Kompakt Mic Pre til DPA 4099g -> Hi-Z input

Live, PA, scenelyd, diskotek, og trådløst udstyr.
Brugeravatar
Smittefar
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 2462
Sted: Søborg

Kompakt Mic Pre til DPA 4099g -> Hi-Z input

Indlæg Skrevet: 24. apr 2016, 22:36

Jeg kører min akustiske (Martin OM42) sammen med mit Fractal Audio Ax8 guitar board. Det lyder virkelig godt med guitarens indbyggede B-Band pickup system. Men jeg har også en DPA4099g, og den kunne jeg rigtig godt tænke mig at kunne køre ind i mit board også, så jeg kan mixe de to signaler og lægge effekter på dem samtidigt.

Det skal være en lille og kompakt preamp (racks er udelukket), som jeg kan tranportere sammen med mit board. Mikrofonen skal bruge phantom power.

Jeg synes egentlig udvalget er ret begrænset. Jeg har stort set kun kunnet finde

Behringer: http://www.thomann.de/dk/behringer_mic1 ... preamp.htm

og

ART: http://www.thomann.de/dk/art_tube_mp.htm

Så kan jeg se, der er en Presonus, der ser meget plasticagtig ud http://www.thomann.de/dk/presonus_tubepre_v2.htm, og så Rolls der plejer at være kram, men som ikke har de helt store features http://www.thomann.de/dk/rolls_mp_13.htm

Er der nogen, der har nogen tanker om de forskellige muligheder. Jeg vil gerne holde mig under/omkring 1000 kroner.
Brugeravatar
Beier
Bag pulten
Bag pulten
Indlæg: 224
Sted: Aalborg

Re: Kompakt Mic Pre til DPA 4099g -> Hi-Z input

Indlæg Skrevet: 26. apr 2016, 12:19

DPA 4099 skal strømforsynes (for der sidder et transistor-trin, der sænker mikrofonen impedans, og gør den i stand til at drive signalet gennem et længere kabel). Men er der brug for forstærkning?

Hvis man bruger en af de adaptere til XLR-hanstik såsom http://www.dpamicrophones.com/getdoc/09 ... ip-low-cut , er det så ikke nok med en strømforsynings-boks, der sender 48 V phantom power op af mikrofonkablet til adapteren, og samtidig blokerer for DC-spændingen på udgangen, så den kan sættes til jack-stikket på effekt-boksen?

Impedans-mæssigt passer DPA's XLR-adaptere fint sammen med indgangen i en Fractal Audio Ax8 (de er alle 1 M ohm, siger manualen), så hvis signalet fra mikrofonen er kraftigt nok, kan forstærker-delen spares væk. Så er der kn behov for en 48 V-forsyning, to gode elektrolyt-kondensatorer og en håndfuld modstande.
Brugeravatar
Hald
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 7315
Sted: Vind / Holstebro

Re: Kompakt Mic Pre til DPA 4099g -> Hi-Z input

Indlæg Skrevet: 26. apr 2016, 12:24

Jeg ville helt sikkert vælge Presonus preampen, deres lydkort er bygget på samme måde, og de bruger selv udtrykket "built like a tank"
Det jeg har set fra dem har været yderst stærkt bygget.
"Knobs? Where we're going, we don't need knobs!" - 9 år med ørene i lydmaskinen -
Brugeravatar
Smittefar
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 2462
Sted: Søborg

Re: Kompakt Mic Pre til DPA 4099g -> Hi-Z input

Indlæg Skrevet: 26. apr 2016, 12:46

Jeg kendte slet ikke til den der DPA adapter - Jeg oplever dog, at jeg skal køre mit lydkort op på næsten max gain for at få signal nok ud af DPA4099geren, så jeg vil tro en preamp er en nødvendighed.

Tak for dine tanker om Presonuspreampen Hald. Det er bestemt værd at tænke over. Jeg havde egentlig så småt bestemt mig for Rollsen - Den Rollsdims, jeg ejer nu er bygget virkelig godt, og så trækker det, at den kun vejer 450g. Presonussen vejer trods alt mere end 2 kg. Hvis lyden til gengæld er så meget bedre, så er det selvfølgelig cool. Instrument input og low cut skal jeg ikke bruge til noget i den her sammenhæng (Jeg skal bruge low-cut, men det findes allerede som variabelt low-cut i mit board). Phase reverse kunne godt være nyttigt.

Og hvis den nu lyder mærkbart bedre kunne den jo også få plads i mit hjemmestudie.

Tilbage til "Live Lyd & PA"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst