Magiske svampe

Off topic - alt som ikke handler om musik eller studie.
Forumregler
Alt om musik, musikvideoer, kunstnere, udstyr og musikteori skal postes i de andre respektive fora.
Brugeravatar
Joachip
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 1586
Sted: Vesterbro

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 22. okt 2018, 13:21

Ja, enig! Og jeg synes at alkohol og coke er specielt slemme i den retning fordi folk bliver overmodige af dem.

Men "hvorfor" tage en lille (ikke-skadelig) dosis af et eller andet? Jeg ser to årsager:
1) Helbredelse. Der er mange stoffer som kan reducere forskellige ubalancer i hjernens mængde af forskellige signalstoffer. For eksempel ritalin eller amfetamin kan gøre at folk med ADHD pludselig kan koncentrere sig for første gang i deres liv, dæmpe deres tendens til road rage og gøre det muligt for at dem at tage en uddannelse osv. Cannabis hjælper mod nogle typer gigt.

2) At få udvidet sin horisont ved at opleve en rejse til en anden verden. Da jeg var i midten af 20erne blev jeg sendt til sydamerika tre gange, og specielt Brasilien var en kæmpe eye-opener for hvor anderledes folks sind kan være. På samme måde kan de psykedeliske stoffer også vise en masse ting om ens eget sind, man nok aldrig ville have opdaget uden. Jeg vil endda sige at en rejse til så fjerne steder som sydamerika eller østasien (hvis man ellers ikke har skyklapper på, eller rejser med for mange andre fra ens eget land) er en oplevelse der giver meget af den samme indsigt som et psykedelisk trip. Man behøver ikke begge dele. Så hvis du ikke har lyst til at tage et skrald svampe, så kan jeg anbefale at rejse til et fjernt land og opleve en anden kultur. Det giver meget af det samme, synes jeg. Specielt brasilien var en eye-opener.
Brugeravatar
Morten B
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 5781
Sted: Søvind

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 22. okt 2018, 20:19

kandersen skrev:
Morten B skrev:
Nej, det var det vel ikke. Man kan indtage euforiserende stoffer hvis man er interesseret i at udforske sig selv og have nogle spændende oplevelser. Ligesom at springe i faldskærm eller løbe marathon.


Så du mener altså, at påvirkninger på kroppen (i hovedet) er det samme? Eller så forstår jeg ikke sammenligningen.


Nej, jeg mener at der er risici involveret i alting som giver os et kick.

kandersen skrev:
Morten B skrev:Blander tingene sammen hvordan? Jeg mener det er dig som skældner forkert, baseret på gældende lov. Der findes ikke et stof som ikke har bivirkninger. Forskellen på lovliggørelse/ulovliggørelse er ofte budgettet bag producenten. Novo Nordisk er for eksempel rigtig gode til at få lovliggjort yderst farlige medikamenter. Disse medikamenter bliver udskrevet i forbindelse med konsultation hos en læge (Eller, det burde de i hvert fald, men det er bestemt ikke alle læger som tager konsultations situationen alvorligt).

En lignende løsning kunne snildt stables på benene i forhold til rekreative medikamenter.


Nu er min opfattelse, (mulgvis forkert), at når euforisernede stoffer er ulovlige, så skyldes det primært pga påvirkningen af et menneskes mentale tilstand. Men som jeg læser hvad du skriver så skulle det være ud fra et økonomisk aspekt?


Ja, det er rigtigt at det primært er pga. den påvirkning de påfører det enkelte individ at de er ulovlige. Men det er bare ikke et solo argument der kan bruges i denne debat, da findes massevis af stoffer i samfundet som er fuldt lovlige. De fleste får man kun adgang til ved at konsultere en læge, men det er nu ikke den store hindring.

Jeg kender en del som har en ADHD diagnose. Ikke fordi de lider af ADHD, men fordi det fra ca midten af nullerne og minimum 10 år frem ikke krævede andet end at udfylde et skema hos din egen læge, samlet set ca 20 minutters konsultation, basicly et ja/nej spørgeskema som afgjorde om du fik diagnosen ADHD og dermed statsstøttet og laboratorie produceret amfetamin, nemlig produktet Ritalin®.
At det derudover blev puttet i en stor mængde børn og unge uden synderlig grund gør ikke historien bedre.

