Til det budget springer jeg selvfølgelig alle stjernerne over, som i øvrigt oftest også kræver både bestilling i god tid samt flere timer til måltidet.
Så hvis du ikke er til store røde bøffer og bernaise, så siger jeg enten:
· Marv & Ben
https://www.marvogben.dkLigger centralt i midtbyen, lidt off fra Strøget.
De kalder det nordisk køkken, men der er masser af franske elementer uden det bliver forventeligt. Puncher langt over prisen og har nok KBHs bedste brød til - inkl. 2-stjernede Michelinrestauranter som AOC, dog er brødet på 3-stjernede Geranium på linje med.
Stedet er (da vi var der) ejet af tjenerne selv og madkonceptet om lokale råvarer osv. er meget sympatisk.
Urimeligt billigt, ca. 600 kr. pr. person uden drikkevarer.
· Ibu
https://www.restaurantibu.dkLigger lidt nede af Vesterbrogade, dog i gåafstand fra centrum trods alt.
Lækkert asiatisk fusionskøkken. Portionerne er ret små (og jeg er ikke fra Jylland).
Også ekstremt billigt, men knap så billigt portionerne taget i betragtning kan man sige. Omkring 400-500 bobs per hoved uden drikkevarer, men så må man købe en ekstra ret til menuen eller lade være hvis man foretrækker en mere let mavse.
Drinks
https://rby.dkLigger midt i byen, ved kanalen lige over for Thorvaldsens museum.
Jeg har en svaghed for Ruby's. God stemning, især nedenunder hvis man kan klemme sig ind, hvor der er lidt mere fokus på håndværket i din cocktail. De kører nogle gange tema nedenunder, fx glemte drinks fra 1920'erne eller lign.
Generelt meget opmærksomme tjenerinder og god service, hvis man sidder ovenpå eller i gården (også åben om vinteren).