Lydmaskinens DIY plugin udviklere og hjemmelavede plugins

Mac & PC, lydkort, Logic Pro, Cubase, Pro Tools, Ableton Live og andet software.
Brugeravatar
Hoby
Forum Donator
Forum Donator
Indlæg: 468
Sted: Nørrebro

Re: Lydmaskinens DIY plugin udviklere og hjemmelavede plugins

Indlæg Skrevet: 8. aug 2018, 23:19

Joachip skrev:Lyde som består af meget støj (f.eks. snare) vil måske lettere kunne "gemme sig" i pink noise end f.eks. en ren sinustone eller en blokfløjte. Det kan man så godt genkende, men at genkende det i præcis samme grad som et menneske kan blive tricky. Mennesker er vildt ulineære og deres konstruktion og design er dårligt dokumenteret.


Det kommer an på hvor præcist du vil ha det. Der er lavet masser af studier i "masking" (hvornår en lyd maskerer en anden) indenfor psychoaustik. Du kan finde en masse af det du har brug for hvis du googler masking, psychoacoustic, band-masking. Ud fra det kan du sikkert lave en simpel model

Et forsigtigt bud kunne være at analysere/inddele instrument tracket og pink noise signalet i 1/3 oktav bånd, som groft sagt svarer lidt til ørets opløsning, og beregne RMS af hhv pink noise og "instrumentet" for hvert bånd. Jeg kan ikke lige huske hvor kraftig det ene signal skal være for at maskere det andet men det kan du finde i literaturen. Som du var inde på vil der være lidt forskel på om det er et tonalt signal, eller et støj-agtigt signal du skal justere, men du kunne måske starte med ikke at skelne, og se hvor godt det går, og så måske senere vælge at raffinere din model senere.
Senest rettet af Hoby 8. aug 2018, 23:28, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
SustainerPlayer
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 7899
Sted: Brøndby

Re: Lydmaskinens DIY plugin udviklere og hjemmelavede plugins

Indlæg Skrevet: 8. aug 2018, 23:21

Jeg er sikker på, Mike vil foreslå noget machine learning her.
Intet clip-plugin på min masterbus. Tak!
Brugeravatar
Mike-air
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 7118
Sted: Oslo

Re: Lydmaskinens DIY plugin udviklere og hjemmelavede plugins

Indlæg Skrevet: 8. aug 2018, 23:47

SustainerPlayer skrev:Jeg er sikker på, Mike vil foreslå noget machine learning her.

Mjah, hvis det er så simpelt at der er en formel for det, er der nok ingen grund til at bruge ML til det :)
Nu er den her! Absolute midi '97: Download din kopi gratis her!
scofield
Tekniker
Tekniker
Indlæg: 180

Re: Lydmaskinens DIY plugin udviklere og hjemmelavede plugins

Indlæg Skrevet: 9. aug 2018, 11:37

Jeg har for en del år siden forsøgt mig med at lave et VST-plugin, og det lykkedes også, men ikke uden hjælp fra SW-udviklervenner. Er ikke softwareingniør, men en ingeniør der godt kan skrive software. Har været ok til C/C++, men der er lige et stykke til at få udviklingsmiljøet på computeren sat korrekt op så den ender med at spytte en dll-fil ud :-)

Havde egentlig opgivet at rode med den slags, men vil da lige tjekke det der Juice ud.
Brugeravatar
danstanley
Executive Producer
Executive Producer
Indlæg: 508
Sted: Frederikshavn

Re: Lydmaskinens DIY plugin udviklere og hjemmelavede plugins

Indlæg Skrevet: 11. aug 2018, 11:13

Smittefar skrev:Du har lidt misforstået pink noise teknikken.

Ideen er at lytte på alle instrumenter i solo op mod pink noise (så ikke helt solo). Teorien er så, at når hi-hatten (i solo) kan høres over pink noise, så er hi-hattens level rigtig. Derefter tager man guitaren i solo og skruer den op, så man lige præcis kan høre den over pink noise, og så går man videre til det næste. Det er en 100% mekanisk øvelse, og resultatet er som regel derefter. Ikke desto mindre kan man godt beskrive en algoritme, der giver det samme resultat som teknikken - bare meget hurtigere.

EDIT: Jeg har som sagt prøvet pink noise teknikken een gang, og jeg var ikke imponeret. Men hvis nu det bare handlede om at smide det samme plugin på alle spor og så lade musikken rulle i 20 sekunder, så kunne det måske faktisk være en hjælp. Når man gør det manuelt tager det lang tid, og så er det ikke tiden værd. Det er værd at overveje, om man har lyst til at lave et plugin, hvor folk vil prøve det, og umiddelbart vil de nok tænke "Det her lyder sgu ikke særlig godt" de første par gange de prøver det.


Det er også min vurdering at for at have nogen effekt skal det være hurtigt at bruge ellers kan jeg altså godt selv lige flytte faderen:-)
Jeg har haft kontakt til en udvikler HoRNet audio i det han bla. har lavet LU/VU gainstaging plugins. Og han kom op med en masse teknisk og endte da med at ville kigge på det i forbindelse med opdatering af nogle af disse plugins.....måske:-)
Brugeravatar
Joachip
Forum Superstar
Forum Superstar
Indlæg: 1249
Sted: Vesterbro

Re: Lydmaskinens DIY plugin udviklere og hjemmelavede plugins

Indlæg Skrevet: 11. aug 2018, 13:24

... ellers kan jeg altså godt selv lige flytte faderen :-)

Det er netop den tanke der gør, at jeg ikke er super motiveret for at lave sådan et plugin: Jeg foretrækker faktisk at sætte niveau'erne selv. Jeg ville aldrig selv bruge det.

Tilbage til "Computer & Software"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 1 gæst