Powermate

Generel lydteknik og hardware, bl.a. mikrofoner, monitors, hardware synths og effekter.
Birger
Kaffedreng
Kaffedreng
Indlæg: 11

Powermate

Indlæg Skrevet: 16. maj 2018, 08:28

Hej.Vi har en Dynacord Powermate 1000 - 1 med to stk EV sx 200 højtaler som vi er meget glade for.Vi er en duo der spiller til private fester og andet
Der er indbygget effekter i Powermat'en men vi synes ikke at vi kan få en god og bred Rumklang/delay på vores sang vi mangler lidt luft omkring sangen,vil det være en fordel med en separat måske bedre rumklang og hvordan kobler vi den til Powermat'en
Brugeravatar
Hald
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 8179
Sted: Vind / Holstebro

Re: Powermate

Indlæg Skrevet: 16. maj 2018, 13:20

Hvis i finder en rumklang der er bedre kan i sætte den ind på AUX SEND kanalen med de korrekte kabler.
"Knobs? Where we're going, we don't need knobs!" - 10 år med ørene i Lydmaskinen -
Birger
Kaffedreng
Kaffedreng
Indlæg: 11

Re: Powermate

Indlæg Skrevet: 16. maj 2018, 20:29

Ok,er der nogen i dette forum der kender effekterne i en Dynacord powermate 1000 - 1 der måske har nogle forslag, hvad effekter bruger i.
Brugeravatar
Søren Dyhr
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 3272
Sted: Rødovre

Re: Powermate

Indlæg Skrevet: 16. maj 2018, 21:18

Nej - men det er et generelt problem med klangene i den billige ende at man ikke får lov til at equalizere på returen, for med mindre man virkelig søger effekt for effektens skyld, så har ting og sager oven for 3 khz fra klangen ikke rigtigt noget at bidrage godt med. Nu har jeres EV'er jo også en lidt hidsig top, hvis man går lidt længere end headroomet er til. Jeg ville nok skille mig af med dem først og så få fat i en kasse som den endnu ældre S200 som havde en phenol top .... de lyder meget bedre og dissonanser fra rumklangen fortager sig.

Men findes der ikke noget "warm hall" eller noget i den retning, dertil lægger du så på det andet send et 125 ms slapback ... du skifter så balancen imellem dem fra hurtige til langsomme numre, man skal bare passe på med for mange repetioner på slapback'et. Plate reverbs kan da også godt give mening, hvis ellers man kan få lov til at bestemme er forholdsvis langt pre-delay, så klangen ikke tværer i konsonanterne der synges. Men husk at Plates ikke svarer til noget i virkeligheden, og får desværre hjernen til at regne efter om det nu også kan passe...

--sd
Birger
Kaffedreng
Kaffedreng
Indlæg: 11

Re: Powermate

Indlæg Skrevet: 21. maj 2018, 18:45

Problemet med Dynacord powermate er bla. der er godt nok mange forskellige effekter man kan ikke lave om på dem, så var det at jeg tænkte om det var bedre at købe en separat rumklang og koble den til,mener du at Ev s 200 lyder bedre end Ev sx 200.
Har du et forslag til andre passive toppe.
Brugeravatar
Søren Dyhr
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 3272
Sted: Rødovre

Re: Powermate

Indlæg Skrevet: 21. maj 2018, 22:04

Ja separate apparater som f.eks. https://www.thomann.de/dk/lexicon_mx200.htm som så returneres på et par kanaler hvor man så går til det med ekstra EQ ... er så absolut at foretrække.

Jeg mener så absolut at S200 lyder bedre end Sx200 ... den sidste var meget billigere at lave end den første, og det var en kapitalfond der købte familien der ejede EV ud, lige der hvor skiftet kom - og der kom et stærkere fokus på indtjening end på at lave kvalitet vi snakker om ca. 1985???

1986: Mark IV Industries acquires Gulton Industries, which now includes EV, Altec Lansing, University Sound, Cetec Vega and other leading manufacturers. These companies are formed into the Mark IV Audio Group.


Vi står så i dag med det problem at stort set ingen laver højttalere med S200 teknikken mere, JBL har altid foretrukket aluminium og siden hen titanium i toppen, ligesom det med at have en 4" svingspole på en 12" også er blevet yderst sjælden.

Men der findes et Bulgarsk firma der hedder Oberton, som laver nogle diskant drivere i polyester og så findes et firma der hedder Radial der laver drivere med beryllium membraner ... de sidste er imidlertid uhyggeligt dyre. Men begge slags lyder meget bedre end titanium. Hvis man skal ud i et passivt delt system, er der vist ingen vej udenom at køre 3-vejs, hvis man skal have noget så effektivt som de gamle S200.

Man kan så slagte en hellig ko, og gå i master-insertet med et elektronisk delefilter - ja så bliver det mono, og så køre top med pan til venstre og bund med pan til venstre på de ting der skal have begge dele, stilles pan så i midten og resten køres med pan til venstre. Der er lige blevet sat 4 stk Turbosound TMS-4 til salg, her i vores "Sælges" - To af dem ville nok kunne kompensere for jeres mangel på ordentlige højttalere.

Men ellers må rådet være at droppe den interne forstærker i mixeren, og gå i nogle aktive kasser f.eks:

https://www.thomann.de/dk/rcf_art_712_a ... arch_prv_5

Disse sættes i master-insert med et par monojacks halvt inde, så returen kortsluttes og de indbyggede forstærkere ikke får noget signal. Fordi det at jeres mixer hedder noget med 1000 betyder at der lige er 2 x 250w at gøre godt med, det er alt for lidt til moderne PA højttalere.

--sd
Brugeravatar
Nicolai
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 2097
Sted: Vejle

Re: Powermate

Indlæg Skrevet: 22. maj 2018, 17:44

Jeg synes faktisk rumklangen i PowerMates er ganske fortrinlige og klart de bedste indbyggede i “gammeldaws analog mixere”. Algoritmierne i de nyere 3’ere er iøvrigt de samme som i din 1’er, men har dog mulighed for editering i parametre og gemme sine egne presets.

Men hvis du er til større bredde så smid en lille Lexicon på som andre har beskrevet. Det kan også være du er mere til en TC M-one eller noget andet. Go ahead...

Jeg er iøvrigt enig i S-200 lyder markant bedre en SX serien. De kan godt betale sig at reparere.

Kh
Nicolai
Jupiter: 8, 6, 4, MKS-80, 8000
Juno: 60, 106, MKS-50
JX: 10, 8p, 3p, MKS-30
JD: 800, 990 Vintage
D: 50, 550
JV: 2080, 1080, 880, 80
SH: 1, 1000, 2000
V-synth, FantomG7
(OB-8, Moog Voyager, Prophet-600, Trident2, PolySix, MS-20m, NordLead2, Virus osv osv)
Birger
Kaffedreng
Kaffedreng
Indlæg: 11

Re: Powermate

Indlæg Skrevet: 27. maj 2018, 10:16

Tak for de mange gode indput jeg vil prøve lidt forskellige ting.
Ang. Højtaler vil en Ev sx 300 eller en Dynacord d 12-3 være bedre end en Ev s 200.Mvh Birger
Brugeravatar
Søren Dyhr
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 3272
Sted: Rødovre

Re: Powermate

Indlæg Skrevet: 27. maj 2018, 19:17

Dynacord d 12-3 er 3-vejs og lyder givetvis bedst, fordi Hans Burger som er Dynacords chef-designer har gode ører, og trevejs unægtelig har bedre styr på spredningen i det kritiske vokal område.

--sd

Tilbage til "Andet Udstyr & Lydteknik"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 2 gæster