Der findes stribevis af disse historier. Medikamenter kommer i bølger, jeg tror alle vi husker lykkepille bølgen i 90'erne. Hvad skete der, var vi ligepludselig allesammen deprimerede? Nogen, ja, men boomet i udskrivelsen af medikamenter skyldes at der på det tidspunkt blev givet en bonus til lægerne ved udskrivelse af visse medikamenter. Dette forekommer stadigvæk.

Altså, har man penge nok til at gennemføre et fase-3 forsøg, og penge nok til at give bonusser, så har man mulighed for lovligt at sælge meget skadelige stoffer.

Stoffer på liste A, B og C (Så vidt jeg husker, måske allesammen) kan ved nuværende gældende lov ikke indgå i fase-3 forsøg og kan derfor ikke testes klinisk. Af den grund forbliver de også ulovlige, og det er en af de punkter som hidtil har sat en stopper for godkendelsen af medicinsk cannabis.

Apropos påvirkning af menneskers mentale tilstand, så læste jeg i listen over bivirkninger ved en af mine bekendtes mavesårs medicin, at "forbigående mental forvirring" kunne forekomme :censored:


kandersen skrev:
Morten B skrev:Ok, så kan jeg jo stille spørgsmålet tilbage: Hvorfor drikke alkohol, ryge tobak eller drikke kaffe? Specielt alkohol er et af de mere skadelige stoffer vi har.


Mht til alkohol er jeg helt enig. Når jeg en sjældent gang drikker alkohol, så er det langt fra at min mentale tilstand bliver påvirket. Og slet ikke i nogen som helst grad der kan sammenlignes med euforiserende stoffer.
Rygning og kaffe har endnu svagere "bivirkninger", når vi snakker sammenligning med euforiserende stoffer.

Som jeg har skrevet nogle gange, så er det den påvirkning som euforiserende stoffer gør, som netop er det absolut springende punkt, for mig. Men det virker som om, at du ikke helt skelner til dette, eller ønsker at se det som en forskel.


Ligesom når du indtager alkohol, så kan alle andre stoffer også indtages i højere eller mindre dosis.

Men jeg vil godt lige nævne at alkohol er det stof som ændrer min mentale tilstand mest. Jeg fortryder f.eks. aldrig noget jeg har gjort i et svampetrip, det hænder til gengæld ofte i en alkohol rus at jeg gør og siger ting som jeg egentlig ikke kan stå inde for efterfølgende.
Brugeravatar
Jenkins
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 579
Sted: Nordfyn

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 22. okt 2018, 20:47

Morten B skrev:.....dermed statsstøttet og laboratorie produceret amfetamin, nemlig produktet Ritalin®.


Har været ganske enig i mange af dine holdninger igennem her.

Men her er det direkte forkert. Ritalin indeholde IKKE amfetamin. Ritalin er Methylphendidat. Virkningen minder om ja, men to vidt forskellige stoffer med forskellig virkningsmåde.
Brugeravatar
Morten B
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 5781
Sted: Søvind

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 22. okt 2018, 21:06

Jenkins skrev:
Morten B skrev:.....dermed statsstøttet og laboratorie produceret amfetamin, nemlig produktet Ritalin®.


Har været ganske enig i mange af dine holdninger igennem her.

Men her er det direkte forkert. Ritalin indeholde IKKE amfetamin. Ritalin er Methylphendidat. Virkningen minder om ja, men to vidt forskellige stoffer med forskellig virkningsmåde.


Korrekt, det var en lidt for kontant sammenligning. Methylphenidat og Amfetamin er ikke det samme stof. I stand corrected.

Men Ritalin bruges på samme måde og med sammenlignelig effekt, dog med mindre udprægede søvnudsættende effekter.
Brugeravatar
Joachip
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 1586
Sted: Vesterbro

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 22. okt 2018, 21:19

Netop. Og decideret amfetamin bruges jo også til folk med ADHD (i USA f.eks. som præparatet Adderall og herhjemme er der noget der hedder Attentin), hvilket måske kan forekomme temmeligt paradoksalt, men rent faktisk virker som noget der samler tankerne i stedet for komplet tankemylder og kaos hos folk med den lidelse.

Men hvor en fest-dosis amfetamin måske er op mod et gram, så har en typisk pille Attentin 5, 10 eller 20 milligram i sig - altså omkring en procent af hvad man ser folk tage til en technofest. Så det er vel egentlig et godt eksempel på et party-drug som pludselig har vist sig at være gavnligt når man mikro-doserer det.
Brugeravatar
kandersen
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 828
Sted: ejby, lille skensved (Køge)

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 23. okt 2018, 11:40

Morten B skrev:Nej, jeg mener at der er risici involveret i alting som giver os et kick.


Mere eller mindre, ja. Men definitionen af et "kick" og ikke mindst, hvorledes det opnås, det er uhyre individuelt til, at man kan generalisere ud fra det, synes jeg.

Morten B skrev:Ja, det er rigtigt at det primært er pga. den påvirkning de påfører det enkelte individ at de er ulovlige. Men det er bare ikke et solo argument der kan bruges i denne debat, da findes massevis af stoffer i samfundet som er fuldt lovlige. De fleste får man kun adgang til ved at konsultere en læge, men det er nu ikke den store hindring.


Fordi det dermed doseres i en tilpasset mængde. I øvrigt, hvis du får noget af din læge, så er du ydermere også informeret omkring evt "bi"virkninger, specielt hvis de på en eller anden måde påvirker din mentale tilstand.

Morten B skrev:Jeg kender en del som har en ADHD diagnose. Ikke fordi de lider af ADHD, men fordi det fra ca midten af nullerne og minimum 10 år frem ikke krævede andet end at udfylde et skema hos din egen læge, samlet set ca 20 minutters konsultation, basicly et ja/nej spørgeskema som afgjorde om du fik diagnosen ADHD og dermed statsstøttet og laboratorie produceret amfetamin, nemlig produktet Ritalin®.
At det derudover blev puttet i en stor mængde børn og unge uden synderlig grund gør ikke historien bedre.


Nu kender jeg tilfældigvis en hel del til ADHD, da jeg i flere år har haft det tæt inde på livet. Det er ekstremt bekymrende når du siger, at du kender folk som lader sig diagnosticere med ADHD for at få eksempelvis Ritalin, bare fordi der er "speed" (hedder det ikke, men jeg kan ikke huske stoffet), og få et "kick" ud af det. Det er gabende vanvid, og fortæller måske i virkeligheden mere om disse individer og deres problemer, end Ritalin og andre medikamenter for ADHD ramte. Ritalin eller tilsvarende har den modsatte virkning på ADHD ramte, som oftest lider af at deres hjerneklapper ikke fungere helt efter en hensigtsmæssig måde. De får med disse medikamenter mulighed for at samle tanker og koncentrere som om det væsentlige, hvor de modsat bombarderes med ekstreme mængder inputs og påvirkninger konstant, hvilket virkelig slider på dem.
Som jeg plejer at sige om mennesker med voldsom ADHD - Det er et menneske som kan gå ud foran den samme bil gentagende gange, og hver gang undre sig over at blive ramt af den.

De eksempler (specielt med børn) jeg har set medicineret, der har det hjulpet helt vildt. Men det er ikke alle det virker på, eller i samme udstrækning.
At Ritalin indeholder stoffer som på "normale" mennesker vil virke som speed, det er her hvor jeg netop erkender, at der kan være et behov for at bruge noget "stof" der påvirker hjernen. Og jeg kunne sagtens acceptere hvis det havde været svampe eller andet. Forskellen i årsagen er dog det absolut vigtigste. ADHD ramte får det ikke for at få et "kick". De får det af præcis modsatte årsag.

Morten B skrev:Altså, har man penge nok til at gennemføre et fase-3 forsøg, og penge nok til at give bonusser, så har man mulighed for lovligt at sælge meget skadelige stoffer.


Skadelige??
Problemet for fx ADHD personer er lidt mere end bare evt. skadelige stoffer. Det er et liv i total kaos, som oftest giver andre voldsomme følgevirkninger, (alkoholisme, narko, sociale problemer, psykiske mindre værd, vold, fængsel og i sidste ende måske endda selvmord.. Ja jeg kunne nærmest blive ved). Hvis det er alternativet, så tror jeg, uanset hvor skadeligt Ritalin evt må være, at det trods alt kun kan blive bedre.

