forudset. Et af de kor jeg synger i, herrekoret Vox Aros (der i al beskedenhed er et af DKs bedste klassiske herrekor), holdt julefrokost. Det er altid en gourmet oplevelse, med en virkelig dygtig kok der har fulgt os i mange år, som laver en julemiddag på fem retter. Jeg havde ligget syg mandag og tirsdag, var muligvis startet op lige lovlig tidligt på arbejde igen, og havde haft masser af jern i ilden i løbet af ugen, så det var muligvis ikke så mærkeligt at jeg i løbet af dagen mærkede en utilpashed og hovedpine bryde frem. Normalt ville jeg jo bare have sagt "sikke en skam", og meldt afbud til aftenens fest. Men denne gang vidste jeg, at den dygtige kok havde kreeret en parallel menu til korets vegetarer, hvilket ved sidste håndsoprækning talte mig og ikke flere. Så hvis jeg meldte afbud, så ville hele det ekstra arbejde være spildt.

Enden blev at jeg bed hovedpinesmerten i mig, og deltog så festligt som jeg kunne i hele den i øvrigt udsøgte middag. Og det var faktisk også en god beslutning.
David Mondrup

www.monsdrum.com · Engelsholm Højskole
Det er bedre at kloge sig end at dumme sig.
Brugeravatar
david mondrup
Lydmaskinist
Lydmaskinist
Indlæg: 11169
Sted: Århus

Re: Baneskift - er frem og tilbage lige langt?

Indlæg Skrevet: 5. jan 2018, 12:53

Jeg blev lige spurgt af en ven om min kur, og det fik mig til at skrive de her overvejelser, som jeg vist ikke har nedfældet før - i hvert fald de sidste nummererede punkter kan jeg ikke huske at have skrevet. Så nu deler jeg det lige med alle der måtte være interesserede:

Min kur har været faste hver 2.-3. dag, alt efter hvordan det lige hang sammen med min kalender; jeg har typisk planlagt det 3-4 uger frem i tiden. "Faste" er efter 5-2 kurens forskrifter; max 600 kalorier. Jeg gider ikke tælle, så jeg har tolket det som at det er i orden at tage lidt yoghurt 1-2 gange i løbet af dagen hvis jeg er ved at gå sukkerkold. Jeg tillader mig at drikke kaffe, te, juice m.m. på fastedage, men ikke alkohol, da det feder meget mere end jeg umiddelbart troede. På de øvrige dage spiser jeg hvad jeg har lyst til - men det er også tricky. Jeg har opdaget, at rigtig meget af min spisning har været styret af vaner; 3 måltider om dagen, spis til der ikke er mere på bordet, slik og chips bliver kørt ind nærmest pr. automatik, osv. Så det er en omlægning af tankegangen at skulle forholde sig til om man rent faktisk har lyst til den næste portion, eller om man kun tager den for ikke at levne. Eller om man har lyst til en vingummi mere, eller man kun tager den fordi den alligevel står der. Efterhånden som jeg har tabt mig har jeg også fået lyst til mindre mad, og også til sundere mad.

Et par tanker og observationer der er opstået undervejs;
1) Det er ok at levne eller smide ud, hvis man har fået lavet mere end man kan spise. Madspild sker ikke ved spisebordet - det sker allerede i indkøbet, når man køber mere end man har brug for.
2) Når man er fristet til at købe slik eller kage, så tænk ikke på hvordan du har det lige nu hvor det frister, men på hvordan du vil have det efter at have spist det. Den tanke reducerer i den grad hvor meget slik og chokolade jeg køber ad gangen.
3) Man dør ikke af at ikke at være stopmæt konstant. Det er faktisk endda en ok og acceptabel følelse at være sulten.
4) På fastedage har jeg oplevet at have mere energi til mine gøremål end på spisedage. Jeg gætter på, at det er fordi min krop ikke bruger nær så meget energi på fordøjelse.

3-4 har været uhyre effektivt for mig. Jeg holder stadig øje med vægten, og faster stadig af og til hvis jeg har taget et par kilo på. Så det er lykkedes mig at holde mig indenfor 70-75 kilo siden august, også her i julen.
David Mondrup

www.monsdrum.com · Engelsholm Højskole
Det er bedre at kloge sig end at dumme sig.
Brugeravatar
danstanley
Producer
Producer
Indlæg: 424
Sted: Frederikshavn

Re: Baneskift - er frem og tilbage lige langt?

Indlæg Skrevet: 5. jan 2018, 15:28

Godt gået, kræver rygrad at gøre det du gør. Det er jo meget simpelt indtag det kroppen har brug und nicht weider. Men det er nemmere sagt end gjort. Jeg spiser ikke så meget, men jeg elsker rødvin. Er så begyndt i fedtness med min datter 3-5 gange om ugen og det er ok. Jeg er jo også en gammel hund, med diverse ryg og nakke skavanker, som godt kan trænge til at blive opjusteret mht. muskler mm. :-)

Vejer 105 men er så også ca. 250 cm. høj :-)

Pøj Pøj med det

Tilbage til "Blogs"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster