Mikrofon-databaser

Generel lydteknik og hardware, bl.a. mikrofoner, monitors, hardware synths og effekter.
Brugeravatar
Beier
Bag pulten
Bag pulten
Indlæg: 227
Sted: Aalborg

Mikrofon-databaser

Indlæg Skrevet: 31. jan 2017, 15:29

Det hænder at folk nævner eller diskuterer en bestemt mikrofon, som man ikke selv kender. Så er det rart man kan søge info på Nettet, men brugbarheden varierer meget. Særligt nyttigt er det når man kan danne sig et overblik over forskellige varianter af en mikrofon eller et udvalg fra en bestemt producent, eller høre sammenlignelige lydoptagelser. Eller bare det at alle informationer inkl frekvensgang er samlet på én side for hver mikrofon.

Især for ældre mikrofoner, der ikke produceres længere har jeg fundet databasen på http://www.coutant.org/1.html nyttig, og der er korte tale-samples af mange af mikrofonerne. Antallet af nyere mikrofoner er begrænset.

http://recordinghacks.com/microphones er meget omfattende: "1562 mic profiles representing 145 manufacturers" Umiddelbart den mest komplette liste af mikrofoner jeg har set.

En database, der kræver man registrerer sig (ej testet): http://microphone-data.com/library/

Der findes en app til iOS og Android, der viser diagrammerne for retningskarakteristikkerne (polar patterns) af en mikrofon ovenpå video fra enhedens camera med en genkendt mikrofon billedet (augmentet reality), for de mikrofoner programmet har i sin database. Der har også andre typiske "tech specs". Arapolarmic beskrevet af SOS: http://www.soundonsound.com/news/augmen ... c-hits-v20

Der er en del mikrofon-samples på https://soundcloud.com/sonic-sense-pro-audio (og nogle af optagelserne findes vist i kortere udgave i Thomanns webshop)

Er der andre nyttige databaser man bør kende til?
Brugeravatar
Holger
Audio Alchemist
Audio Alchemist
Indlæg: 33219
Sted: Fyn

Re: Mikrofon-databaser

Indlæg Skrevet: 31. jan 2017, 17:29

Tak for links, god info og ikke mindst underholdende, hvis man er lidt teknisk interesseret.

Jeg har lagt Recording Hacks databasen ind i Lydmaskinens mikrofon-FAQ:
viewtopic.php?f=33&t=13462

Tilbage til "Andet Udstyr & Lydteknik"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Tirsbæk og 2 gæster