Morten B skrev:Af den grund forbliver de også ulovlige, og det er en af de punkter som hidtil har sat en stopper for godkendelsen af medicinsk cannabis.


Jamen, jeg tror du misforstår mig. Jeg er netop ikke imod at stoffer bliver godkendte til medicinering. Men hele den her debat handler jo ikke om medicinering, men derimod at opnå et "kick" en "rejse" en "udfordring", en "fest-rus" osv.. Det har absolut INTET med medicinering at gøre.

Morten B skrev:Apropos påvirkning af menneskers mentale tilstand, så læste jeg i listen over bivirkninger ved en af mine bekendtes mavesårs medicin, at "forbigående mental forvirring" kunne forekomme :censored:


Langt det meste medicin bliver man mere syg af, hvis man begiver sig i kast med at læse indlægssedlen og dets bivirkninger.
Men det er oftest et spørgsmål om ansvarsfraskrivelse, og så er det i øvrigt oftest et meget lille fåtal som har oplevet de voldsomme bivirkninger. I øvrigt oftest uden nogen kontrol af, om medicinen har været indtaget sammen med andet ved en tilfældighed i tidsrummet op til indtagelsen af medicinen.
Men det er stensikkert, at hvis du tager en flok personer (1000) og fylder 1 gram hash på hver af dem. Så vil langt de fleste have en påvirkning, i forhold til 1000 personer, der vil opleve "forbigående mental forvirring" fra din vens mavesår medicin.

Morten B skrev:Ligesom når du indtager alkohol, så kan alle andre stoffer også indtages i højere eller mindre dosis.

Sandsynligvis. Og alkohol burde efter min mening også kategoriseres langt alvorligere end det gøres. Men det er samtidig en anden form for mængde der skal til, (og/eller kraftigere %alkohol), hvilket for mange sætter en naturlig dæmpning.

Morten B skrev:Men jeg vil godt lige nævne at alkohol er det stof som ændrer min mentale tilstand mest. Jeg fortryder f.eks. aldrig noget jeg har gjort i et svampetrip, det hænder til gengæld ofte i en alkohol rus at jeg gør og siger ting som jeg egentlig ikke kan stå inde for efterfølgende.


Og netop derfor mener jeg at alkohol burde kategoriseres meget højere, samt jeg er tilhænger af en absolut nul tolerance mht til indtagelse af alkohol og begive sig ud i trafikken.
Jakob De Wittig
Kaffedreng
Kaffedreng
Indlæg: 23
Sted: Copenhagen N

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 23. okt 2018, 12:59

Jeg har stor erfaring med intagelse af de fleste rusmidler. Joints og kaffe har været en fast del af min studie rutine de sidste 15+ år. Jeg har siden teenage årene eksperimenteret med stortset alle rusmidler.

Jeg har netop lige i denne weekend micro doseret LSD i studiet. Jeg har taget LSD mange gange før, men altid i festlige sammenhæng. Jeg må simpelthen sige, hands down, at jeg er MEGA fan af micro-dosering som værktøj til at fokusere min kreativitet.

Dosis var så lille at jeg næsten ikke kunne mærke det. Altså ingen halucionationer, intet tankemyldre, absolut ingen tab af kontrol overhovedet. Men alligevel følelsen af at være på LSD (måske dette kan være svært at vurdere hvis man ikke har prøvet det før).

Jeg har altid syntes at joints var en ganske fin måde at sparke til min kreativitet på. Jeg plejer at sige at forskellen på f.eks at spille klaver når jeg har røget og når jeg ikke har er:

Når jeg ikke har røget og jeg tager en akkord så starter der en masse tanker i mit hoved. Nu er du i den her toneart, så har du de her muligheder, du kan gå til dominanten, du kan spille Mixolydisk b9b13 over dominaten du kan gøre sådan og sådan etc. Når jeg HAR røget er det lidt som om alle de her "mellemregninger" forsvinder. Jeg spiller bare og jeg føler derved en mere direkte form for komunikation imellem min kreativitet og mit instrument.

Men når så jeg skal editere, redigere, arrangere, mixe osv. Så er det lige pludselig knap så fedt at være skæv, fordi det gør mig mindre skarp i mine beslutningsprocess.

