Side 1 af 4

Hvem er I og hvem laver I live lyd for

: 12. mar 2009, 18:55
af Nappe
Nå for lige at fyre lidt op under dette forum så lad os lige få en who is who på banen
Hvem er i og hvem er i ude med eller for hvem laver i lyd?
Hvilket grej bruger i mest og hvad kan i bedst lide.
Jeg selv er freelance for et firma nede på falster og laver fast lyd på Elvisshow og new york city man. Ellers er det mest med firmaet på div jobs. såsom ballerup kræmmerfestival og i den størrelse.
Af gear har jeg lige anskaffet mig en ls9 32 - mangler et par adat kort så jeg kan lave live optagelser med min 24 spors fostex.
Front er hovedsagligt Dynacordsforum line XA28. Udover det kører vi med Crest på fronten hovedsagligt.
Af monitors er vi igang med at snedkerere noget rigtig lækkert. B&C enheder og snedkergjorte kasser - kommer til at minde rigtig meget om DB max kasserne. Drevet af Yamaha p7000 forstærkere.
Ikke det helt store festival setup, men i mellemstørrelsen.
Derudover har vi via et supergodt samarbejde mulighed for at greje op til festivalstørrelse både med scene og linearray NEXT LA systemet
Det var lidt om mit virke!
you are next!

Re: Hvem er i og med hvem

: 12. mar 2009, 19:23
af SMP
:censored:

Re: Hvem er i og med hvem

: 12. mar 2009, 21:04
af Nappe
Denne her post er under live lyd og PA og er egentlig myntet på live lyd og PA forummets brugere og ikke generelt lydmaskinens brugere. Den er også postet for at høre hvad de forskellige bruger af grej live og hvem de laver lyd for og hvilket firm de er tilknyttet :wink:

Re: Hvem er i og med hvem

: 12. mar 2009, 21:57
af Sylle
Synes også det er på sin plads med en separat post under Live afdelingen.. :)

Jeg er også freelancer, hvor jeg primært laver The Dreams og Surfact som første prioritet. Der er andre bands også, men de er i øjeblikket i studiet de fleste af dem, så det er ikke meget man får lavet med dem.
Ellers er jeg på et par spillesteder i byen, bl.a. The Rock og Rust i København. Af udstyr er det primært en lille kuffert med mikrofoner jeg hiver med rundt på jobs. Prøver så vidt muligt at holde mig fra at stille front op osv. Mit arbejde starter ved tuning af anlæg, alt der kommer før det, er jeg sgu blevet for gammel til! :)

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 00:05
af Nappe
Kewl Sylle :!:
Jeg har været tilknyttet det samme firma i 11 nu men er egentlig ikke træt af opsætninger. Vi har et pisse godt samarbejde og hygger os og det giver også pote når man i den anden enden høster en masse ros hos kunderne. Savner dog også at være mere fast et sted eller på et par bands. De bands jeg er for i øjeblikket har ikke så frygtelig meget at se til lige nu.
Men det er heller ikke helt nemt, syns jeg, at få foden inden for her i byen :-) Ring endelig hvis du mangler en afløser. Personligt ville jeg gerne ind og lave lidt mere monitor. Der har man efter min mening den fedeste kontakt til musikerne! Lavede et job i Jylland med Rasmus Nørh på LS9'eren. Det var jo super fedt!

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 00:35
af Bregendahl
Godt enme dér.....

Jeg Hedder jo så Allan Bregendahl, er 32 somre, og roder rundt i alle mulige sammenhænge. Desværre har jeg ikke PT noget original musik jeg er afsted med, men laver mest sådan noget luxus balle, når jeg er afvikler. Der ud over er jeg hustek på Paletten i Viborg. (Det forhenværende Regionale spillested :censored: ) Af gear har jeg altid et par skabe med selv. Et til scenen, og et til FOH. Scene racket har lidt IEM, og så en trådløs Shure KSM9'er. Der ud over gemmer skufferne på alle mulige herligheder af mikrofoner. Audio Technica AE2500, MD421, E906, et par meget gamle 451'ere med CK1s hoveder, og så lidt småting. I FOH skabet sidder så 2 af mine mest elskede stykker gear EVER! En Focusrite ISA430 mkII, og en Joe Meek SC2'er (IKKE en SC2,2 som er den mest udbredte!!!!) ISA'en til lead vokal. Den spiller simpelthen så sindssgt godt sammen med min KSM9'er, og lyder sindssygt dejligt. SC2'eren NUKE'er jeg trommer med, og det gør den på sin helt egen og ret pumpede måde. I den kan man for det meste hente en hel verden af smæk. Selv med fesne slagere! Der ud over sidder der en skuffe med en Tablet PC og en trådløs router. Med det hooke'd op til div digipulte, kan man skyde med flere højdere, plus det faktum at man kan tune PA meget mere efektivt, og tjekket. I pauserne kan man så lyste sig med div. porno site's, men det kan evt. gemmes til en anden tråd :-P

Om sommeren er jeg så festivaltosse for Nordic. Her er jeg primært monitor tek, med en enkelt FOH tjans ind i mellem.

