Side 1 af 1

Stereomikrofon til ambience i in Ear monitor

: 16. sep 2017, 17:30
af janusklitte
Hej.

Er ved at opsætte in Ear monitorering og vil i den forbindelse høre om der er nogen der har erfaring med hvilken stereomikrofon der er bedst til formålet når man gerne vil have "rummet" med. Prisklasse ca 2.000,-

På forhånd tak

Re: Stereomikrofon til ambience i in Ear monitor

: 16. sep 2017, 19:20
af Joachip
Hvad har du at tilslutte den mikrofon til?
Noget der har to XLR-inputs og phantom power?

Edit: Jeg opdager lige at vi er inde i PA-delen, så det øger jo sansynligheden for at du netop har XLR stik og phantom power. Umiddelbart vil jeg nok anbefale kondensator-mikrofoner til at optage rum med, men hvad er formålet? At optage noget der foregår live, gætter jeg på?

Hvis jeg skal anbefale to mics jeg kender, ville det billigste gæt nok være to styks SE Electronics X1 eller to Oktava MK-012. Men begge går lige akkurat en smule over dit budget med mindre du måske kan finde dem brugt.

Re: Stereomikrofon til ambience i in Ear monitor

: 17. sep 2017, 11:19
af Smittefar
Vi har spillet in-ear længe, og jeg må erkende, jeg ikke rigtig synes, det er besværet værd at sætte rum mikrofoner op. Vi får i hvert fald aldrig taget os sammen til det.
Vi har prøvet forskellige kondensator mikrofoner, og de har alle virker fint.
Hvis vi skulle give det et nyt seriøst forsøg, ville jeg kigge på shotgun mikrofoner, da de er ret gode til at sortere scene lyden fra

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk

Re: Stereomikrofon til ambience i in Ear monitor

: 17. sep 2017, 13:07
af Søren Dyhr
Smittefar skrev:Hvis vi skulle give det et nyt seriøst forsøg, ville jeg kigge på shotgun mikrofoner, da de er ret gode til at sortere scene lyden fra


Noget som kunne tale for at det ikke var kondensator mikrofoner ... dog læste jeg lige op på hvad andre gør, og en del taler om at det helst ikke skal være et stereo signal fordi det giver kognitiv dissonans hvis man vender sig om og kommunikerer med folk på scenen. Et interessant forslag er at lægge én grænseflade mikrofon foran lead sangeren pegende ud mod publikum ... og her kommer jeg i tanke om:

Sennheiser 901 ... som når nu proximitien ikke virker forholder linært op til 1K hvor den så får en bred hævning meget lig Fletcher Munson kurven, så tale forståeligheden er i top.

--sd

Re: Stereomikrofon til ambience i in Ear monitor

: 17. sep 2017, 21:17
af Hald
Jeg tænker også at Stereo kan forvirre lidt, ville nok montere en i hver side af scenen, og afspille dem som mono i in-ears, så har man stemningen fra salen uden at have en retning.

Re: Stereomikrofon til ambience i in Ear monitor

: 27. sep 2017, 10:30
af Ogdal
Jeg har erfaring med at opstille én kondensator i hver side af scenen og route dem ud i mono til musikerne. Alternativt kan opstilles en enkelt i center af scenen.

Hvis in-ear mixet er i stereo, kan man med fordel panorere dem lidt væk fra hinanden uden at køre dem helt ud.

Der findes et hav af udemærkede kondensatorer inden for budgettet. Eks. RØDE NT-5, AT-Pro37 osv.