Som jeg ser det, så består musikproduktion af en lang række beslutningsprocesser. For at blive færdig og nå til et endeligt produkt, så er man nød til at træffe rigtig mange beslutninger. Noget som måske er blevet svære i takt med udviklingen af teknologien, fordi vi lige pludselig sidder med uffateligt mange muligheder. Det var på sin vis nemmere dengang man bare havde 4 spor og var nød til at beslutte hvordan noget skulle lyde for at kunne komme videre. Alle disse beslutninger om hvornår noget er godt nok, hvornår en lyd, melodi eller akkord progression er god nok. Er en beslutning som skal tages i samarbejde eller oftere i kamp med mit eget ego. Og her kan jeg ofte føle at en masse af mine usikkerheder f.eks, er jeg nu god nok, er det nu rigtigt, er der overhovedet nogle der vil kunne lide det her, simpelthen spænder ben for den kreative process.

Med micro-dosering oplevde jeg en virkelig forstærket udgave af mig selv. Jeg følte mig langt mere fokuserede jeg blev stortset ikke frustreret over ting som normalt ville have frustreret mig. Jeg var langt mere løsnings orienteret og oven i hatten skrald grinet vi hele weekenden. Jeg følte at jeg kunne tappe ind på min kreativitet og bare lade den flyde uden alt for mange modstande fra mit til tider lidt knudret selvværd. Så alt i alt en yderst posetiv oplevelse herfra og noget som jeg bestemt vil udforske meget mere.

Jeg vil ikke anbefale at micro-dosere med psilocybin (Og dette er ellers mit absolut favorit stof som jeg nok har taget mere end 500 gange). Fordi det er en smule mere drilsk det kan virke på lidt forskellige måder. Jeg tror dette skyldes at det er naturligt fremstillet og derved ikke har en fuldstændig identisk sammensætning hvergang. LSD derimod er den fuldstændig samme kemiske sammensætning HVER gang. Man skal selvfølgelig være sikker på at det er en god blaning. Det skal være den helt rigtig Hoffmann formel og dosering skal også være rigtig. Man ønsker bestemt ikke at overdosere et stof som LSD da det selvfølgelig kan udløse at temmelig voldsomt trip (efter min menning voldsommere end psilycobin). Men micro-dosering gjort rigtigt ser jeg absolut ingen fare ved overhovedet. (BEMÆRK GJORT RIGTIGT)

Med hensyn til psilocybin svampe. Så synes jeg at det er noget som alle mennesker burde prøve. Det er et fantastisk stof, som man selvfølgelig skal have meget respekt for. Men start med spids-nøgenhat det er en ganske fin lille potent svamp som ikke plejer at give nogle synderligt voldsomme halucinationer, hvis den indtages i moderatte mængder.

Som tommelfinger regel så husk: DU KAN ALTID TAGE MERE. Du kan aldrig tage mindre. Jeg plejer at starte med at indtage en enkelt stilk eller en enkelt hat og så venter jeg i et godt stykke tid og ser hvad der sker. Du kan aldrig vide hvor stærke de er, nogle gange spiser man 2 gram uden rigtig at mærke det, andre gange bliver det rigeligt fint med 2 stilke. Hver sammen med gode venner du føler dig tryk ved og gerne i naturen. Jeg har kun haft 1 dårlig oplevelse med svampe og der var jeg meget ung og indtog ALT for mange. Siden da har jeg gjort det mere end 500 gange og jeg har kun haft posetive oplevelser med det. Bevares nogle gange har det været hårdt, forstå det som måske lige voldsomt nok, men dette har 100% været selvforskyldt og det er aldrig endt med at være en dårlig oplevelse. Tværtimod har det altid været yderst givende på det personlige plan.

God tur - Stay safe :-D
Brugeravatar
Morten B
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 5781
Sted: Søvind

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 23. okt 2018, 14:16

kandersen skrev:
Morten B skrev:Nej, jeg mener at der er risici involveret i alting som giver os et kick.


Mere eller mindre, ja. Men definitionen af et "kick" og ikke mindst, hvorledes det opnås, det er uhyre individuelt til, at man kan generalisere ud fra det, synes jeg.