Af favoritgear må der jo så være 2 lister: Monitor og PA.

Monitor: Så længe man har hands, (Og det HAR man, Langelandsfestival..... Grrrrrrr) er Midas XL4 ikke til at komme uden om. Ud af den, og videre i nogle LAB amps, da de sjællent piver, og så noget Adamson M-15, JBL 723 i den anden ende. Så lover jeg det nok skal blive højt nok. Som Nordic freelancer af den lidt ældre genneration, kan man jo heller ikke løbe fra at ha' et eller andet kærlighedsforhold til d&b Max kasser. Ikke specielt højtydende, men for helvede den lyder dejligt. Når det er andre firmaer der betaler hyren, kan jeg godt li' Turbo TMF 330 fordi den simpelthen spiller så hjernedød højt, at man aldrig har øjenkontakt med monitorliderlige sangere. De har ALTID nok! :dollargrin: I den digitale verden, kan jeg egentlig godt li' Yamaha pultene. Selv LS9 kan sættes op til at være en god lille monitor pult.

Som FOH bliver jeg helt blød i knæene når vi ruller EV xlc ud af trækkeren. Det spiller ikke SINDSSYGT højt, men til gengæld lyder det af krystal, og fløjel. Hele Adamson Y axis linien er jo et kapitel for sig. Der følges krystal og fløjel hånd i hånd med power og nosser af en anden verden. Af pulte er XL4 Heritage 2000 (3 og 4000 er jo en monitorpult) lækre, så længe jeg ikke skal rode med at slæbe på den, og smide kabler ud. Digitalt er jeg ret stor fan af Digidesigns Venue pulte. Ikke verdens fedeste festival pult, men den giver dig en verden af muligheder, ingen andre pulte tilbyder. Soundcraft VI4 og VI6 er også super fede. Specielt til festivaller, da man kan arb. 2 mand på samme tid på pulten. I mit grundskab SKAL der mere eller mindre være en EQstation. Med den kan man få det meste til at sige ssssssiiiiing. Og hvis man er en frækkert inserter man hva' man har til overs af kanaler i den på nogle grupper, og pumper så vokaler, trommer ect. op på den onde måde.

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 01:02
af Nappe
Jeg er også fan af grupper og div comps! Brugte selv inden jeg fik LS9'eren Gssl klonen på tromme gruppe! Nøj det spiller lækkert! Hvis jeg skal bruge den som insert nu kommer der jo et lille delay fra digipulten - ved dog ikke om det overhovedet er hørbart! Det må komme an på en tester. Ellers må jeg jo bare kører gruppen direkte ud, uden om stereo out og ind i Gssl og derfra gennem multikablet.
Hvordan sætter jeg egentlig ls9'eren op til at fungere trådløst? kan man kører den direkte i trådløs router? Ja den funker vel egentlig som en "normal" computer med netadresse osv!
Meget rart hvis man er alene om at skulle ringe monitorkasser ud. Trådløst fra scenen med tablet!
Nå men ja fedt at høre hvad i går og roder med!
Jeg skal helt klart også have samlet mig en lille kasse med yndlings mics der skal med rundt fast sammen med gssl'eren ;-)
Forøvrigt er der nogen der har nogle adat kort til ls9'eren liggende de vil af med?

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 01:48
af Jens Ledet
hvis du sætter din pult op til at køre en gruppe ud af pulten (1x d/A= lantency ud) og så igennem multikablet og retur, får du jo så 1x A/d = latency ind. Altså må det være den samme latency som at inserte? eller havde du tænkt noget andet?

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 10:18
af Nappe
jo det er at inserte men så skal signalet ud igen =1 x d/a konvertering igen og så bliver der vist lidt delay. Det eneste problem ved at køre det direkte ud i Gssl'eren er vel at man ikke kan eq efter komp. men det gør jeg alligevel sjældent i live situationer.

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 12:16
af Jens Ledet
Du får da det samme antal konverteringer.
1 signal ind, 2 signal ud til comp (gruppe eller insert out) 3 comp retur )enten i kanal eller insert retur om man så må sige) og så L/R til sidst.
Men ja jeg har selv tænt på det med en ls9 fks, da jeg tit har 2x gssl med. Men har aldrig gjort forsøget..

Mvh Jens

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 16:33
af Nappe
jamen så snart du går ud af det digitale domaine og ind igen får så at gå ud har du da en myg delay. Ligesom hvis du går ud af cubase og ind igen - vel derfor man bruge delay compensation ??

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 16:34
af Nappe
og forresten ... 2 x Gssl = Blærerøv! :wink:

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. mar 2009, 20:38
af Bregendahl
Se HER går det jo ikke mindre end forrygende Mht at holde sig til topic......

Re: Hvem er i og med hvem

: 15. mar 2009, 22:50
af Jens Ledet
Hehe ja du får jo en latency hvergang du convertere..
Nå må hellere stoppe nu, så man kan holde sig til topic :-)

Re: Hvem er i og med hvem

: 12. apr 2009, 22:36
af Malthelm
Sylle skrev:Synes også det er på sin plads med en separat post under Live afdelingen.. :)

Jeg er også freelancer, hvor jeg primært laver The Dreams og Surfact som første prioritet. Der er andre bands også, men de er i øjeblikket i studiet de fleste af dem, så det er ikke meget man får lavet med dem.
Ellers er jeg på et par spillesteder i byen, bl.a. The Rock og Rust i København. Af udstyr er det primært en lille kuffert med mikrofoner jeg hiver med rundt på jobs. Prøver så vidt muligt at holde mig fra at stille front op osv. Mit arbejde starter ved tuning af anlæg, alt der kommer før det, er jeg sgu blevet for gammel til! :)


Var det dig der lavede lyd for small her i torsdags?

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. apr 2009, 03:56
af Sylle
Malthelm skrev:
Sylle skrev:Synes også det er på sin plads med en separat post under Live afdelingen.. :)

Jeg er også freelancer, hvor jeg primært laver The Dreams og Surfact som første prioritet. Der er andre bands også, men de er i øjeblikket i studiet de fleste af dem, så det er ikke meget man får lavet med dem.
Ellers er jeg på et par spillesteder i byen, bl.a. The Rock og Rust i København. Af udstyr er det primært en lille kuffert med mikrofoner jeg hiver med rundt på jobs. Prøver så vidt muligt at holde mig fra at stille front op osv. Mit arbejde starter ved tuning af anlæg, alt der kommer før det, er jeg sgu blevet for gammel til! :)


Var det dig der lavede lyd for small her i torsdags?

Ja, det var mig.. Var sgu ellers noget af en aften.. :)

Re: Hvem er i og med hvem

: 13. apr 2009, 12:10
af Malthelm
Ja, det var mig.. Var sgu ellers noget af en aften.. :)


Ja for fanden, heller ikke jordens bedste koncert fra min side af, men der var da mange bajere!
Skal du så også være lydmand til digitalism?

Re: Hvem er i og med hvem

: 14. apr 2009, 01:03
af Sylle
Malthelm skrev:
Ja, det var mig.. Var sgu ellers noget af en aften.. :)


Ja for fanden, heller ikke jordens bedste koncert fra min side af, men der var da mange bajere!
Skal du så også være lydmand til digitalism?

Digitalism? Det har jeg ikke lige hørt noget om?

Re: Hvem er i og med hvem

: 14. apr 2009, 12:04
af Malthelm
ja. den 16 maj på rust..

Re: Hvem er i og med hvem

: 14. apr 2009, 12:28
af lakris
uh uh hvad med MSTRKRFT d. 31 maj? :dollargrin:

Re: Hvem er i og med hvem

: 14. apr 2009, 13:22
af Sylle
Hehe, nope, jeg er ude med The Dreams begge dage..

Re: Hvem er i og med hvem

: 16. apr 2009, 22:00
af NICOPA
Jamen jeg er Thomas Nicolajsen, og er hustekniker ved Der Bruunske Pakhus i Fredericia. Et meget lille sted, med stor kæræighed for den gode opblevelse, både for gæster, kunder & musiker.

Mon fra FOH - Crest Century 32ch, d&b Q7 front og de gode gamle Ev mon kasser. Ellers er der vist ikke meget der er værd at nævne...

Re: Hvem er i og med hvem

: 17. apr 2009, 10:09
af pekka
NICOPA skrev:... Der Bruunske Pakhus i Fredericia. Et meget lille sted...


Småt men dejligt sted at spille.

Re: Hvem er i og med hvem

: 17. apr 2009, 10:10
af pekka
Sylle skrev:
Malthelm skrev:
Sylle skrev:Synes også det er på sin plads med en separat post under Live afdelingen.. :)

Jeg er også freelancer, hvor jeg primært laver The Dreams og Surfact som første prioritet. Der er andre bands også, men de er i øjeblikket i studiet de fleste af dem, så det er ikke meget man får lavet med dem.
Ellers er jeg på et par spillesteder i byen, bl.a. The Rock og Rust i København. Af udstyr er det primært en lille kuffert med mikrofoner jeg hiver med rundt på jobs. Prøver så vidt muligt at holde mig fra at stille front op osv. Mit arbejde starter ved tuning af anlæg, alt der kommer før det, er jeg sgu blevet for gammel til! :)


Var det dig der lavede lyd for small her i torsdags?

Ja, det var mig.. Var sgu ellers noget af en aften.. :)


Sylle, lavede du lyd på Small til Spot sidste år?

Re: Hvem er i og med hvem

: 17. apr 2009, 12:47
af Sylle
pekka skrev:Sylle, lavede du lyd på Small til Spot sidste år?


Nej, jeg har ikke været på spot de sidste par år.. Og det var første gang jeg lavede lyd for Small her forleden.. :)