Morten B skrev:Ja, det er rigtigt at det primært er pga. den påvirkning de påfører det enkelte individ at de er ulovlige. Men det er bare ikke et solo argument der kan bruges i denne debat, da findes massevis af stoffer i samfundet som er fuldt lovlige. De fleste får man kun adgang til ved at konsultere en læge, men det er nu ikke den store hindring.


Fordi det dermed doseres i en tilpasset mængde. I øvrigt, hvis du får noget af din læge, så er du ydermere også informeret omkring evt "bi"virkninger, specielt hvis de på en eller anden måde påvirker din mentale tilstand.

Morten B skrev:Jeg kender en del som har en ADHD diagnose. Ikke fordi de lider af ADHD, men fordi det fra ca midten af nullerne og minimum 10 år frem ikke krævede andet end at udfylde et skema hos din egen læge, samlet set ca 20 minutters konsultation, basicly et ja/nej spørgeskema som afgjorde om du fik diagnosen ADHD og dermed statsstøttet og laboratorie produceret amfetamin, nemlig produktet Ritalin®.
At det derudover blev puttet i en stor mængde børn og unge uden synderlig grund gør ikke historien bedre.


Nu kender jeg tilfældigvis en hel del til ADHD, da jeg i flere år har haft det tæt inde på livet. Det er ekstremt bekymrende når du siger, at du kender folk som lader sig diagnosticere med ADHD for at få eksempelvis Ritalin, bare fordi der er "speed" (hedder det ikke, men jeg kan ikke huske stoffet), og få et "kick" ud af det. Det er gabende vanvid, og fortæller måske i virkeligheden mere om disse individer og deres problemer, end Ritalin og andre medikamenter for ADHD ramte. Ritalin eller tilsvarende har den modsatte virkning på ADHD ramte, som oftest lider af at deres hjerneklapper ikke fungere helt efter en hensigtsmæssig måde. De får med disse medikamenter mulighed for at samle tanker og koncentrere som om det væsentlige, hvor de modsat bombarderes med ekstreme mængder inputs og påvirkninger konstant, hvilket virkelig slider på dem.
Som jeg plejer at sige om mennesker med voldsom ADHD - Det er et menneske som kan gå ud foran den samme bil gentagende gange, og hver gang undre sig over at blive ramt af den.

De eksempler (specielt med børn) jeg har set medicineret, der har det hjulpet helt vildt. Men det er ikke alle det virker på, eller i samme udstrækning.
At Ritalin indeholder stoffer som på "normale" mennesker vil virke som speed, det er her hvor jeg netop erkender, at der kan være et behov for at bruge noget "stof" der påvirker hjernen. Og jeg kunne sagtens acceptere hvis det havde været svampe eller andet. Forskellen i årsagen er dog det absolut vigtigste. ADHD ramte får det ikke for at få et "kick". De får det af præcis modsatte årsag.

Morten B skrev:Altså, har man penge nok til at gennemføre et fase-3 forsøg, og penge nok til at give bonusser, så har man mulighed for lovligt at sælge meget skadelige stoffer.


Skadelige??
Problemet for fx ADHD personer er lidt mere end bare evt. skadelige stoffer. Det er et liv i total kaos, som oftest giver andre voldsomme følgevirkninger, (alkoholisme, narko, sociale problemer, psykiske mindre værd, vold, fængsel og i sidste ende måske endda selvmord.. Ja jeg kunne nærmest blive ved). Hvis det er alternativet, så tror jeg, uanset hvor skadeligt Ritalin evt må være, at det trods alt kun kan blive bedre.

Morten B skrev:Af den grund forbliver de også ulovlige, og det er en af de punkter som hidtil har sat en stopper for godkendelsen af medicinsk cannabis.


Jamen, jeg tror du misforstår mig. Jeg er netop ikke imod at stoffer bliver godkendte til medicinering. Men hele den her debat handler jo ikke om medicinering, men derimod at opnå et "kick" en "rejse" en "udfordring", en "fest-rus" osv.. Det har absolut INTET med medicinering at gøre.

Morten B skrev:Apropos påvirkning af menneskers mentale tilstand, så læste jeg i listen over bivirkninger ved en af mine bekendtes mavesårs medicin, at "forbigående mental forvirring" kunne forekomme :censored:


Langt det meste medicin bliver man mere syg af, hvis man begiver sig i kast med at læse indlægssedlen og dets bivirkninger.
Men det er oftest et spørgsmål om ansvarsfraskrivelse, og så er det i øvrigt oftest et meget lille fåtal som har oplevet de voldsomme bivirkninger. I øvrigt oftest uden nogen kontrol af, om medicinen har været indtaget sammen med andet ved en tilfældighed i tidsrummet op til indtagelsen af medicinen.
Men det er stensikkert, at hvis du tager en flok personer (1000) og fylder 1 gram hash på hver af dem. Så vil langt de fleste have en påvirkning, i forhold til 1000 personer, der vil opleve "forbigående mental forvirring" fra din vens mavesår medicin.

Morten B skrev:Ligesom når du indtager alkohol, så kan alle andre stoffer også indtages i højere eller mindre dosis.

Sandsynligvis. Og alkohol burde efter min mening også kategoriseres langt alvorligere end det gøres. Men det er samtidig en anden form for mængde der skal til, (og/eller kraftigere %alkohol), hvilket for mange sætter en naturlig dæmpning.

Morten B skrev:Men jeg vil godt lige nævne at alkohol er det stof som ændrer min mentale tilstand mest. Jeg fortryder f.eks. aldrig noget jeg har gjort i et svampetrip, det hænder til gengæld ofte i en alkohol rus at jeg gør og siger ting som jeg egentlig ikke kan stå inde for efterfølgende.


Og netop derfor mener jeg at alkohol burde kategoriseres meget højere, samt jeg er tilhænger af en absolut nul tolerance mht til indtagelse af alkohol og begive sig ud i trafikken.


Med al respekt, så synes jeg at vi skal lukke ned for vores indbyrdes diskution her. Vi er 100% uenige på et punkt, nemlig om det er en positiv eller negativ ting at benytte sig af rusmidler. Det tyder ikke på at vi hver især vil rykke os og jeg mener at vi har kørt i cirkler længe nok nu, derfor træder jeg ud af diskussionen.
Brugeravatar
Morten B
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 5781
Sted: Søvind

Re: Magiske svampe

Indlæg Skrevet: 23. okt 2018, 14:24

Jakob De Wittig skrev:Jeg har stor erfaring med intagelse af de fleste rusmidler. Joints og kaffe har været en fast del af min studie rutine de sidste 15+ år. Jeg har siden teenage årene eksperimenteret med stortset alle rusmidler.

Jeg har netop lige i denne weekend micro doseret LSD i studiet. Jeg har taget LSD mange gange før, men altid i festlige sammenhæng. Jeg må simpelthen sige, hands down, at jeg er MEGA fan af micro-dosering som værktøj til at fokusere min kreativitet.

Dosis var så lille at jeg næsten ikke kunne mærke det. Altså ingen halucionationer, intet tankemyldre, absolut ingen tab af kontrol overhovedet. Men alligevel følelsen af at være på LSD (måske dette kan være svært at vurdere hvis man ikke har prøvet det før).

Jeg har altid syntes at joints var en ganske fin måde at sparke til min kreativitet på. Jeg plejer at sige at forskellen på f.eks at spille klaver når jeg har røget og når jeg ikke har er:

Når jeg ikke har røget og jeg tager en akkord så starter der en masse tanker i mit hoved. Nu er du i den her toneart, så har du de her muligheder, du kan gå til dominanten, du kan spille Mixolydisk b9b13 over dominaten du kan gøre sådan og sådan etc. Når jeg HAR røget er det lidt som om alle de her "mellemregninger" forsvinder. Jeg spiller bare og jeg føler derved en mere direkte form for komunikation imellem min kreativitet og mit instrument.

Men når så jeg skal editere, redigere, arrangere, mixe osv. Så er det lige pludselig knap så fedt at være skæv, fordi det gør mig mindre skarp i mine beslutningsprocess.

Som jeg ser det, så består musikproduktion af en lang række beslutningsprocesser. For at blive færdig og nå til et endeligt produkt, så er man nød til at træffe rigtig mange beslutninger. Noget som måske er blevet svære i takt med udviklingen af teknologien, fordi vi lige pludselig sidder med uffateligt mange muligheder. Det var på sin vis nemmere dengang man bare havde 4 spor og var nød til at beslutte hvordan noget skulle lyde for at kunne komme videre. Alle disse beslutninger om hvornår noget er godt nok, hvornår en lyd, melodi eller akkord progression er god nok. Er en beslutning som skal tages i samarbejde eller oftere i kamp med mit eget ego. Og her kan jeg ofte føle at en masse af mine usikkerheder f.eks, er jeg nu god nok, er det nu rigtigt, er der overhovedet nogle der vil kunne lide det her, simpelthen spænder ben for den kreative process.

Med micro-dosering oplevde jeg en virkelig forstærket udgave af mig selv. Jeg følte mig langt mere fokuserede jeg blev stortset ikke frustreret over ting som normalt ville have frustreret mig. Jeg var langt mere løsnings orienteret og oven i hatten skrald grinet vi hele weekenden. Jeg følte at jeg kunne tappe ind på min kreativitet og bare lade den flyde uden alt for mange modstande fra mit til tider lidt knudret selvværd. Så alt i alt en yderst posetiv oplevelse herfra og noget som jeg bestemt vil udforske meget mere.

Jeg vil ikke anbefale at micro-dosere med psilocybin (Og dette er ellers mit absolut favorit stof som jeg nok har taget mere end 500 gange). Fordi det er en smule mere drilsk det kan virke på lidt forskellige måder. Jeg tror dette skyldes at det er naturligt fremstillet og derved ikke har en fuldstændig identisk sammensætning hvergang. LSD derimod er den fuldstændig samme kemiske sammensætning HVER gang. Man skal selvfølgelig være sikker på at det er en god blaning. Det skal være den helt rigtig Hoffmann formel og dosering skal også være rigtig. Man ønsker bestemt ikke at overdosere et stof som LSD da det selvfølgelig kan udløse at temmelig voldsomt trip (efter min menning voldsommere end psilycobin). Men micro-dosering gjort rigtigt ser jeg absolut ingen fare ved overhovedet. (BEMÆRK GJORT RIGTIGT)

Med hensyn til psilocybin svampe. Så synes jeg at det er noget som alle mennesker burde prøve. Det er et fantastisk stof, som man selvfølgelig skal have meget respekt for. Men start med spids-nøgenhat det er en ganske fin lille potent svamp som ikke plejer at give nogle synderligt voldsomme halucinationer, hvis den indtages i moderatte mængder.

Som tommelfinger regel så husk: DU KAN ALTID TAGE MERE. Du kan aldrig tage mindre. Jeg plejer at starte med at indtage en enkelt stilk eller en enkelt hat og så venter jeg i et godt stykke tid og ser hvad der sker. Du kan aldrig vide hvor stærke de er, nogle gange spiser man 2 gram uden rigtig at mærke det, andre gange bliver det rigeligt fint med 2 stilke. Hver sammen med gode venner du føler dig tryk ved og gerne i naturen. Jeg har kun haft 1 dårlig oplevelse med svampe og der var jeg meget ung og indtog ALT for mange. Siden da har jeg gjort det mere end 500 gange og jeg har kun haft posetive oplevelser med det. Bevares nogle gange har det været hårdt, forstå det som måske lige voldsomt nok, men dette har 100% været selvforskyldt og det er aldrig endt med at være en dårlig oplevelse. Tværtimod har det altid været yderst givende på det personlige plan.

God tur - Stay safe :-D


Spændende at høre om dine oplevelser med micro dosering i studiet. Ofte hører man om micro dosering i forhold til matematiske gåder, eller lignende opgaver.
Psychedelica har selvfølgelig en historisk tilknytning til musikken, men for mig personligt fungerer det overhovedet ikke at arbejde med musik under påvirkning (Heller ikke alkohol, måske kaffe dog :) ). Det kan godt føles fedt og produktivt under seancen, men dagen efter sidder jeg med et forfærdeligt rod som ikke er til at redde. Til gengæld kan kreativiteten sagtens følge i dagene efter en oplevelse.

Jeg er helt enig i at psilocybin svampe ikke er gode til micro dosering, det har vi vist også allerede været inde på her i tråden.

Tilbage til "After Party"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst